Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 διεξάγουν επιχείρηση για να ελέγξουν τις αναφορές σύμφωνα με τις οποίες αγνοούνται δύο τουρκικά σκάφη σε ελληνικά χωρικά ύδατα στο Αιγαίο,

Toυρκικά F-16 έχουν απογειωθεί για έρευνες προκειμένου, όπως μεταδίδει το Reuters αλλά και σύμφωνα με το Πρακτορείο Ειδήσεων Doğan, να ελέγξουν τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες αγνοούμενα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής εμφανίστηκαν στο Αιγαίο εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Το Reuters επικαλείται τουρκικές στρατιωτικές πηγές οι οποίες όμως, όπως αναφέρει, δεν έδωσαν άλλες λεπτομέρειες.

Υπενθυμίζεται ότι αναβρασμός και έντονη κινητικότητα επικράτησε νωρίτερα και στο ακριτικό νησί της Σύμης, μετά την πληροφορία ότι δύο τουλάχιστον φουσκωτά, με ανεπιβεβαίωτο αριθμό επιβατών, προσέγγιζαν το νησί.

Σε κάθε περίπτωση, αυξημένη από ελληνική πλευράς, είναι η επιτήρηση σε όλη τη γραμμή της Δωδεκανήσου.

Οι ελληνικές δυνάμεις ελέγχουν κάθε τι που εισέρχεται στον ελληνικό χώρο, χωρίς ωστόσο να εντοπίσουν κάτι ύποπτο. Παράλληλα εντολή για επιφυλακή εξέδωσε και το αρχηγείο της Αστυνομίας.

Την ίδια ώρα κατευθύνθηκαν στην περιοχή για έλεγχο πλωτά μέσα του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού, ενώ περιπολίες πραγματοποιούσε ένα Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας που απογειώθηκε από τη Ρόδο.

capital.gr/TA NEA

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ