Τοπικές Ειδήσεις

Η υποψήφια βουλευτής Δωδεκανήσου με τη ΝΔ Τώνια Μοροπούλου στη Ρόδο, Σύμη και Χάλκη

Η Τώνια Μοροπούλου, υποψήφια βουλευτής Δωδεκανήσου με τη ΝΔ τις προηγούμενες ημέρες επισκέφτηκε τη Ρόδο, τη Σύμη και την Χάλκη.

Την παραμονή του Αγίου Πνεύματος, Κυριακή 16 Ιουνίου παραβρέθηκε στη γιορτή του Πανορμίτη στη Σύμη, συνομίλησε για τα θέματα των Δωδεκανήσων με τους κατοίκους και τους προσκυνητές που είχαν φτάσει από τη Ρόδο και την Κω. Ενώ συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Λευτέρη Παπακαλοδούκα, τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο και τον Ηγούμενο της Μονής Παπαντώνη.

Το ίδιο βράδυ συναντήθηκε με τους νέους της Σύμης στο πανηγύρι της Αγίας Τριάδας, όπως κάνει κάθε χρόνο. Τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος συναντήθηκε με τους κατοίκους της Σύμης όπου και συνομίλησαν για τα προβλήματα του νησιού. Αμέσως μετά τη συνάντηση δήλωσε:

«Η Σύμη μέσα στο χρόνο στηρίζει την ανοδική πορεία της στους Συμιακούς. Σήμερα η υποψηφιότητα μου για τη Βουλή των Ελλήνων δίνει ακόμη μια δυνατότητα στο νησί μας σε συνεργασία με το Δήμο, με τους επιφανείς απανταχού και τους γηγενείς Συμιακούς να ολοκληρώσουν το έργο για τις υποδομές της Σύμης, τη συγκοινωνιακή της σύνδεση, την ανάπτυξη της, την ανάδειξη και αξιοποίηση του μοναδικού της πολιτισμού, της κληρονομιάς, του περιβάλλοντος, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Με τους νέους μπροστά! Είμαι πολύ περήφανη για τους ανθρώπους της Σύμης».

Το Σάββατο βράδυ, στις 15 Ιουνίου παρευρέθηκε στη γιορτή του Χρυσόμηλου που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής Παναγιάς Καθολικής, ενώ το πρωί της ίδιας ημέρας επισκέφτηκε τους καταστηματάρχες της Μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου με θέμα την εφαρμογή του σχεδίου αειφόρου διατήρησης και προστασίας της Μεσαιωνικής Πόλης.

Συνομίλησε με τους καταστηματάρχες, τον πρόεδρο των καταστηματαρχών και τα μέλη του ΔΣ του συλλόγου και δήλωσε:

«Θέλουμε τη Μεσαιωνική Πόλη να σφύζει από ζωή όλο το χρόνο! Με την οικονομία, την κοινωνία και τα μνημεία. Όρθια! Και αυτό θα το πετύχουμε μαζί! Με σχέδιο, πολιτική βούληση, συνεργασία και αποτελεσματική δράση».

Κατά την επίσκεψή της στη Χάλκη, την Πέμπτη 13 Ιουνίου η Τώνια Μοροπούλου συναντήθηκε με κατοίκους και φορείς και δήλωσε:

«Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ στη Χάλκη, στο νησί Ειρήνης και Φιλίας των νέων όλου του Κόσμου που αναγνωρίστηκε ομόφωνα από την UNESCO το 1982 με πρόταση μου, συνεχίζω τη μάχη για την αειφόρο ανάπτυξη την επόμενη μέρα. Ως καθηγήτρια του ΕΜΠ μαζί με το το ΤΕΕ Δωδεκανήσου με επικεφαλής τον Αντώνη Γιαννικουρη, το Δήμαρχο Μιχάλη Πέτρο καταθέσαμε νέα πρόταση ανάπτυξης στο ΕΣΠΑ για τα μικρά νησιά με πιλότους τη Χάλκη,τη Σύμη, το Καστελόριζο, την Κάσο. Ζητώ την ψήφο των απανταχού Χαλκιτών που η εγώ η ίδια υποστήριξα, δίνοντας διεθνείς και τοπικές μάχες. Είμαι εδώ για να εξακολουθήσω να υποστηρίζω και να δίνω τις μάχες».

Κατά την επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο της περιοδείας του στα Δωδεκάνησα στη συνάντησή του με τους κοινωνικους και παραγωγικούς φορείς στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, στις 9 Ιουνίου η Τωνια Μοροπούλου πρόεδρος της κεντρικής αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος ενημέρωσε σχετικά με τη νησιωτικότητα και ειδικότερα για το πρόσφατο προγραμμα που κατατέθηκε στο ΕΣΠΑ από το ΕΜΠ και το ΤΕΕ Δωδεκανήσου και την ανάπτυξη των νησιών με προστιθέμενη αξία από τον πολιτισμό στον τουρισμό και την τοπική οικονομία με καινοτομία (Κάσος,Χάλκης,Σύμη,Καστελλόριζο). Ενημέρωσε επίσημα για το διεθνές forum που οργάνωσε το ΤΕΕ με το ΕΜΠ (ΤΜΜ_CH Οκτώβρης του 2018) για το σχέδιο αειφόρου διαχείρισης και διατήρησης της μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου με επανάχρηση ιστορικών κτιρίων του δημοσίου στο πλαίσιο σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στην κατεύθυνση της κυκλικής οικονομίας. Ενώ μια ημέρα μετά η Τώνια Μοροπούλου ακολούθησε τον πρόεδρο της ΝΔ στην Κάλυμνο όπου συνομίλησε με τους ψαράδες του νησιού για τα θέματα που τους απασχολούν.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου