Την αγανάκτηση των γονέων έχει προκαλέσει η κατάσταση που επικρατεί εδώ και καιρό στο δημοτικό σχολείο Κρεμαστής, όπου, ενώ έχει δημιουργηθεί για να λειτουργεί ως 14 θέσιο, σήμερα φιλοξενεί…. πάνω από 400 παιδιά με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «δ» οι γονείς είναι αναστατωμένοι καθώς η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο ενώ πρόσφατα, επισκέφθηκαν το σχολείο ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος και ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου κ. Ποδιώτης, για να ελέγξουν την κατάσταση αναζητώντας λύσεις.
Πληροφορίες ανέφεραν χτες, ότι το πρόβλημα υπάρχει εδώ και χρόνια, όταν το δημοτικό σχολείο ήταν 6 θέσιο αλλά καταργήθηκε. Κι επειδή δεν υπήρχε άλλο οίκημα, παρέμεινε στην ίδια κατάσταση.
Η δημοτική αρχή εξέτασε το ενδεχόμενο να βρεθεί άλλο οίκημα έστω και με ενοίκιο ώστε να μεταστεγαστούν –έστω και προσωρινώς- μερικά τμήματα. Ωστόσο, και σε αυτή την περίπτωση εγείρεται πρόβλημα καθώς υπάρχει κώλυμα εκ του Νόμου που δεν επιτρέπει την μεταστέγαση παραρτημάτων δημοτικών σχολείων.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, αναζητείται λύση για την ίδρυση νέου σχολείου ώστε να μην υπάρξουν άλλα προβλήματα με τους υπεράριθμους μαθητές. Προς το παρόν όμως, αυτό είναι δύσκολο και δεν αποκλείεται να προσφύγει ο δήμος Ρόδου σε ενοικίαση κτηρίου για την προσωρινή στέγαση μερικών τμημάτων προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.
Το θέμα αναμένεται να απασχολήσει και το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου, σε επόμενη συνεδρίαση.
Παράλληλα, πολλά παράπονα υπάρχουν και για τον βρεφονηπιακό σταθμό Κρεμαστής ο οποίος δεν πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές, προκαλώντας τις αντιδράσεις και την ανησυχία των γονέων. Η πρακτική της δημοτικής αρχής ωστόσο, κινείται στο ίδιο μήκος κύματος αφού οι πληροφορίες ανέφεραν χτες, ότι αναζητείται λύση και γι αυτό.
Στον β/ν από την άλλη, υπάρχει επίσης πρόβλημα με την χωρητικότητα, καθώς φιλοξενεί περί που 33 παιδιά ενώ υπάρχει και το ζήτημα ότι στεγάζεται σε διώροφο κτήριο.

Οι γονείς πάντως έχουν εκφράσει τα παράπονά τους στο τοπικό συμβούλιο ενώ ο δήμαρχος φέρεται να θέλει να επανεξετάσει την κατάσταση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ