Ρεπορτάζ

Το δημοτικό συμβούλιο Σύμης αποφάσισε να μην εκδώσει ψήφισμα για τον Δημήτρη Κρεμαστινό !

Με απόφαση που έλαβε την 15η Μαΐου 2020 σε έκτακτη και δια περιφοράς συνεδρίασή του το δημοτικό συμβούλιο Σύμης, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να μην εκδοθεί ψήφισμα για τον θάνατο του αείμνηστου Δημήτρη Κρεμαστινού, καθώς, όπως τονίστηκε, «έχει τιμηθεί με την συλλυπητήρια επιστολή του δημάρχου σε τοπική εφημερίδα και επίσης έχει επέλθει ο χρόνος για απόδοση τιμών. Επιπλέον αποφασίστηκε να δοθεί στη μνήμη του εκλιπόντος το ποσό των 1.000 € στον ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΣΥΜΗΣ (ΑΟΣ).
Στο πρακτικό της απόφασης αναφέρονται τα εξής:
«Ο Αγαπητός Σκιαθίτης αναφέρει:
«Εκ μέρους της παράταξης Πρώτα η Σύμη και μείζονος αντιπολίτευσης, πρώτα απ όλα, θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την αποδοχή του κατ επανάληψη αιτήματός μας. Θέλω να σας επισημάνω ότι ο ρόλος της δημοτικής αρχής, απαιτούσε να δράσει αμέσως μετά το συμβάν της απώλειας του σημαντικού για τον τόπο μας, ανθρώπου, ιατρού και πολιτικού Κρεμαστινού Δημήτρη, ώστε να συσταθεί και να αποφασίσει ομόφωνα για τον θάνατο του εκλιπόντος και όχι κατόπιν της παρέμβασής μας.
1ον Εγκρίνουμε την δια περιφοράς έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σύμης
2ον Ψηφίζουμε να δοθεί φόρος τιμής στον εκλιπόντα και προτείνουμε να δωριστεί το συμβολικό ποσό των 1000 ευρώ στο Σωματείο «Δωδεκανησιακή Μέλισσα» από το Δήμο Σύμης, για την οικονομική στήριξη άπορων παιδιών.

3ον Να αποδοθούν συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του και να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στην πρώτη κανονική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σύμης.
Στις παραπάνω απόψεις συμφωνούν οι δημοτικοί σύμβουλοι Μακράκης Χρυσοβαλάντης, Κρητικού Μαρία, Παπανικολάου Χρυσοβαλάντης».
Ο Ηλίας Τσαβαρής και Γεώργιος Τσίγκος επίσης συμφωνούν με την πρόταση της παράταξης Πρώτα η Σύμη.
Αναγνωρίζοντας ότι, ο Δημήτρης Κρεμαστινός τίμησε την Ελλάδα και την πολιτική καθώς υπήρξε υπόδειγμα κοινοβουλευτικού και πολιτικού ήθους, αλλά και το έργο του ως διακεκριμένου επιστήμονα -ιατρού και τον τεράστιο αγώνα και προσφορά του στον τομέα της υγείας, για τους λόγους αυτούς ο δήμαρχος προχώρησε στη συλλυπητήρια επιστολή σε τοπική εφημερίδα εκ μέρους σύσσωμου του Συμαϊκού λαού. Ως εκ τούτου δεν συντρέχουν λόγοι για την έκδοση ψηφίσματος.
Σε ό,τι αφορά την πρόταση της παράταξης ΠΡΩΤΑ.ΣΥ για δωρεά στο σωμάτιο «ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΗ ΜΕΛΙΣΣΑ» στη μνήμη του Δημήτρη Κρεμαστινού της τάξεως των 1000 ευρώ και μετά από συζήτηση, τα μέλη του συνδυασμού «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» αποφάσισαν το ποσό αυτό να δοθεί στον ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΣΥΜΗΣ (Α.Ο.Σ.) στη μνήμη του εκλιπόντος, και αυτό γιατί δεν επιτρέπεται να γίνονται δωρεές από τον Δήμο σε σωματεία και συλλόγους που δεν έχουν έδρα τους τη Σύμη.
Το δημοτικό Συμβούλιο ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ κατά πλειοψηφία
Με ψήφους δέκα (10) υπέρ και έξι (6)
1) Να μην προβεί στην έκδοση ψηφίσματος για το Δημήτρη Κρεμαστινό καθώς έχει ήδη τιμηθεί με την συλλυπητήρια επιστολή του δημάρχου στην εφημερίδα «Ροδιακή» και επίσης έχει επέλθει ο χρόνος για απόδοση τιμών.
2) Να δοθεί στη μνήμη του εκλιπόντος το ποσό των 1.000,00€ στον ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΣΥΜΗΣ (ΑΟΣ)
Αφού εξαντλήθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης λύνεται η συνεδρίαση.