ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συμμετοχή του 1ου ΓΕΛ Ρόδου – Βενετοκλείου στο 4ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΛΥΚΕΙΟ

Το 1ο ΓΕΛ Ρόδου-Βενετόκλειο συμ­με­τείχε στο 4ο Ευρω­παϊκό Μαθη­τικό Συνέ­δριο που πραγ­μα­το­ποι­ή­θηκε στην Πάντοβα της Ιταλίας στις 6-10 Μαρτίου 2025. Το σχολείο μας έλαβε μέρος στη θεμα­τική «Πολι­τι­σμός» και το θέμα της εργα­σίας μας ήταν: «Οι 5 πιο ιδιαί­τε­ρες γέφυρες της Βενε­τίας». Με αυτόν τον τρόπο οι μαθητές και οι μαθή­τριες που συμ­με­τεί­χαν στην εργασία επι­σκέ­φτη­καν τις συγκε­κρι­μέ­νες γέφυρες και ήρθαν σε επαφή με την πολι­τι­στική κλη­ρο­νο­μιά της Βενε­τίας, γνώ­ρι­σαν την ιδιαί­τερη αρχι­τε­κτο­νική των γεφυ­ριών και θαύ­μα­σαν τις ομορ­φιές αυτής της τόσο ξεχω­ρι­στής πόλης. Στην ξενά­γηση που ακο­λού­θησε, ενη­με­ρώ­θη­καν για τη μακραί­ωνη ιστορία της, τη Βασι­λική του Αγίου Μάρκου και το  Παλάτι των Δόγηδων, παρα­κο­λού­θη­σαν επί­δειξη επε­ξερ­γα­σίας γυαλιού, χαρα­κτη­ρι­στικό δείγμα βενε­τσιά­νι­κου πολι­τι­σμού και επι­σκέ­φθη­καν την ελλη­νική συνοι­κία με τον ορθό­δοξο ναό του Αγίου Γεωρ­γίου. Η γνω­ρι­μία με την πολι­τι­στική κλη­ρο­νο­μιά της περιο­χής του Βένετο ολο­κλη­ρώ­θηκε με τις επι­σκέ­ψεις στις γει­το­νι­κές πόλεις, Μπο­λό­νια, Φεράρα, Βιτσέν­τσα και Βερόνα.

Να σημειώ­σουμε ότι η συμ­με­τοχή μας στο συνέ­δριο απέ­σπασε εξαι­ρε­τικά σχόλια από τους διορ­γα­νω­τές και το κοινό του συνε­δρίου.

Θα θέλαμε να συγ­χα­ρούμε όλα τα παιδιά που συμ­με­τεί­χαν και να ευχα­ρι­στή­σουμε θερμά τους γονείς για την αμέ­ρι­στη στήριξή τους.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.