Τοπικές Ειδήσεις

Ικανοποίηση για την επίλυση του προβλήματος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ρόδου

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρόδου γνωρίζει στο αναγνωστικό της κοινό, ότι με χθεσινή απόφαση της κας Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων εγκρίθηκε η απόσπαση σ’ αυτήν δύο (2) εκπαιδευτικών για το σχολικό έτος 2019-2020.
Απομακρύνθηκε έτσι το ενδεχόμενο αναστολής της λειτουργίας της λόγω έλλειψης προσωπικού.
Το προσωπικό της Βιβλιοθήκης και το Εφορευτικό της Συμβούλιο ανακουφισμένοι από την εξέλιξη αυτή, θα συνεχίσουν με τον ίδιο και μεγαλύτερο ζήλο τη λειτουργία της Βιβλιοθήκης, ελπίζοντας να μην ξαναβρεθεί η Βιβλιοθήκη αντιμέτωπη με το ίδιο πρόβλημα.
Ακόμη μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες να μπορεί να επιλύει τα προβλήματά της.
Η έγκριση των αποσπάσεων μας προσφέρει ικανό χρόνο, για να επιλύσουμε σε συνεργασία με το Υπουργείο, τους φορείς του τόπου και την τοπική κοινωνία το πρόβλημα της υποστελέχωσης, που απείλησε και απειλεί την ομαλή λειτουργία της Βιβλιοθήκης, αλλά δενν το λύνει οριστικά.
Το πρόβλημα θα λυθεί με το μόνιμο διορισμό προσωπικού, γεγονός που θα μας επιτρέψει να επαναλειτουργήσουμε για παράδειγμα την κινητή Βιβλιοθήκη, να ανοίξουμε και άλλα απογεύματα το αναγνωστήριο, να υπάρξει διαδοχή και συνέχεια στη διεύθυνση της Βιβλιοθήκης.
Η Βιβλιοθήκη θέλει να ευχαριστήσει όλους όσους τη στήριξαν και ενήργησαν για την επίλυση του προβλήματος που αντιμετώπισε, όλους όσους έγραψαν στον τοπικό τύπο και στα ηλεκτρονικά μέσα, γνωστούς και αγνώστους, τα πολιτικά κόμματα, όλους τους βουλευτές μας για τις ενέργειές τους [παρεμβάσεις, κοινοβουλευτικές ερωτήσεις κ.α.] ιδιαίτερα τον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Μάνο Κόνσολα και το Βουλευτή κ. Βασίλειο Υψηλάντη, που άμεσα άσκησαν πιέσεις, για να έχουμε τη χθεσινή θετική εξέλιξη.
Κυρίως όμως θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους χιλιάδες των μελών μας, τους κατοίκους του νησιού μας, που στάθηκαν από την αρχή αρωγοί και συμπαραστάτες μας, ασκώντας ισχυρή πίεση με τη στάση και τις ενέργειές τους, συμβάλλοντας τα μέγιστα στη χθεσινή θετική εξέλιξη.
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΑΝΤ. ΑΓΓΕΛΗΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Σ

ΠΕΤΡΟΣ ΣΠΑΝΟΣ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου