Όσο έχει κοντά του ανθρώπους να τον αγαπούν, ο Κολοσσός δεν έχει να φοβάται τίποτα. Ακόμα και σε εποχές που θα ήταν απόλυτα λογικό και κατανοητό οι αντοχές να σπάσουν.
Η «θαλασσί» ΚΑΕ θα είναι παρούσα και στην επόμενη Basket League, παρότι στις αρχές Ιουνίου το σενάριο της απόσυρσης «έπαιζε» στο μυαλό των παραγόντων της, λόγω των βαθιών πληγών που άνοιξε στην τοπική οικονομία η πανδημία του κορωνοϊού.
Τι άλλαξε από τότε μέχρι σήμερα; Ως προς τις πραγματικές δυνατότητες λίγα. Ως προς την προσέγγιση της κατάστασης και τη θέληση όμως, τα πάντα.
Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω των προβλημάτων στον τουρισμό και στην αγορά, οι βασικοί χρηματοδότες του Κολοσσού, οι οποίοι «ματώνουν» εδώ και χρόνια για να τον κρατάνε στην Α1 και να τον παρουσιάζουν στα μάτια των φιλάθλων νοικοκυρεμένο και ανταγωνιστικό, αποφάσισαν να αφήσουν την «πρίζα» στη θέση της.
Η νέα αγωνιστική περίοδος θα είναι πρωτοφανώς ιδιαίτερη, δύσκολη (ουδείς γνωρίζει ποιες θα είναι οι δυνατότητες για έσοδα), ωστόσο υπάρχει και η θετική διάσταση, η οποία προβλέπει τη σοβαρή πιθανότητα οι ομάδες που τελικά δηλώσουν τη συμμετοχή τους (θα είναι λιγότερες από πέρυσι), να μην αναγκαστούν να ζήσουν με το άγχος του υποβιβασμού.
Ως εκ τούτου, οι «θαλασσί» θα έχουν την πολυτέλεια να δομήσουν, χωρίς να πιέζονται από το «πρέπει» της επιτυχίας (όπως κι αν την ορίσει κάποιος), την ομάδα τους εντός του πλαισίου του δραστικά μειωμένου, διαθέσιμου μπάτζετ τους.
Κάπου εδώ εντοπίζεται ίσως ο βασικότερος λόγος του «διαζυγίου» με τον Άρη Λυκογιάννη. Από τη στιγμή που τα «μπορώ» της διοίκησης και τα «θέλω» του κόουτς είναι διαφορετικά, οι δύο πλευρές δεν είχαν άλλη επιλογή από το χωρίσουν τους δρόμους τους, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ο έμπειρος προπονητής περιμένει πρόταση από το εξωτερικό.
Το τοπίο, γύρω από τον νέο τεχνικό των «θαλασσί», αναμένεται να ξεκαθαρίσει σύντομα.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Onsports.gr, σε πρώτο πλάνο βρίσκεται ο Ηλίας Καντζούρης, ο οποίος έδειξε θετικά δείγματα γραφής στο διάστημα που εργάστηκε στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης.
Το δεύτερο όνομα που κυκλοφόρησε ανάμεσα σε αυτά των υποψηφίων να διαδεχθούν τον Άρη Λυκογιάννη, παρουσιάζει ενδιαφέρον όχι μόνο λόγω ικανοτήτων, αλλά και λόγω εντοπιότητας.
Όνομα, το οποίο δεν είναι άλλο από αυτό του Μιχάλη Κουταλιανού!

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ