Τοπικές Ειδήσεις

«Εύκολα και βατά» χαρακτηρίστηκαν τα θέματα από τους υποψήφιους

Με Κοινωνιολογία (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Ο.Π. Σπουδών Υγείας), Πληροφορική (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) συνεχίσθηκαν χθες Παρασκευή οι Πανελλαδικές Εξετάσεις. Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι δηλώνουν οι μαθητές που διαγωνίστηκαν στο μάθημα της πληροφορικής, σημειώνοντας ότι ποτέ στην ιστορία των πανελληνίων δεν έπεσαν ευκολότερα θέματα στο συγκεκριμένο μάθημα. Βατά ήταν τα θέματα και στο μάθημα της κοινωνιολογίας, ενώ για τους καλά διαβασμένους μαθητές ήταν τα θέματα στο μάθημα της χημείας.
Την Τρίτη οι εξετάσεις ολοκληρώνονται για τους μαθητές των ΓΕΛ με τα μαθήματα της Ιστορίας, της Φυσικής και της Οικονομίας. Ακολουθεί η εξέταση στα ειδικά μαθήματα που απαιτείται για την εισαγωγή των υποψηφίων σε τμήματα και σχολές, οι οποίες θα διαρκέσουν από τις 29 Ιουνίου έως τις 9 Ιουλίου.
Οι δηλώσεις των υποψηφίων μαθητών προς τη «δ» για τα μαθήματα στα οποία εξετάστηκαν:

Σεβαστή Ιωσηφίδου
Χημεία
Τα θέματα μου φάνηκαν εύκολα σε γενικές γραμμές. Αν και δεν έκανα μεγάλη προετοιμασία για το συγκεκριμένο μάθημα, κατάφερα να λύσω τα περισσότερα θέματα. Υπήρχαν κάποια ερωτήματα, κάπως πιο περίπλοκα, τα περισσότερα όμως ήταν βατά.

Γιάννης Οικονόμου
Πληροφορική
Τα θέματα της πληροφορικής ήταν εύκολα. Ίσως η θεωρία να ήταν κάπως πιο δύσκολη, μη αναμενόμενη. Πιστεύω πώς λίγο-πολύ όλοι τα πήγαν καλά.

Ελένη Κουφού
Κοινωνιολογία
Η κοινωνιολογία είναι ένα άκρως θεωρητικό μάθημα. αν είχες διαβάσει όλο το βιβλίο, θα μπορούσες να αναπτύξεις όποιο θέμα και αν έπεφτε. Οι ερωτήσεις ήταν σαφείς, αν και τον κονστρουκτιβισμό δεν το περίμενε κανείς. Ήταν όμως βατά τα θέματα για όποιον είχε διαβάσει.

Φαίδρα Καταβενάκη
Πληροφορική
Πιστεύω πώς τα θέματα της πληροφορικής ήταν εύκολα. Σίγουρα οι καλύτερα προετοιμασμένοι μαθητές θα είναι αυτοί που θα ξεχωρίσουν.

Κατερίνα Παπούλη
Πληροφορική
Πιστεύω πώς τα θέματα στο μάθημα της πληροφορικής ήταν εύκολα και βατά. Η αλήθεια είναι πως περιμέναμε σαφώς πιο δύσκολα θέματα, οπότε είμαι ευχαριστημένη.

Κωνσταντίνος Φτακλάκης
Πληροφορική
Τα θέματα ήταν πολύ εύκολα, συγκρίνοντάς τα με τα περσινά. Πιστεύω πώς έγραψα πάρα πολύ καλά. Ένας μαθητής που έδωσε πρώτη φορά, ίσως να δυσκολεύτηκε περισσότερο.

Χριστόφορος Κοκκάρης
Πληροφορική

Έδινα για δεύτερη φορά και πιστεύω ότι φέτος ήταν ευκολότερα τα θέματα σε σύγκριση με τα περσινά. Πέρυσι λ.χ. το Δ2 ήταν δύσκολο και δεν το έλυσαν οι περισσότεροι. Φέτος δεν υπήρχε καμία απολύτως παγίδα. Όλα τα θέματα ήταν βατά.

Νότης Κόλα
Πληροφορική
Τα θέματα ήταν πολύ εύκολα. Μπορούσε να γράψει ακόμη και ένας μαθητής ο οποίος δεν είχε διαβάσει καθόλου. Πολλά πράγματα που διαβάσαμε τον τελευταίο καιρό, όπως τα υποπρογράμματα. δεν έπεσαν. Γενικότερα θεωρώ πως δεν έχουν υπάρξει ποτέ ευκολότερα θέματα πανελληνίων στην πληροφορική.

Φαμπιόλα Ζούπα
Κοινωνιολογία
Τα θέματα ήταν απλά και κατανοητά. Εάν είχες διαβάσεις καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς μπορούσες να γράψεις χωρίς καμία δυσκολία. Όποιος μαθητής είχε διαβάσει όλο το βιβλίο, μπορούσε να κατανοήσει την κάθε ερώτηση και να θυμηθεί ακριβώς πού βρίσκεται η κάθε απάντηση.

Λευτέρης Ιωαννίδης
Χημεία
Υπήρχαν κάποιες σχετικές δυσκολίες κυρίως στο Γ και Δ ερώτημα. Εάν στόχευες σε μία υψηλή βαθμολογία, χρειαζόταν να είχες κάνει την ανάλογη προετοιμασία. Ήταν όμως σχετικά βατά τα θέματα για τους καλά προετοιμασμένους μαθητές.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου