ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα κόντρα για το ντιμπέιτ: Επιμένει σε μονομαχία ο ΣΥΡΙΖΑ – Με… Τσίπρα απαντά η ΝΔ

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ντιμπέιτ

Συνε­χί­ζε­ται με αμείωτη ένταση η αντι­πα­ρά­θεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημο­κρα­τίας για το ντι­μπέιτ. Μετά τον ορισμό της τηλε­μα­χίας με τη συμ­με­τοχή όλων των πολι­τι­κών αρχηγών, η Κου­μουν­δού­ρου επι­μέ­νει στην διε­ξα­γωγή μονο­μα­χίας μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Κυριά­κου Μητσο­τάκη, με την Πει­ραιώς να επι­μέ­νει στην άρνησή της.

«Πριν από λίγο ολο­κλη­ρώ­θηκε η Δια­κομ­μα­τική Επι­τροπή που συνε­δρί­ασε με αντι­κεί­μενο τη διε­ξα­γωγή debate και τους όρους προ­βο­λής των κομ­μά­των στα Μέσα Μαζικής Ενη­μέ­ρω­σης. Από την πλευρά μας θέσαμε εκ νέου, μετ’ επι­τά­σεως, το αίτημα για διε­ξα­γωγή debate ανάμεσα στον Πρω­θυ­πουργό και τον αρχηγό της αξιω­μα­τι­κής αντι­πο­λί­τευ­σης, πέραν του debate μεταξύ όλων των πολι­τι­κών αρχηγών, πλην της Χρυσής Αυγής, το οποίο και συμ­φω­νή­θηκε. Η ΝΔ αρνή­θηκε κατη­γο­ρη­μα­τικά τη διε­ξα­γωγή ενός debate μεταξύ του κ. Τσίπρα και του κ. Μητσο­τάκη», σημειώ­νει η εκπρό­σω­πος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιό­γλου και δια­τυ­πώ­νει τα εξής ερω­τή­ματα:

«Τι ακριβώς φοβάται η αξιω­μα­τική αντι­πο­λί­τευση από μία τέτοια αντι­πα­ρά­θεση; Υπάρ­χουν πράγ­ματα που θέλει να κρύψει από το πρό­γραμμά της; Και τι, τελικά, το αρνη­τικό υπάρχει στη διε­ξα­γωγή μιας προ­γραμ­μα­τι­κής αντι­πα­ρά­θε­σης μεταξύ δύο υπο­ψή­φιων πρω­θυ­πουρ­γών, όπως συμ­βαί­νει σε πολλές χώρες της Ευρω­παϊ­κής Ένωσης και όπως συνέ­βαινε και σε προη­γού­με­νες εκλο­γι­κές ανα­με­τρή­σεις στη χώρα μας».

«Αυτά είναι ερω­τή­ματα που απευ­θύ­νο­νται στη ΝΔ, οφεί­λουν όμως να προ­βλη­μα­τί­σουν και κάθε πολίτη, ο οποίος έχει δικαί­ωμα να γνω­ρί­ζει το σχέδιο και το πρό­γραμμα για την επόμενη μέρα, των κομ­μά­των που διεκ­δι­κούν τη δια­κυ­βέρ­νηση της χώρας», κατα­λή­γει η κ. Αχτσιό­γλου.

Απα­ντώ­ντας, η ΝΔ παρα­πέ­μπει σε παλαιό­τερη δήλωση του κ. Τσίπρα στην οποία επί λέξει ανα­φέ­ρει τα εξής: «Η πραγ­μα­το­ποί­ηση μιας ξεχω­ρι­στής τηλε­μα­χίας μονάχα για δύο κόμματα είναι εντελώς λάθος επιλογή, γιατί είναι υπο­τι­μη­τική και προ­σβλη­τική για την ποιό­τητα της Δημο­κρα­τίας στη χώρα μας».

ΣΥΡΙΖΑ: Έκδηλη αμη­χα­νία

Αντα­πα­ντώ­ντας, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για έκδηλη αμη­χα­νία της Νέας Δημο­κρα­τίας και του κ. Μητσο­τάκη. «Ο πρό­ε­δρος της ΝΔ κρύ­βε­ται, γιατί φοβάται την προ­γραμ­μα­τική αντι­πα­ρά­θεση με τον Αλέξη Τσίπρα. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να ανα­τρέ­ξει σε μια προ δεκα­ε­τίας δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, από το 2009, μήπως και κατα­φέ­ρει να κρυφτεί.  Εμείς, πάλι, δεν χρειά­ζε­ται να πάμε τόσο πίσω. Παρα­πέ­μπουμε στις δηλώ­σεις του κ. Μητσο­τάκη, μόλις πριν από ενάμιση μήνα, στις 8/5, όταν, από το βήμα της Βουλής, έλεγε ότι είναι έτοιμος, μόλις προ­κη­ρυ­χθούν εκλογές, όχι μόνο για ένα, αλλά για πολλά ντι­μπέιτ με τον πρω­θυ­πουργό….»

πηγή newpost.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.