Τέσσερις (04) εκπαιδευτικοί, η Yeliz Gürsoy, καθηγήτρια Εικαστικών, η Fatma Ağaçdiken, Μαθηματικός, ο Sefer Denk, υποδιευθυντής και ο Mustafa Soruç , καθηγητής Αγγλικών, υπεύθυνος επικοινωνίας του προγράμματος, από το σχολείο Canik Bilim ve Sanat Merkezi της Σαμψούντας της Τουρκίας, την εβδομάδα 12-16 Μαΐου 2025, παρακολούθησαν μαθήματα στο 7ο Γυμνασίο Ρόδου στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ “We Will Inspire the Future with Inclusive Education for a Sustainable Environment and Digital Learning to Encourage Diversity”/ «Θα εμπνεύσουμε το μέλλον με συμπεριληπτική εκπαίδευση για ένα βιώσιμο περιβάλλον και ψηφιακή μάθηση για την ενθάρρυνση της ποικιλομορφίας» (Project No: 2024-1-TR01-KA122-SCH-000240594).
To Canik Bilim ve Sanat Merkezi είναι ένα σχολείο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Σαμψούντα, στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας στην Τουρκία. Είναι ένα μικρό σχολείο, με πενήντα (50) μαθητές/-τριες και δέκα (10) καθηγητές/-τριες, που ιδρύθηκε το 2023. Παρέχει εκπαίδευση σε χαρισματικούς μαθητές σε όλους τους τομείς, τόσο στα μαθήματα γενικής εκπαίδευσης (γλώσσα, μαθηματικά, φυσικές επιστήμες), όσο και στους τομείς των καλλιτεχνικών μαθημάτων, εικαστικών τεχνών, μουσικής. Το σχολείο έχει παράρτημα στο δάσος της περιοχής, το Canik Namiye-Mümin EROL Orman Okulu, στο οποίο γίνονται προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης υπό την καθοδήγηση 3 δασκάλων.
Η εκπαιδευτική συνάντηση στο 7ο Γυμνάσιο Ρόδου επικεντρώθηκε στην ενίσχυση των ψηφιακών διδακτικών πρακτικών. Οι εκπαιδευτικοί από το Τουρκικό σχολείο παρακολούθησαν μαθήματα στα οποία αξιοποιήθηκαν Ψηφιακές Τεχνολογίες στα διδακτικά αντικείμενα της Πληροφορικής, της Νεοελληνικής Γλώσσας, των Αρχαίων Ελληνικών, της Ιστορίας, των Αγγλικών, των Μαθηματικών, της Φυσικής, της Βιολογίας, της Μουσικής, των Εικαστικών από τους/τις ακόλουθους/-ες εκπαιδευτικούς: τον Δημήτρη Βασιλείου, τη Mαρία Δεληγιάννη, τη Βιβή Λίλη, την Ελεονώρα – Κατερίνα Μακρή, τον Δημήτρη Μαριεττάκη, τη Φωτεινή Μούγκρου, τη Θάλεια Οικονόμου, τη Λουκία Ορφανού, τον Ιωάννη Σάρλη, τη Βασιλική Τσιαπάρα, την Ελένη Τσιβόλα και τη Δέσποινα Χατζηδημητρίου. Ενημερώθηκαν επίσης για την αξιοποίηση των Νέων Τεχνολογιών στη διοίκηση του σχολείου και για το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Σε ανάμνηση της συνεργασίας των δύο σχολείων οι εκπαιδευτικοί Καλλιτεχνικών Yeliz Gürsoy και Δημήτρης Βασιλείου ζωγράφισαν στο αίθριο του σχολείου ένα πλοίο της γνώσης, όπου παιδιά από την Τουρκία και από την Ελλάδα μελετούν.
Στη συνάντηση αυτή τέθηκαν, επίσης οι βάσεις για τη συνέχιση της συνεργασίας των δύο σχολείων στο πλαίσιο μελλοντικών προγραμμάτων Erasmus+. Η διεύθυνση του σχολείου συγχαίρει και ευχαριστεί τους/τις εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν με διδασκαλίες, αλλά και όλες και όλους τις/τους εκπαιδευτικούς του 7ου Γυμνασίου Ρόδου που αποδέχθηκαν και διευκόλυναν τις εργασίες του εκπαιδευτικού αυτού προγράμματος.