Συνεντεύξεις

Γιάννης Παππάς: «Σταθερή χώρα με διακυβέρνηση της Ν.Δ.»

Τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να υπερψηφιστεί η Νέα Δημοκρατία από τους πολίτες αναλύει σε συνέντευξή του στη «δημοκρατική» ο υπ. βουλευτής Ν.Δ. Γιάννης Παππάς, αναφερόμενος στις εκλογές της Κυριακής.
Η συνέντευξη αναλυτικά:

• Η αυτοδυναμία της Ν.Δ. είναι αυτό που τίθεται ως μείζον θέμα σε αυτές τις εκλογές. Είναι εφικτό να επιτευχθεί;
Είναι το θέμα, στο οποίο πραγματικά έχει αναφερθεί πολλές φορές ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Το σίγουρο είναι ότι, δεν τίθεται ως θέσφατο, ούτε είναι επιτακτική απαίτησή μας, ούτε και αλαζονικό επιχείρημα. Η πραγματικότητα είναι, ότι η αυτοδυναμία, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη διασφάλιση της κυβερνητικής σταθερότητας και του διεθνούς κύρους της χώρας.
Ζούμε σε παγκόσμιου βεληνεκούς ασταθές περιβάλλον, επομένως δεδομένα όπως, η σταθερότητα της πολιτικής, της οικονομίας, της εδαφικής ακεραιότητας, της διαχείρισης προσφυγικής κρίσης, είναι προϋποθέσεις αυτοδυναμικής κυβέρνησης.
• Σε περίπτωση που η αυτοδυναμία δεν επιτευχθεί, ποιος πολιτικός συνδυασμός, πιστεύετε ότι θα ταίριαζε πολιτικά στην Ν.Δ.;
Προσωπικά, πιστεύω ότι οι πολίτες, δεν θα αφήσουν να συμβεί κάτι τέτοιο. Στην υποθετική όμως περίπτωση, που συμβεί αυτό που ρωτάτε, γνωρίζετε ότι, η Ν.Δ. είναι η μεγάλη παράταξη, που λειτουργεί με τα σωστά αντανακλαστικά, με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, και πάνω από κάθε κομματική σκοπιμότητα. Στην ιστορική διαδρομή της, απέδειξε ότι, πάντα ήταν στη λογική πλευρά της ιστορίας.

• Με ποια επιχειρήματα, ως σημαντικά πολιτικά επιτεύγματα της τετραετίας που πέρασε, θα μπορούσαν να πεισθούν οι πολίτες, ώστε να επιλέξουν Ν.Δ. με πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη;
Αρχικά, να ξεκαθαρίσουμε ότι, δεν ήταν μια οποιαδήποτε, συνηθισμένη, κυβερνητική τετραετία. Ο πλανήτης βίωσε τις μεγαλύτερες διαδοχικές και μάλιστα ιδιόμορφες κρίσεις, σε ζωτικής σημασίας θέματα (οικονομία, υγεία, φυσικές καταστροφές) σε τέτοιο βαθμό, που οι περισσότερες χώρες στον κόσμο, αδυνατούσαν ακόμα να είναι αλληλέγγυες μεταξύ τους.
Αυτή η δύσκολη συγκυρία, κατέδειξε πόσο πολύτιμη τελικά, είναι η ενωμένη Ευρώπη. Όλη αυτή η πρωτόγνωρη, δυσμενής για τους πολίτες εμπειρία, παρουσίασε οξύμωρο αποτέλεσμα. Όσο πιο δύσκολη ήταν η κρίση, τόσο πιο αποτελεσματική ήταν η αντιμετώπιση. Και αυτό, είχε να κάνει με τη σωστή διαχείριση από την κυβέρνηση. Δύσκολα επιτεύγματα.
Η Ελλάδα, με κυβερνήτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έκανε αλματικές επιτυχίες προκειμένου να αντεπεξέλθει σε αυτά, ενώ ταυτόχρονα, αντιμετώπισε επιτυχώς και άλλους τομείς, όπως, την αμυντική θωράκιση της χώρας μας, τον εκσυγχρονισμό και την ψηφιοποίηση του κράτους, την προσέλκυση επενδύσεων, τη σταθεροποίηση της οικονομίας, την ισχυροποίηση του ονόματος της χώρας μας, την προσέλκυση τουρισμού, ως μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες στον κόσμο, τη δίκαιη αντιμετώπιση των πολιτών και τόσα άλλα. Και βέβαια, όλα αυτά, είναι αποτέλεσμα συνετής πολιτικής που εφαρμόσαμε, χωρίς ακρότητες, χωρίς εξάρσεις, χωρίς αντιπαραγωγικούς λαϊκισμούς, με γνώμονα και τελικό αποδέκτη τον πολίτη της πόλης, του χωριού, του νησιού.

• Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, είσαστε βουλευτής της κυβερνητικής παράταξης στα Δωδεκάνησα. Τι σας κάνει να είσαστε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης;
Το αλάνθαστο ένστικτο που οδηγεί τους συμπατριώτες μου. Αυτό, που τους έκανε να μου εμπιστευθούν τις τύχες των νησιών μας, ουσιαστικά το μέλλον τους σε πολλά επίπεδα. Και θέλω κάτι να διευκρινίσω. Από μικρό παιδί, ζω μέσα στα πολιτικά γραφεία. Οι γονείς μου ήταν πολιτικοποιημένοι και εγώ έχω πάθος με την πολιτική.
Ποτέ όμως, η πολιτική για εμένα, δεν ήταν αυτοσκοπός, ούτε και τρόπος για την αυτοπροβολή μου. Γνωρίζοντας πολύ καλά τα προβλήματα της Δωδεκανήσου, αφού εδώ γεννήθηκα και μεγάλωσα, είχα πάντα στη σκέψη μου, το να μου δοθεί η ευκαιρία, να συμμετάσχω στα κέντρα των αποφάσεων για το μέλλον της περιοχής μας. Οι άνθρωποι που με εμπιστεύθηκαν στις προηγούμενες εκλογές και μου έδωσαν αυτή την ευκαιρία, είμαι σίγουρος πως θα το επαναλάβουν μεταφέροντας και σε άλλους την εμπειρία τους. Η σχέση εμπιστοσύνης και αλήθειας που αναπτύχθηκε μεταξύ μας, συνεχίζεται σε διαφορετική, ακόμα πιο ισχυρή βάση.
Από την πρώτη ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων μου ως βουλευτής Δωδεκανήσου, η σχέση μου με τους συμπολίτες μου, βασίστηκε στην ειλικρίνεια, την οικειότητα και τον σεβασμό. Σαν να τους ήξερα από παλιά. Εκτιμώ ότι τηρώ απαράβατα την υπόσχεση που έδωσα σε όλους. Μπορώ σήμερα να τους κοιτώ στα μάτια, ζητώντας ξανά την ψήφο τους, διότι η προσφορά μου στον τόπο μας και σε αυτούς τους ανθρώπους που αξίζουν πολλά, δεν έχει τελειώσει.
• Εκτός από τη συμπεριφορά σας απέναντι στους συμπολίτες σας, πώς εκτιμάτε ότι βοηθήσατε τον τόπο;
Έχω εξαιρετική συνεργασία με την Περιφέρεια, τους Δήμους των νησιών, τους τοπικούς φορείς και σε ό,τι με χρειάστηκαν, ποτέ δεν αδιαφόρησα. Και αυτό, όχι ως υποχρέωση, αλλά ως αυθόρμητη, ανιδιοτελής αγάπη για τον τόπο μου. Και για αυτούς, τους υπέροχους ανθρώπους. Τους Δωδεκανήσιους που εμπιστεύομαι!

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου