ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΕΤΕ: Νέος πρόεδρος ο Γ. Ρέτσος-Οι τέσσερις στρατηγικοί στόχοι

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Ρέτσος

Τέσ­σε­ρις στρα­τη­γι­κοί στό­χοι πρέ­πει να υπη­ρε­τη­θούν σε ό,τι αφορά τον του­ρι­σμό, δή­λω­σε ο Γιάν­νης Ρέ­τσος. Ανα­γκαία η μεί­ω­ση της φο­ρο­λο­γί­ας. Το νέο Διοι­κη­τι­κό Συμ­βου­λιο του ΣΕΤΕ.

Πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε την Πέμ­πτη, 18 Μαΐου 2017 η 25η Τα­κτι­κή Γε­νι­κή Συ­νέ­λευ­ση του ΣΕΤΕ, κατά τη διάρ­κεια της οποί­ας εξε­λέ­γη νέο Διοι­κη­τι­κό Συμ­βού­λιο.

Ει­δι­κό­τε­ρα, πρό­ε­δρος στο ΣΕΤΕ εξε­λέ­γη ο Γιάν­νης Ρέ­τσος και αντι­πρό­ε­δροι οι Ευ­τύ­χιος Βα­σι­λά­κης, Πα­να­γιώ­της Το­κού­ζης και Λύ­σαν­δρος Τσι­λί­δης.

Ο νέος πρό­ε­δρος σε δή­λω­ση του τό­νι­σε ότι υπάρ­χουν 4 στρα­τη­γι­κοί στό­χοι που πρέ­πει να υπη­ρε­τη­θούν. Τό­νι­σε ακόμη την ανά­γκη για μειώ­σεις φο­ρο­λο­γι­κών επι­βα­ρύν­σε­ων, την ενί­σχυ­ση της αντα­γω­νι­στι­κό­τη­τας του του­ρι­στι­κού προ­ϊ­ό­ντος.

Δή­λω­ση του Γιάν­νη Ρέ­τσου

«Σή­με­ρα ο ελ­λη­νι­κός του­ρι­σμός βρί­σκε­ται σε μια κα­θο­ρι­στι­κή καμπή. Τώρα οφεί­λου­με να αξιο­λο­γή­σου­με τα ση­με­ρι­νά δε­δο­μέ­να και να προ­χω­ρή­σου­με στα επό­με­να κα­θο­ρι­στι­κά βή­μα­τα.

Μπρο­στά μας έχου­με 4 στρα­τη­γι­κούς στό­χους να υπη­ρε­τή­σου­με.

1ον Μα­κρο­χρό­νια και στα­θε­ρή ανά­πτυ­ξη που θα μας κα­τα­τά­ξει σε ακόμη κα­λύ­τε­ρη θέση στις με­γά­λες του­ρι­στι­κές δυ­νά­μεις του κό­σμου.

2ον Ενό­τη­τα ολό­κλη­ρου του τομέα και ερ­γα­σια­κή ει­ρή­νη ως απα­ραί­τη­τος όρος επι­τυ­χί­ας.

3ον Διαρ­κής, αρ­μο­νι­κή και επω­φε­λής για την ελ­λη­νι­κή οι­κο­νο­μία και τη χώρα σχέση με τις εκά­στο­τε κυ­βερ­νή­σεις.

4ον Εν­δυ­νά­μω­ση της κοι­νω­νι­κής διά­στα­σης του του­ρι­σμού και ενί­σχυ­ση του κοι­νω­νι­κού απο­τυ­πώ­μα­τος.

Για να επι­τευ­χθούν όλοι οι πα­ρα­πά­νω στό­χοι χρειά­ζο­νται συ­γκε­κρι­μέ­νες πο­λι­τι­κές κι­νή­σεις. Ένα πλέγ­μα πρω­το­βου­λιών και πα­ρεμ­βά­σε­ων που θα λύ­σουν όλα τα με­γά­λα ζη­τή­μα­τα που συσ­σω­ρεύ­ο­νται και πάλι μπρο­στά μας.

Εν­δει­κτι­κά ανα­φέ­ρω την ανά­γκη για μειώ­σεις φο­ρο­λο­γι­κών επι­βα­ρύν­σε­ων, την ενί­σχυ­ση της αντα­γω­νι­στι­κό­τη­τας του του­ρι­στι­κού προ­ϊ­ό­ντος, την ορι­στι­κή επί­λυ­ση του χω­ρο­τα­ξι­κού ζη­τή­μα­τος, την ευ­έ­λι­κτη πο­λι­τι­κή για τα κόκ­κι­να δά­νεια στις του­ρι­στι­κές επι­χει­ρή­σεις.

Το ελ­λη­νι­κό του­ρι­στι­κό προ­ϊ­όν είναι βαριά υπερ­φο­ρο­λο­γη­μέ­νο σε σχέση με τις αντα­γω­νί­στριες χώρες.  Λόγω της αύ­ξη­σης των φόρων, έχει εξα­νε­μι­στεί ένα με­γά­λο πο­σο­στό ανά­κτη­σης της αντα­γω­νι­στι­κό­τη­τας της χώρας που επι­τεύ­χθη­κε από την αρχή της εφαρ­μο­γής των μνη­μο­νί­ων, με την επί­πο­νη, κοι­νω­νι­κά και οι­κο­νο­μι­κά, εσω­τε­ρι­κή υπο­τί­μη­ση.

Η Ελ­λά­δα είναι ακρι­βό­τε­ρη, κατά 6 με 7 μο­νά­δες ένα­ντι των αντα­γω­νι­στών της, ενώ πε­ρι­θώ­ρια για μειώ­σεις τιμών δεν υπάρ­χουν πλέον από τους επι­χει­ρη­μα­τί­ες, οι οποί­οι τα εξή­ντλη­σαν από το 2008 έως σή­με­ρα, στην προ­σπά­θειά τους να πα­ρα­μεί­νει η Ελ­λά­δα στον πα­γκό­σμιο του­ρι­στι­κό χάρτη. Η τε­λευ­ταία αύ­ξη­ση του ΦΠΑ στα νησιά επι­βά­ρυ­νε το του­ρι­στι­κό πα­κέ­το, με απο­τέ­λε­σμα όσοι ήρθαν στη χώρα μας να πε­ριο­ρί­σουν τις δα­πά­νες τους, λόγω αυτής της αύ­ξη­σης στην τιμή του τα­ξι­διού τους. Είναι και αυτή μια απο τις αι­τί­ες για την ανη­συ­χη­τι­κή μεί­ω­ση των του­ρι­στι­κών εσό­δων.

Ο φόρος δια­μο­νής, εάν εφαρ­μο­στεί, θα επι­φέ­ρει ένα συ­ντρι­πτι­κό πλήγ­μα, στην αντα­γω­νι­στι­κό­τη­τα του του­ρι­στι­κού προ­ϊ­ό­ντος.

Εμείς από την πλευ­ρά μας επι­λέ­γου­με την οδό της εξω­στρέ­φειας, την ίδρυ­ση γρα­φεί­ου του Συν­δέ­σμου στις Βρυ­ξέ­λες. Πι­στεύ­ου­με ότι πρέ­πει να βρι­σκό­μα­στε, ιδίως τώρα, κοντά στα κέ­ντρα των απο­φά­σε­ων.

Πα­ράλ­λη­λα θέ­του­με σαν προ­τε­ραιό­τη­τα μας την απο­τε­λε­σμα­τι­κή προ­βο­λή του ελ­λη­νι­κού του­ρι­στι­κού προ­ϊ­ό­ντος, αλλά και την ενί­σχυ­ση της ει­κό­νας της χώρας, που επι­τυγ­χά­νε­ται σε με­γά­λο βαθμό και με την Marketing Greece η οποία εξε­λίσ­σε­ται πε­ραι­τέ­ρω.

Προ­τε­ραιό­τη­τα μας, επί­σης, είναι να εν­δυ­να­μω­θεί ακόμα πε­ρισ­σό­τε­ρο το Ιν­στι­τού­το του ΣΕΤΕ (ΙΝ­ΣΕ­ΤΕ), με σκοπό την κα­λύ­τε­ρη τεκ­μη­ρί­ω­ση των στοι­χεί­ων, της επι­χει­ρη­μα­το­λο­γί­ας, του επι­χει­ρη­σια­κού σχε­δια­σμού και της εκ­παί­δευ­σης.

Από τη θέση του Προ­έ­δρου του ΣΕΤΕ, που έχω την τιμή να υπη­ρε­τώ από σή­με­ρα, δια­βε­βαιώ­νω ότι τόσο εγώ όσο και σύσ­σω­μο το νέο Διοι­κη­τι­κό Συμ­βού­λιο του Συν­δέ­σμου θα βρι­σκό­μα­στε στην πρώτη γραμ­μή, για όλες τις μάχες που μας ανα­λο­γούν, δί­νο­ντας τον κα­λύ­τε­ρο εαυτό μας.

Ο ελ­λη­νι­κός του­ρι­σμός, μπο­ρεί και πρέ­πει να απο­τε­λέ­σει για ακόμα μια φορά το όνει­ρο που γί­νε­ται πραγ­μα­τι­κό­τη­τα. Μια συλ­λο­γι­κή εθνι­κή προ­σπά­θεια για να βγού­με επι­τέ­λους από την κρίση που μα­στί­ζει τη χώρα.»

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.