ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Διαφωνία» Καματερού με Τσακαλώτο

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΗΛΙΑΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ

Με σα­φείς ιδε­ο­λο­γι­κές ανα­φο­ρές και ανα­δει­κνύ­ο­ντας τον νε­ο­φι­λεύ­θε­ρο και έντο­να τα­ξι­κό, προς όφε­λος των ολί­γων, χα­ρα­κτή­ρα του κόμ­μα­τος της αξιω­μα­τι­κής αντι­πο­λί­τευ­σης το­πο­θε­τή­θη­κε στην Ολο­μέ­λεια της Βου­λής στη συ­ζή­τη­ση για το πο­λυ­νο­μο­σχέ­διο του υπουρ­γεί­ου Οι­κο­νο­μι­κών ο βου­λευ­τής Δω­δε­κα­νή­σου Ηλίας Κα­μα­τε­ρός.

Απευ­θυ­νό­με­νος αρ­χι­κά στον υπουρ­γό Οι­κο­νο­μι­κών Ευ­κλεί­δη Τσα­κα­λώ­το εξέ­φρα­σε τη «δια­φω­νία» του με το κυ­βερ­νη­τι­κό αφή­γη­μα περί «καλών και κακών μέ­τρων, θε­τι­κών και αρ­νη­τι­κών», αφού αλ­λιώς εκλαμ­βά­νο­νται αυτά από την Αρι­στε­ρά και τον κόσμο της ερ­γα­σί­ας και αλ­λιώς από το κόμμα της αξιω­μα­τι­κής αντι­πο­λί­τευ­σης.

«Ό,τι είναι θε­τι­κό για μας, είναι και θε­τι­κό για την αντι­πο­λί­τευ­ση; Ό,τι είναι αρ­νη­τι­κό για μας, είναι και αρ­νη­τι­κό για την αντι­πο­λί­τευ­ση; Μα­ταιο­πο­νεί­τε, κ. Υπουρ­γέ, να προ­σπα­θεί­τε να τους πεί­σε­τε!!!», είπε ο Ηλίας Κα­μα­τε­ρός, χει­ρο­κρο­τού­με­νος από την Κ.Ο. του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ.

Στη συ­νέ­χεια στη­λί­τευ­σε τη Νέα Δη­μο­κρα­τία για την υπο­κρι­τι­κή της στάση είτε αυτή αφορά τις ερ­γα­σια­κές σχέ­σεις είτε τους μι­σθω­τούς και συ­ντα­ξιού­χους. «Ο κ. Βο­ρί­δης εν­δια­φέ­ρε­ται για τις ερ­γα­σια­κές σχέ­σεις; Δεν ξέ­ρου­με τι θέ­λου­νε; Δεν ξέ­ρου­με ότι είναι υπέρ της διά­λυ­σης των ερ­γα­σια­κών σχέ­σε­ων;»

«Εμείς όλο αυτόν τον καιρό λέμε αυτό που πι­στεύ­ου­με, λέμε αυτό που προ­σπα­θού­με να κά­νου­με, λέμε αυτό που θέ­λου­με, λέμε όταν δεν μπο­ρού­με να κά­νου­με κάτι γιατί δεν μπο­ρού­με, όταν ανα­γκα­ζό­μα­στε να κά­νου­με κάτι που δε μας αρέ­σει το λέμε», ση­μεί­ω­σε χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά.

Ιδιαί­τε­ρη ανα­φο­ρά έκανε επί­σης ο Δω­δε­κα­νή­σιος βου­λευ­τής στην προ­σπά­θεια ανά­τα­ξης στον χώρο της δη­μό­σιας υγεί­ας από την κυ­βέρ­νη­ση του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ, καθώς και τη νο­μο­θέ­τη­ση κε­ντρι­κού ελέγ­χου για την προ­μή­θεια φαρ­μά­κων, κα­ταγ­γέλ­λο­ντας ταυ­τό­χρο­να την ασκού­με­νη πο­λι­τι­κή της ΝΔ στον συ­γκε­κρι­μέ­νο τομέα με το ξε­πού­λη­μα των δη­μό­σιων δομών υγεί­ας, τα σκάν­δα­λα του ΚΕ­ΕΛ­ΠΝΟ, την υπερ­κο­στο­λό­γη­ση των φαρ­μά­κων…

«Πού δί­να­νε τα κον­δύ­λια από τους ανα­πτυ­ξια­κούς νό­μους; Ποια η αντί­λη­ψή τους για την ανά­πτυ­ξη; Το 4% των επεν­δυ­τών πήρε το 50% των επι­δο­τή­σε­ων!!!», τό­νι­σε στη συ­νέ­χεια της ομι­λί­ας του ανα­φε­ρό­με­νος στον τομέα της ανά­πτυ­ξης , κά­νο­ντας σαφές πως «δεν είναι δυ­να­τόν ούτε να συμ­φω­νή­σου­με ούτε να τους πεί­σου­με».

Κλεί­νο­ντας την το­πο­θέ­τη­σή του υπο­στή­ρι­ξε πως δεν πρέ­πει η κυ­βέρ­νη­ση να επι­τρέ­ψει ώστε η ΝΔ να πε­ρά­σει το μή­νυ­μα στον λαό πως δεν υπάρ­χει άλλος δρό­μος και πως όλοι ίδιοι είναι. Είναι κα­θή­κον της Αρι­στε­ράς, υπο­γράμ­μι­σε,  να χα­ρά­ξει τη δική της πο­ρεία προς όφε­λος του κό­σμου της ερ­γα­σί­ας. «Ας τους αφή­σου­με αυ­τούς!!! Πρέ­πει να συ­νο­μι­λού­με με τον λαό, που δεν αντέ­χει άλλο…Να βελ­τιώ­σου­με τη ζωή των πο­λι­τών, να δεί­ξου­με πιο έντο­να το εν­δια­φέ­ρον μας για την Παι­δεία και την Υγεία… Ας είναι αυτό (το νο­μο­σχέ­διο) το τε­λευ­ταίο βήμα μέχρι να φτά­σου­με στη στρο­φή προς τον δικό μας δρόμο», είπε.

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.