Ειδήσεις

Εκδικάζεται η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα υπόθεση ναρκωτικών

Η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα υπόθεση διακίνησης σκληρών και μαλακών ναρκωτικών σε Κάλυμνο, Κω και Ρόδο θα αναβιώσει ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου, όπου 15 ισοβίτες θα επιδιώξουν τη μείωση ως και την εξαφάνιση των ποινών τους.

Στο εδώλιο του πρωτόδικου δικαστηρίου τον Μάιο του 2011 είχαν καθίσει 39 κατηγορούμενοι, ενώ πέντε ακόμη φυγοδικούν.

Σε 15 εξ’ αυτών επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης. Σε 7 κατηγορούμενους επιβλήθηκαν μάλιστα δις ισόβια, ενώ το δικαστήριο μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση έκρινε αθώους ακόμη 7. Σοβαρές είναι οι ποινές που επιβλήθηκαν στους υπόλοιπους και “τσουχτερά” τα χρηματικά πρόστιμα.

Πιο συγκεκριμένα το πρωτόδικο δικαστήριο είχε αποφασίσει τα εξής:

-Δημήτριος Κυριαζής του Γεωργίου, κρίθηκε ένοχος αγοράς από κοινού, πώλησης από κοινού, κατοχής ναρκωτικών και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και του επιβλήθηκε ποινή δις ισόβιας κάθειρξης και 9 έτη κάθειρξη και χρηματική ποινή 500.000 ευρώ.

-Μαρία – Δημητρούλα Μέρη, κρίθηκε ένοχη αγοράς από κοινού, πώλησης από κοινού, κατοχής ναρκωτικών και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και της επιβλήθηκε ποινή δις ισόβιας κάθειρξης και 9 έτη κάθειρξη και χρηματική ποινή 500.000 ευρώ

-Ιωάννης Χαλτούπης του Μιχαήλ, κρίθηκε ένοχος αγοράς ναρκωτικών και άμεσης συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και του επιβλήθηκε ποινή δις ισόβιας κάθειρξης και 6 έτη κάθειρξη και χρηματική ποινή 200.000 ευρώ

-Παναγιώτα Χατζηϊωαννίδου του Αποστόλου, κρίθηκε ένοχη αγοράς ναρκωτικών, πώλησης κατ’ επαγγελμα και κατά συνήθεια και άμεσης συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και της επιβλήθηκε ποινή δις ισόβιας κάθειρξης και 5 έτη κάθειρξη και χρηματική ποινή 400.000 ευρώ

-Ιωάννης Σταρίδης του Στέργιου, κρίθηκε ένοχος ως τοξικομανής για πώληση και άμεση συνέργεια σε πώληση ναρκωτικών και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 7 ετών και χρηματική ποινή 90.000 ευρώ

-Κristo Tashi του Quazili, κρίθηκε ένοχος πώλησης κατ’ εξακολούθηση ναρκωτικών και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και του επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης και 6 έτη κάθειρξη και χρηματική ποινή 250.000 ευρώ.

-Adrian Lleshi του Sef, κρίθηκε ένοχος πώλησης, αγοράς ναρκωτικών και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ’ εξακολούθηση και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 5 ετών και χρηματική ποινή 7.000 ευρώ.

-Ergest Recka του Sadedin, κρίθηκε ένοχος πώλησης κατ’ εξακολούθηση ναρκωτικών ουσιών και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 11 ετών και χρηματική ποινή 51.000 ευρώ.

-Bledi Shkurtaj του Petrit, κρίθηκε ένοχος πώλησης ναρκωτικών ουσιών και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και του επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης και 6 έτη κάθειρξη και χρηματική ποινή 150.000 ευρώ.

-Robert Jaupi του Argon, κρίθηκε ένοχος πώλησης ναρκωτικών ουσιών με ελαφρυντικό και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ.

-Ηλίας Μακρυλλός του Ιωάννη, κρίθηκε ένοχος αγοράς και κατοχής ναρκωτικών ως τοξικομανής και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 15 μηνών και χρηματική ποινή 2.000 ευρώ.

-Δημήτριος Γούρλας του Ελευθερίου – Νομικού, κρίθηκε ένοχος αγοράς ναρκωτικών ως τοξικομανής και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2 ετών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ.

-Γεώργιος Στάππας του Ελευθερίου, κρίθηκε ένοχος αγοράς ναρκωτικών με ελαφρυντικά και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2 ετών και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ.

-Θέμελη Δρακογιαννάκη του Πανορμίτη, κρίθηκε ένοχη αγοράς ναρκωτικών ως τοξικομανής και της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 15 μηνών και χρηματική ποινή 1000 ευρώ.

-Joljana Marku του Spiro, κρίθηκε ένοχη πώλησης, κατοχής ναρκωτικών ουσιών και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ’ εξακολούθηση και της επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης και 8 έτη κάθειρξη και χρηματική ποινή 600.000 ευρώ.

-Παντελεήμονας Χαλκίτης του Μιχαήλ, κρίθηκε ένοχος αγοράς μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών και πώληση ναρκωτικών κατ’ εξακολούθηση και οργάνωση σπείρας και του επιβλήθηκε ποινή δις ισόβιας κάθειρξης και 9 έτη κάθειρξη και χρηματική ποινή 500.000 ευρώ.

-Lediona Vero του Jani, κρίθηκε ένοχη άμεσης συνέργειας σε πώληση ναρκωτικών και μεταφορά ναρκωτικών κατ’ εξακολούθηση και κατοχή ναρκωτικών και της επιβλήθηκε ποινή δις ισόβιας κάθειρξης και χρηματική ποινή 400.000 ευρώ.

-Erlind Shehaj του Mitat, κρίθηκε ένοχος για άμεση συνέργεια σε πώληση ναρκωτικών και του επιβλήθηκε ποινή δις ισόβιας κάθειρξης και 9 έτη και 6 μήνες κάθειρξη και χρηματική ποινή 400.500 ευρώ.

-Θεοδόσιος Μπινιάς του Γεωργίου, κρίθηκε ένοχος για αγορά μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και του επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης και 6 έτη κάθειρξη και χρηματική ποινή 350.000 ευρώ

-Rustem Gjojdeshi του Ibrus, κρίθηκε ένοχος για εξακολουθητική πώληση ναρκωτικών, οργάνωση σπείρας για τη διακίνηση ναρκωτικών και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και του επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης και 10 έτη κάθειρξη και χρηματική ποινή 1.100.000 ευρώ.

-Margarita Gjojdeshi του Ibrus, κρίθηκε ένοχη για εξακολουθητική πώληση ναρκωτικών, οργάνωση σπείρας για τη διακίνηση ναρκωτικών και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και της επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης και 10 έτη κάθειρξη και χρηματική ποινή 1.100.000 ευρώ.

-Νίκη Κλεούδη του Hλία, κρίθηκε ένοχη για άμεση συνέργεια σε πώληση ναρκωτικών και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα με ελαφρυντικά και της επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης και 6 έτη κάθειρξη και χρηματική ποινή 150.000 ευρώ.

-Ιωάννης Κλεούδης του Ηλία, κρίθηκε ένοχος για πώληση ναρκωτικών ως τοξικομανής και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 6 ετών και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ.

-Πέτρος Κλεούδης του Ηλία, κρίθηκε ένοχος πώλησης ναρκωτικών ως τοξικομανής και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 6 ετών και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ.

-Κυριακή Κίννα του Αντωνίου συζ. Καλίστη Γεωργίου, κρίθηκε ένοχη αγοράς και πώλησης ναρκωτικών κατ’ εξακολούθηση και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και της επιβλήθηκε ποινή δις ισόβιας κάθειρξης και 6 έτη κάθειρξη και χρηματική ποινή 200.000 ευρώ.

-Διονύσιος Σκύλλας του Εμμανουήλ, κρίθηκε ένοχος για άμεση συνέργεια σε πώληση και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ.

-Στέφανος Τσούνιας του Εμμανουήλ, κρίθηκε ένοχος για άμεση συνέργεια σε πώληση και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 10 ετών και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ.

-Νεκτάριος Ανατολίτης του Νικολάου, κρίθηκε ένοχος για πώληση ναρκωτικών ουσιών από τοξικομανή και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ.

-Σακελλάριος Έλληνας του Θεόφιλου, κρίθηκε ένοχος άμεσης συνέργειας σε πώληση από τοξικομανή και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2 ετών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ.

-Ευάγγελος Κορονίτης του Γεωργίου, κρίθηκε ένοχος για άμεση συνέργεια σε πώληση με ελαφρυντικά και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2 ετών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ.

-Κατίνα Κελεμπέση του Ανδρέα, κρίθηκε ένοχη άμεσης συνέργειας σε πώληση και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστητιότητα και της επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 5 ετών και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ.

-Θωμάς Ρωμαϊδης του Ανδρέα, κρίθηκε ένοχος άμεσης συνέργειας σε πώληση και κατοχή ναρκωτικών και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ετών και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ.

Στην ίδια υπόθεση φυγοδικούν οι αγνώστων λοιπών στοιχείων αλλοδαποί Sheklezen Hajdari, Marku Enerta, Lupo Xhesiana, Kuci Tatiana και η ημεδαπή Ευθυμία Μακουσόγλου του Χαραλάμπους.

Όπως έγραψε η “δ” η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε την 14η Νοεμβρίου 2009 μετά τη σύλληψη από αστυνομικούς του ΑΤ Καλύμνου των Δ. Κυριαζή και Μαρίας Δημητρούλας Μέρη, κατοίκων Καλύμνου.
Οι ανωτέρω κατελήφθησαν από αστυνομικούς σε κατ’ οίκον έρευνα, στην περιοχή Αργος Καλύμνου, να κατέχουν από κοινού μια νάιλον συσκευασία με ηρωίνη βάρους 67 γραμμαρίων επιμελώς κρυμμένη στην τουαλέτα, μια νάιλον συσκευασία με ηρωίνη βάρους 21 γραμμαρίων, μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας επιμελώς κρυμμένη σε κρύπτη απορροφητήρα κουζίνας, 16 δισκία Stedon των 5 mg έκαστο και χρηματικό ποσό 780 ευρώ.

Στην πορεία προέκυψε ότι οι αγορές των ναρκωτικών πραγματοποιούντο κατόπιν τηλεφωνικής παραγγελίας και αποστολής του αντίτιμου μέσω εταιρειών χρηματαποστολών.

Οι ανωτέρω πώλησαν δε ηρωίνη σε τοξικομανείς της Καλύμνου ορισμένοι εκ των οποίων λειτουργούσαν και ως βαποράκια.

14 ημέρες μετά οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη ακόμη τριών ατόμων εκ των οποίων ο ένας, κάτοικος Καλύμνου, είναι αδελφός της Μέρη.
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν συγκεκριμένα τους Παντελή Χαλκίτη, Erlind Shehaj, υπήκοο Αλβανίας και την ομοεθνή του τελευταίου Vero Lediona.

Κλιμάκιο αστυνομικών μετέβη στην Κάλυμνο και εντόπισαν την 28η Νοεμβρίου 2009 τους δύο αλλοδαπούς την ώρα που αποβιβάζονταν από το πλοίο “Express Santorini”. Σε έλεγχο που έγινε σε κοινή αποσκευή τους, βρέθηκε, επιμελώς κρυμμένη μία νάιλον αυτοσχέδια συσκευασία με ηρωίνη, μικτού βάρους 1011,2 γραμμαρίων.

Ο τρόφιμος των φυλακών της Πάτρας Rustem Gjojdeshi εμπλέκεται και στις δύο υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν την 14η και την 28η Νοεμβρίου 2009 ενώ ήταν εκείνος που οργάνωσε την αγοραπωλησία μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης στα νησιά.
Στην πορεία πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι κυρίως σε συναλλαγές που είχαν οι ανωτέρω μέσω της Western Union και Money Gram και προέκυψε ξέπλυμα ναρκοχρήματος άνω των 400.000 ευρώ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου