Αθλητικά

Πιγκουίνοι Ρόδου: Ημέρα δενδροφύτευσης

Σήμερα Κυριακή θα πραγματοποιηθεί η δράση της δενδοφύτευσης που έχουν προγραμματίσει οι Πιγκουίνοι Ρόδου.
Αξίζει να υπενθυμίσουμε την ανακοίνωση που έχει εκδοθεί, στην οποία αναφέρονται τα ακόλουθα:
«Για τον πλανήτη.
Καλούμε όλα τα μέλη μας να γίνουν εθελοντές και να συμμετάσχουν στην δενδροφύτευση που θα γίνει την Κυριακή 19 Μαρτίου και ώρα 11:30.
Τα δέντρα μπορούν να είναι ισχυροί σύμμαχοι στον αγώνα κατά της παγκόσμιας υπερθέρμανσης, επειδή μπορούν να παγιδεύσουν το διοξείδιο του άνθρακα και να το κλειδώσουν. Τα δέντρα είναι μεγαλειώδη και δυνατά στοιχεία της φύσης. Δεν είναι μόνο είναι εντυπωσιακά, αλλά μας δίνουν ξυλεία για οικοδόμηση, οξυγόνο για αναπνοή και αποτελούν οικότοπο για την άγρια ζωή.
Η περιβαλλοντική συνείδηση θεωρούνταν μέχρι πρόσφατα μια πολύ θεωρητική και αόριστη έννοια που δεν έχρηζε μεγάλης σημασίας. Ανακύκλωση, εξοικονόμηση ενεργείας, συνετή χρήση του νερού, προστασία της θάλασσας, και πολλά αλλά είναι ζητήματα για τα οποία οι προηγούμενες γενιές είχαν το άλλοθι της άγνοιας. Τη σημερινή μέρα όμως, βρισκόμαστε πλέον στο σημείο εκείνο όπου είναι υποχρέωσή μας όχι μόνο να εφαρμόζουμε οι ίδιοι πρακτικές που συνεισφέρουν στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και να διοχετεύσουμε τη γνώση στα παιδιά μας του πως να είναι σύμμαχοι του.
Μέσα από τέτοιες ομαδικές δραστηριότητες, τα παιδιά μας διαμορφώνουν κριτική σκέψη, ειδικά όταν συνοδεύουμε την εκαάστοτε δραστηριότητα παίρνοντας ευχάριστα με τους φίλους μας. Η γενικότερη επαφή με τη φύση, ωφελεί τα παιδιά μας σε πολλά επίπεδα: Τους προκαλεί το ενδιαφέρον, τα ευαισθητοποιεί, και τους μαθαίνει να σέβονται τα αγαθά που η ίδια μας χαρίζει.
Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά να αντιληφθούν τις αξίες που η φύση έχει δημιουργήσει και να τις περάσουν στο αθλητισμό ώστε να κατανοήσουν πιο σημαντικά θεμέλια που πρέπει να βάλουν στην προσωπική τους ανάπτυξη τόσο στο άθλημα που αγαπούν όσο και στην ζωή τους. Θέλουμε όλα τα παιδιά να μας προσκομίσουν τις ιδέες και τις προτάσεις τους σχετικά με δεντροφύτευση και τον αθλητισμό!
Το ραντεβού μας είναι στα Ιταλικά κτήρια στην Ελεούσα στις 11:20 ώστε από εκεί να φύγουμε όλοι μαζί για το τόπο της δεντροφύτευσης. Για όσους επιθυμούν μετά την ολοκλήρωσή της θα πάμε για φαγητό και να ολοκληρώσουμε ευχάριστα τη δημιουργική μας Κυριακή».
Από εκεί και πέρα, την Τετάρτη οι αθλητές των Πιγκουίνων ενημερώθηκαν από τον Δασολόγο – Περιβαλλοντολόγο Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο ενόψει της σημερινής δενδοφύτευσης.
Στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρονται τα εξής:
«Την Τετάρτη είχαμε την χαρά να φιλοξενήσουμε στον χώρο μας τον Δασολόγο – Περιβαλλοντολόγο κ. Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο όπου με μεγάλη αγάπη μας μετέφερε τις γνώσεις του και έλυσε πολλές από τις απορίες των αθλητών μας. Η ενέργεια αυτή ήταν μέρος της προετοιμασίας μας για την δενδροφύτευση που θα κάνουμε την Κυριακή 19 Μαρτίου σε περιοχή κοντά στα Πλατάνια. Η γνώση και η κριτική σκέψη είναι η βάση για επιτυχία σε πολλούς τομείς της ζωής μας. Μετά από την πολύ ωραία συζήτηση που είχαμε για περισσότερο από 50 λεπτά ακολούθησε αγώνας πόλο μεταξύ ομάδων από αθλητές όλων των τμημάτων μας. Το Δ.Σ. του σωματίου μας θέλει να ευχαριστήσει το κ. Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο για την πολύτιμη βοήθεια και συμμετοχή του στην ενέργεια μας».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου