Συνεντεύξεις

Μιχάλης Τσιγάρος: «Ανέτειλε μια νέα εποχή για τη Γενική Κλινική Euromedica»

Επενδύσεις άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ, σύγχρονος εξοπλισμός ιατρικής τεχνολογίας, ανακαίνιση κτηριακών εγκαταστάσεων, συνεργασίες με εξειδικευμένους γιατρούς, δημιουργία νέων τμημάτων, όλα συνθέτουν την νέα εποχή για τη Γενική Κλινική Δωδεκανήσου του ομίλου Euromedica. Τα τελευταία δύο χρόνια η κλινική ακολουθεί μία συνεχή πορεία αναβάθμισης με στόχο την παροχή σύγχρονων και ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους της Ρόδου και των γειτονικών νησιών, καθώς και στους ξένους επισκέπτες.
Για τις καινοτομίες και τα σχέδια της Γενικής Κλινικής Δωδεκανήσου, ο διοικητικός διευθυντής της κλινικής κ. Μιχάλης Τσιγάρος, μιλάει στην «Δημοκρατική», στη συνέντευξη που ακολουθεί
• Η Εuromedica Ρόδου ανακαινίζεται, προσθέτει εξοπλισμό, υλοποιεί ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα. Ποιοι είναι οι στόχοι του επενδυτικού προγράμματος, πώς οραματίζεστε το μέλλον της κλινικής;
Η Euromedica Γενική Κλινική Δωδεκανήσου, μετά τη δύσκολη περίοδο που πέρασε, κλήθηκε να αναγεννηθεί ριζικά και να ανακτήσει ξανά το κύρος και την εμπιστοσύνη της κοινωνίας κάτω από πολύ ιδιαίτερες συνθήκες, μέσα στην πανδημία. Τότε βέβαια όλα ήταν δύσκολα για όλους, αλλά για ένα τουριστικό νησί, όπως η Ρόδος, κοινωνικά και οικονομικά το πλήγμα ήταν πολύ ισχυρό. Τα καταφέραμε όμως. Με την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και την αρωγή του νέου στρατηγικού επενδυτή, η Κλινική μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα εξυγιάνθηκε και κατάφερε να λειτουργεί με ασφάλεια και αξιοπιστία, προσδίδοντας την πίστη ότι ο Όμιλος Euromedica και οι Μονάδες του θα αποτελέσουν ξανά σημείο αναφοράς στα ιατρικά δεδομένα.
Δεν σταματήσαμε εκεί. Με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών μας, εκπονήθηκε και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ένα πλάνο επένδυσης περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ, του οποίου τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά. Το επενδυτικό μας σχέδιο ξεκίνησε κυρίως με την ανανέωση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και των κτηριακών εγκαταστάσεων. Ταυτόχρονα, επαναπροσδιορίστηκαν οι συνεργασίες μας με τους ιατρούς και προωθούνται νέες συνεργασίες, με απώτερο σκοπό την καλύτερη οργάνωση των ήδη υπαρχόντων τμημάτων, αλλά και τη λειτουργία νέων.
Προσωπικός στόχος, ο οποίος είναι απόλυτα εναρμονισμένος με αυτόν του ομίλου, είναι η Κλινική να αποτελέσει και πάλι το σημείο αναφοράς για την παροχή ολοκληρωμένων και ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στη Ρόδο. Είναι τεράστια επιβράβευση να έχουμε ικανοποιημένους ασθενείς και να συνεργαζόμαστε με καταξιωμένους επαγγελματίες υγείας, οι οποίοι κάθε μέρα δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό.


• Νέα τμήματα έχουν προστεθεί και φαίνεται ότι προσανατολίζεστε στην ανάπτυξη εξειδικευμένων ιατρικών πράξεων, για τις οποίες στο παρελθόν οι κάτοικοι της Ρόδου έπρεπε να μετακινούνται στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας. Πώς υλοποιείτε το σχέδιο αυτό;
Μέσα στους επόμενους μήνες θα ολοκληρωθεί η ανάπτυξη νέων τμημάτων στην Κλινική, όπως Πλαστική Χειρουργική, ΩΡΛ, Πνευμονολογικό, Δερματολογικό, Ρευματολογικό, Ενδοκρινολογικό. Παράλληλα, έχουμε ήδη προχωρήσει στην παροχή εξειδικευμένων ιατρικών υπηρεσιών, τις οποίες συνεχώς εμπλουτίζουμε, δίνοντας τη δυνατότητα στους κατοίκους της Ρόδου και των Δωδεκανήσων να πραγματοποιούν εξειδικευμένες εξετάσεις, επεμβάσεις και νοσηλεία, μένοντας στον τόπο τους, χωρίς να αναγκάζονται να μετακινηθούν σε άλλες περιοχές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, δηλαδή την ταλαιπωρία του ασθενούς και τα πρόσθετα έξοδα για τη μετακίνηση και τη διαμονή σε άλλη πόλη. Η Euromedica Γενική Κλινική Δωδεκανήσου αποδεικνύει έμπρακτα ότι μένει σταθερά προσηλωμένη στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας και ευρύτερα των κατοίκων των γειτονικών νησιών. Δημιουργούμε μία κλινική που θα μπορεί να ανταγωνιστεί ευθέως τα μεγάλα ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
• Ποια είναι τα κυριότερα τμήματα που λειτουργούν σήμερα στην Κλινική;
Η Euromedica Γενική Κλινική Δωδεκανήσου διαθέτει 124 νοσηλευτικές κλίνες και αποτελείται από 8 τμήματα, εκτός των Επειγόντων Περιστατικών και από 3 Ειδικές Μονάδες (ΜΕΘ, Νεογνική Μονάδα και Μονάδα Τεχνητού Νεφρού), καλύπτοντας σχεδόν το σύνολο των ιατρικών αναγκών.
Στην Κλινική λειτουργούν Τμήμα Παθολογίας, Γενικής Χειρουργικής, Ουρολογίας, Ορθοπεδικής, Καρδιολογίας, Νεφρολογίας και Ενδοσκοπικό. Το Μαιευτικό-Γυναικολογικό τμήμα, με 4 αίθουσες για διεξαγωγή φυσιολογικού τοκετού και 1 επεμβατικού, καθώς και με την ειδική μονάδα παρακολούθησης νεογνών, αποτελεί σημείο αναφοράς της.
Επιπλέον, η Κλινική διαθέτει πλήρες και άρτια εξοπλισμένο Απεικονιστικό Τμήμα, το οποίο λειτουργεί 365 ημέρες τον χρόνο. Στο Τμήμα αυτό, εκτός από τις βασικές εξετάσεις, πραγματοποιούνται και εξειδικευμένες εξετάσεις, όπως αξονική στεφανιογραφία, πολυπαραμετρική μαγνητική προστάτη. Πολύ σύντομα θα έχουμε τη δυνατότητα και Μαγνητικής Τομογραφίας Καρδιάς. Στο άρτια εξοπλισμένο Τμήμα Μαστού, διενεργείται πλήρης Προσυμπτωματικός Έλεγχος και ευρεία γκάμα επεμβάσεων. Ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, σε όλα τα τμήματα, συμπεριλαμβανομένων των απεικονιστικών μηχανημάτων, έχει πρόσφατα ανανεωθεί και αναβαθμιστεί, πράγμα που δίνει τη δυνατότητα περισσότερων και ασφαλέστερων εξετάσεων και επεμβάσεων.
Από το 2018 στην κλινική λειτουργεί πρότυπη μονάδα τεχνητού νεφρού 15 θέσεων, εξοπλισμένη με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, η οποία καλύπτει τις ανάγκες όχι μόνο των κατοίκων της Ρόδου, αλλά και των τουριστών που επισκέπτονται το νησί. Πιστεύουμε ότι η μονάδα αυτή θα βοηθήσει στη γενικότερη προσπάθεια να καθιερωθεί η Ρόδος ως προορισμός στον Ιατρικό Τουρισμό. Τελευταία προσθήκη είναι το Τμήμα Συμβουλευτικής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Fertilia, όπου παρέχουμε υπηρεσίες διερεύνησης και θεραπείας της υπογονιμότητας, σε συνεργασία με την Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής που βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη.
Όλα τα τμήματα λειτουργούν υπό την επίβλεψη άρτια εκπαιδευμένων και εξειδικευμένων ιατρών αλλά και νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, οι οποίοι έχουν σταθεί αρωγοί από την πρώτη στιγμή της προσπάθειας αυτής.


• Η Ρόδος είναι ένας από τους μεγαλύτερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας. Θεωρείτε ότι οι ιατρικές υποδομές και πιο συγκεκριμένα, η Euromedica Ρόδου, λειτουργεί με τρόπο που να εξυπηρετεί και τους ξένους επισκέπτες, συμβάλλοντας έτσι τόσο στην ανάπτυξη ιατρικού τουρισμού όσο και στην επέκταση της τουριστικής περιόδου;
Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της, η Euromedica Γενική Κλινική Δωδεκανήσου δημιούργησε Τμήμα Διεθνών Ασθενών, με στόχο να διασφαλίζει όχι μόνο την καλύτερη δυνατή παραμονή των ασθενών στην Κλινική, αλλά και την ασφαλή επιστροφή στον τόπο κατοικίας τους. Το Τμήμα παρέχει πληροφορίες στους ασθενείς σχετικά με την περίθαλψή τους, τα ραντεβού με τους ιατρούς, την οργάνωση και τις διαδικασίες εισαγωγής, τον συντονισμό μετακινήσεων, τις υπηρεσίες διερμηνείας και την εν γένει υποστήριξη, κατά την διάρκεια και μετά το πέρας της ιατρικής περίθαλψης. Η Κλινική συνεργάζεται με πληθώρα διεθνών ασφαλιστικών εταιρειών και παραμένει η πρώτη επιλογή για τους επισκέπτες της Ρόδου αλλά και άλλων νησιών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα λάβαμε την επίσημη πιστοποίηση από την Temos International, τον Διεθνή Φορέα Διαπίστευσης Υπηρεσιών Υγείας με εξειδίκευση στον Ιατρικό Τουρισμό, τον μοναδικό που πιστοποιεί σύμφωνα με το πρότυπο “Quality in Medical Care – Ποιότητα στην Ιατρική Φροντίδα”. Επίσης, από τον Σεπτέμβριο 2022, έχουμε πιστοποιηθεί με το πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ ISO15224:2016, από τον έγκριτο και διεθνώς αναγνωρισμένο Φορέα Πιστοποίησης TUV Austria. Το πρότυπο αυτό δίνει έμφαση στην ποιότητα της φροντίδας που πρέπει να λαμβάνει ο ασθενής και διασφαλίζει το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών.
• Κύριε Τσιγάρο, η Euromedica Γενική Κλινική Δωδεκανήσου έχει πολυετή παρουσία στη Ρόδο. Ποιοι ήταν οι σημαντικότεροι σταθμοί σε αυτήν τη διαδρομή μέχρι σήμερα και τι θα λέγατε πως έχει κατορθώσει μέσα σε αυτά τα χρόνια η κλινική;
Η Euromedica Γενική Κλινική Δωδεκανήσου ξεκίνησε την πορεία της πριν από 17 χρόνια, ως η πρώτη Ιδιωτική Κλινική στη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα, με όραμα την παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλού επιπέδου για όλους. Στεγάζεται σε υπερσύγχρονες κτηριακές εγκαταστάσεις, παρέχει ένα μεγάλο εύρος ιατρικών υπηρεσιών, είναι εξοπλισμένη με ιατρικά μηχανήματα τεχνολογίας αιχμής, διαθέτει πλήρως στελεχωμένο τμήμα επειγόντων περιστατικών, που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες όλου του νησιού, καθώς και 2 πλήρως εξοπλισμένα ασθενοφόρα.
Η Κλινική συνεργάστηκε αλλά και συνεχίζει να συνεργάζεται με καταξιωμένους και κορυφαίους ιατρούς της περιοχής μας και όχι μόνο, οι οποίοι πλαισιώνονται από έμπειρο νοσηλευτικό, παραϊατρικό και λοιπό προσωπικό. Επιπλέον, στέκεται αρωγός των δράσεων της τοπικής κοινωνίας, με την παραχώρηση ιατρικού εξοπλισμού και ασθενοφόρου σε διάφορα αθλητικά και κοινωνικά δρώμενα.
Το έργο μας αυτό συνεχίζεται. Οι επενδύσεις που υλοποιούνται σήμερα στοχεύουν να αναδείξουν τη Euromedica Ρόδου σε μία κλινική-πρότυπο, τόσο για την ποιότητα και το εύρος των ιατρικών υπηρεσιών, όσο και για την φροντίδα στον ασθενή και τη νοσηλεία του σε άνετους, φιλόξενους χώρους. Όπως είπα και προηγουμένως, το όραμά μας είναι κανείς κάτοικος του νησιού να μην χρειαστεί να ταξιδέψει αλλού για να βρει την ιατρική υπηρεσία που χρειάζεται. Αλλά και οι αλλοδαποί επισκέπτες να βρίσκουν στη Ρόδο, όλες τις εποχές του χρόνου, ποιοτικές υπηρεσίες υγείας σε συνδυασμό με την κατάλληλη εξυπηρέτηση. Πιστεύουμε ότι οι στόχοι μας αυτοί είναι εφικτοί και συμβάλλουν με τον δικό τους τρόπο στη συνολική αναπτυξιακή προσπάθεια του νησιού και την ανάδειξη της Ρόδου, ως ενός ασφαλούς τουριστικού προορισμού για όλο τον χρόνο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου