Τοπικές Ειδήσεις

Αναβαθμίζεται η Γενική Κλινική της Εuromedica στη Ρόδο

Σε ένα υπερσύγχρονο κέντρο παροχής ιατρονοσηλευτικών υπηρεσιών ευρέως φάσματος μετατρέπεται η Γενική Κλινική της Εuromedica στη Ρόδο, με την υλοποίηση επενδύσεων άνω των 3 εκατ. ευρώ
Ο εξοπλισμός αναβαθμίζεται και ανανεώνεται , οι ιατρικές υπηρεσίες διευρύνονται με προλήψεις γιατρών και εξειδικευμένου προσωπικού και παράλληλα εφαρμόζεται ένα νέο πρόγραμμα διεπιστημονικής συνεργασίας με έμπειρους γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, το οποίο άνοιξε το δρόμο για τη πραγματοποίηση εξειδικευμένων χειρουργικών επεμβάσεων στο νησί. Δημιουργούνται νέες θέσεις απασχόλησης σε δωδεκάμηνη βάση , καλύπτοντας σημαντικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Σε ένα μοντέρνο κτίριο υψηλών προδιαγραφών, δυναμικότητας 124 κλινών με Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και όλο τον απαιτούμενο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό η «Γενική Κλινική Δωδεκανήσου», μπορεί να εξυπηρετήσει πλέον και πιο εξειδικευμένες ανάγκες των κατοίκων της Ρόδου και της Δωδεκανήσου, καθώς και των τουριστών, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος του νησιού.

Σημαντική καινοτομία αποτελεί η διεπιστημονική συνεργασία με εξειδικευμένους γιατρούς του ομίλου της Euromedica, καθώς και με συνεργάτες γιατρούς. Πρόκειται για ένα νέο μοντέλο λειτουργίας που συνεχώς θα επεκτείνεται, επιτρέποντας όλο και περισσότερες ιατρικές πράξεις να γίνονται στη Ρόδο από τους γιατρούς της κλινικής και τους συνεργαζόμενους, χωρίς οι κάτοικοι να αναγκάζονται να μετακινηθούν στα μεγάλα αστικά κέντρα

Τα χειρουργεία της κλινικής έχουν ανακαινιστεί και έχουν ανανεώσει τον εξοπλισμό τους, ενώ νέα απεικονιστικά μηχανήματα για όλο το φάσμα των διαγνωστικών και επεμβατικών εξετάσεων εξυπηρετούν τους ασθενείς. Ο υπερσύγχρονος αξονικός τομογράφος 64 τομών καλύπτει και τις αξονικές στεφανιογραφίες, ενώ έχει αναβαθμιστεί ο μαγνητικός τομογράφος με δυνατότητα διενέργειας όλων των εξετάσεων. Το ενδοσκοπικό τμήμα ανανεώθηκε πλήρως με νέα όργανα υπερυψηλής ευκρίνειας, δύο νέα ασθενοφόρα προστέθηκαν στον στόλο της κλινικής, ενώ αναδιοργανώθηκε και εκσυγχρονίστηκε πλήρως το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, το οποίο μπορεί να εξυπηρετεί ταυτόχρονα πολλά περιστατικά.

Πρόσφατα, πραγματοποιήθηκαν στη μονάδα της Ρόδου απαιτητικές χειρουργικές επεμβάσεις ενδοκρινικής χειρουργικής με τη συνεργασία του ειδικού χειρουργού ενδοκρινών αδένων κ. Θεοδόση Παπαβραμίδη και του ειδικού γενικού χειρουργού κ. Ιωάννη Πλιάκου, από την κλινική Κυανούς Σταυρός του ομίλου Euromedica στη Θεσσαλονίκη. Την έμπειρη ομάδα των συνεργαζόμενων γιατρών συμπληρώνουν ο κ. Ευστάθιος Δεσποτόπουλος για τις αξονικές στεφανιογραφίες, καθώς και τις αξονικές αγγειογραφίες εγκεφάλου, θωρακικής και κοιλιακής αορτής και κάτω άκρων , ο αγγειοχειρουργός κ. Γιώργος Κούστας, η λοιμωξιολόγος κα Αθηνά Στούπη και η ακτινολόγος κα Τατιάνα Χριστοφορίδου, από τον Κυανού Σταυρό, για πράξεις επεμβατικής ακτινολογίας

Ανάλογες συνεργασίες προβλέπονται και σε άλλους τομείς, καθώς το επενδυτικό πρόγραμμα συνεχίζεται με στόχο την παροχή υψηλής ποιότητας ιατρικών υπηρεσιών. Στο πλαίσιο αυτό δημιουργούνται νέα τμήματα στην κλινική, όπως πνευμονολογικό, ενδοκρινολογικό, δερματολογικό και ρευματολογικό, τα οποία έρχονται να προστεθούν στα υφιστάμενα τμήματα, το παθολογικό, το μικροβιολογικό, το καρδιολογικό, το νεφρολογικό με την πλήρη μονάδα τεχνητού νεφρού, το γαστρεντερολογικό, το ουρολογικό, το ορθοπεδικό, το μαιευτικό-γυναικολογικό, καθώς κα το τμήμα της γενικής χειρουργικής.
H Γενική Κλινική Δωδεκανήσου απασχολεί 130 άτομα μόνιμο προσωπικό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και προγραμματίζει προσλήψεις 40 επιπλέον ατόμων. Είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης του ιδιωτικού τομέα σε δωδεκάμηνη βάση στη Ρόδο

Στα άμεσα σχέδια είναι η παροχή ιατρικών υπηρεσιών στη Σύμη, καθώς και σε άλλα νησιά, σε συνεργασία με τοπικούς γιατρούς. Τα ιατρεία θα τα επισκέπτονται, τουλάχιστον μία φορά τον μήνα, όλο το χρόνο, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό από την κλινική για τη διενέργεια βασικών εξετάσεων, όπως παθολογικές, καρδιολογικές και άλλες.

H συνεχής βελτίωση των υπηρεσιών και των υποδομών, το υψηλό επίπεδο των γιατρών, των νοσηλευτών και όλου του προσωπικού της κλινικής, οι νέες προσλήψεις και οι διεπιστημονικές συνεργασίες δημιουργούν μίας κλινική- πρότυπο για τη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα, που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής της τοπικής κοινωνίας, εμπλουτίζει το τουριστικό προϊόν και συμβάλλει στην οικονομία του νησιού.

Η «Γενική Κλινική Δωδεκανήσου» ανήκει στον όμιλο Euromedica, από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς παρόχους υπηρεσιών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγείας στην Ελλάδα, με ευρύ δίκτυο διαγνωστικών κέντρων και κλινικών σε πολλές πόλεις της χώρας. Στόχος του ομίλου, ο οποίος λειτουργεί με τη στήριξη του αμερικανικού επενδυτικού κεφαλαίου Farallon, είναι η περαιτέρω δυναμική ανάπτυξη, με τις πιο σύγχρονες υπηρεσίες υγείας προς όλους τους πολίτες των περιοχών, όπου δραστηριοποιείται.

Πηγή protothema.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου