ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρομπότ στις τράπεζες θα αντικαθιστούν τους εργαζόμενους στα ταμεία

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ταμείο-τράπεζα

Τρά­πε­ζες χωρίς τα­μεία, με δύο ή τρεις υπαλ­λή­λους που θα βοη­θούν τους πε­λά­τες στην ολο­κλή­ρω­ση των συ­ναλ­λα­γών τους ηλε­κτρο­νι­κά, ρο­μπότ σε ρόλο συμ­βού­λου επεν­δύ­σε­ων, που θα προ­τεί­νουν σε απο­τα­μιευ­τές με μικρά πορ­το­φό­λια χωρίς πρό­σβα­ση στο personal ή στο private banking στρα­τη­γι­κές το­πο­θέ­τη­σης στις αγο­ρές, αλλά και ει­δι­κές πλατ­φόρ­μες που θα δια­με­σο­λα­βούν για τον δα­νει­σμό μι­κρο­με­σαί­ων επι­χει­ρή­σε­ων ή ιδιω­τών από το… ευρύ κοινό, συν­θέ­τουν την ει­κό­να που θα έχει ο χρη­μα­το­πι­στω­τι­κός κλά­δος σε λίγα χρό­νια από σή­με­ρα.

Σύμ­φω­να με το ρε­πορ­τάζ του Βή­μα­τος της Κυ­ρια­κής, έως το 2021 το 90% των πλη­ρω­μών και των συ­ναλ­λα­γών θα γί­νε­ται μέσω των κι­νη­τών τη­λε­φώ­νων.

 Οπως επι­ση­μαί­νει χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά έμπει­ρο τρα­πε­ζι­κό στέ­λε­χος που ασχο­λεί­ται ενερ­γά με την ψη­φιο­ποί­η­ση των πι­στω­τι­κών ιδρυ­μά­των, η ρα­γδαία ανά­πτυ­ξη της τε­χνο­λο­γί­ας, που ανά 6 ή 8 μήνες ανα­τρέ­πει όσα γνω­ρί­ζου­με ως εκεί­νη τη στιγ­μή, σε συν­δυα­σμό με την έντα­ξη στην οι­κο­νο­μι­κή ζωή της «γε­νιάς των capital controls», που δεν εν­δια­φέ­ρε­ται πια αν έχει με­τρη­τά στο πορ­το­φό­λι της, θα ανα­τρέ­ψει ισορ­ρο­πί­ες δε­κα­ε­τιών, ανα­γκά­ζο­ντας τους πα­ρα­δο­σια­κούς τρα­πε­ζι­κούς ομί­λους να λά­βουν τα μέτρα τους.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.