«Είναι άδικο να είσαι σήμερα νέος, να θες να δουλέψεις, να βρίσκεις με μεγάλη προσπάθεια μια θέση εργασίας και κάποιοι να σε εκμεταλλεύονται και να σε πληρώνουν για τις μισές ώρες από αυτές που εργάζεσαι», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ, χαρακτηρίζοντας προσωπικά υπεύθυνο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για «τη νέα γενιά ανέργων που δημιούργησε».

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «την τελευταία τριετία, η κοινωνία έχει εξαπατηθεί. Ιδίως εσείς οι νέοι έχετε εξαπατηθεί. Πίστεψαν πολλοί νέοι, όχι εσείς ευτυχώς, ότι ο κ. Τσίπρας είναι, τάχα, πιο κοντά τους».

«Μας είπε ότι θα σκίσει τα Μνημόνια, υπέγραψε δύο Μνημόνια 14,5 δισ. νέα μέτρα. Είπε ότι θα αυξήσει τον κατώτατο μισθό, έφτιαξε μια νέα γενιά των 360 ευρώ. Αντί να εξαφανίσει τη φτώχεια, έκανε τους φτωχούς περισσότερους και φτωχότερους. Και αντί να φέρει νέες δουλειές, καλές δουλειές πλήρους απασχόλησης και δίκαιης αμοιβής, έκανε το αντίθετο», συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επανέλαβε την πάγια θέση του περί μείωσης της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών. «Το σχέδιό μας περιλαμβάνει μείωση φορολογίας και εισφορών. Μπορούμε να μειώσουμε εφτά ποσοστιαίες μονάδες την ανεργία μέσα σε εφτά χρόνια, μπορούμε να δημιουργήσουμε 600.000 θέσεις εργασίας. Δεσμεύομαι ότι θα καταργήσουμε τον υποκατώτατο μισθό των 500 ευρώ. Η οικογένεια είναι ο πυρήνας της ελληνικής κοινωνίας και δεν θα την αφήσω να διαλυθεί. Δεσμεύομαι ότι το αφορολόγητο θα αυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί».

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης άσκησε κριτική στον Πάνο Καμμένο, διερωτόμενος: «Η κυβέρνηση έφερε συνεχώς υποχωρήσεις αντί για εθνική αξιοπρέπεια. Από το όνομα των Σκοπίων, μέχρι την εντός εισαγωγικών ομηρία των δύο στρατιωτικών, και την βάζω σε εισαγωγικά, μια και έτσι την αποκαλεί ο κ. Καμμένος. Πώς να μην γυρίσουν οι νέοι την πλάτη στην πολιτική μετά από τόσες κωλοτούμπες;».

Πηγή: reporter.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ