Ειδήσεις

Η ναρκοθέτηση της… τομάτας. Αποκαλύψεις Ζωίδη!

Με ένα πιστόλι (γκλοκ) σε ειδική θήκη, όπως οι αμερικανοί ντετέκτιβ στις ταινίες, εμφανίστηκε στη Νομαρχία Δωδεκανήσου ο εμπνευστής του Διεθνούς Κέντρου Αποναρκοθέτησης Κ. Τζεβελέκος. Ζήτησε να δει τον τότε νομάρχη κ. Ι. Μαχαιρίδη, αλλά επειδή απουσίαζε έκανε μια υποχώρηση και είδε τον τότε αντινομάρχη κ. Ν. Ζωίδη (μετέπειτα βουλευτή του ΠαΣοΚ και σημερινό γενικό γραμματέα του υπουργείου Ναυτιλίας).

Δικαιολόγησε την οπλοφορία του λέγοντας ότι είναι επικεφαλής σημαντικής ΜΚΟ για τις νάρκες και ότι η ζωή του κινδυνεύει, αλλά δεν πήγε στη Νομαρχία για το όπλο. Ζήτησε δύο πράγματα: άδεια για να χτίσει μια βίλα στην περιοχή της Φιλέρημου (έξω από την πόλη της Ρόδου, όπου συνήθως χτίζουν βίλες οι πλούσιοι Ροδίτες) και άδεια για… πάγκο στη λαϊκή αγορά.

Ηταν διατεθειμένος, όπως μου αποκάλυψε ο κ. Ζωίδης, να δώσει αμέσως μετρητά όσα-όσα για να αποκτήσει την άδεια ανέγερσης σπιτιού και βεβαίως την άδεια πωλητή στις λαϊκές αγορές. Εβγαλε μάλιστα 10.000 ευρώ και τα ακούμπησε στο γραφείο του αντινομάρχη. «Τι τη θέλετε την άδεια στις λαϊκές αγορές;» ρώτησε ο αντινομάρχης.

«Είμαι βιολογικός καλλιεργητής και θέλω να παράγω και να πουλώ βιολογικές τομάτες» ήταν η απάντηση του προφυλακισμένου σήμερα Τζεβελέκου. «Τι σχέση έχουν οι τομάτες με τις νάρκες;» διερωτήθη ο κ. Ζωίδης αλλά τελικά του έδωσε την άδεια.

Εκτοτε για πολλούς μήνες στη λαϊκή αγορά της Καλλιθέας Ρόδου (κοντά στο Νεκροταφείο) ο κ. Τζεβελέκος πωλούσε ο ίδιος τις τομάτες του. Με κάπως τσιμπημένη τιμή, αλλά ήταν… βιολογικές, όπως έλεγε.

Η απορία των Ροδίων ήταν πού βρήκε τόσα χρήματα ένας άνθρωπος που πουλούσε τομάτες στη λαϊκή αγορά, ο οποίος ανήγειρε πολυτελέστατη βίλα, οπλοφορούσε (και το έδειχνε), διέθετε πολυμελή φρουρά από σεκιουριτάδες και πολυτελή αυτοκίνητα και έκανε παρέα μόνο με επιχειρηματίες και μεγαλοξενοδόχους. Η απάντηση ήταν ότι απ’ όπου μπορούσε έβγαζε λεφτά. Και δεν τον ενδιέφερε από πού: είτε πουλώντας τομάτες είτε από τη δήθεν εξουδετέρωση ναρκών στη Βοσνία και στον Λίβανο.

Ο κ. Τζεβελέκος σύχναζε και στη Βουλή των Ελλήνων. Καθόταν συνήθως στο καφενείο της Βουλής και ανέλυε την πολιτική κατάσταση σε υπαλλήλους του Κοινοβουλίου λέγοντας ότι χρημάτισε διευθυντής σύνταξης της «Εξόρμησης». Σε κάποια στιγμή οι εμφανίσεις του στη Βουλή πύκνωσαν. Ηταν η εποχή που κατάφερε να διοριστεί για τρεις μήνες σύμβουλος Επικοινωνίας και επικεφαλής του Γραφείου Τύπου της τότε υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κυρίας Κατερίνας Μπατζελή. Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή…

Πηγή: Βήμα – Βηματοδότης

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου