Ειδήσεις

Απορρίφθηκε η προσφυγή κατά της ΔΕΥΑΡ

Με απόφαση που εξέδωσε η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Χρ. Καλογήρου απορρίφθηκε η προσφυγή του δημοτικού συμβούλου κ. Στέργου Στάγκα και του δημότη Ιαλυσού, γιού του, κ. Σάββα Στάγκα για την ακύρωση δύο αποφάσεων της ΔΕΥΑΡ.

Με την προσφυγή τους ζητήθηκε συγκεκριμένα η ακύρωση της υπ’ αρ. 504/27.12.2013 απόφασης της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Δήμου Ρόδου, με την οποία αποφασίσθηκε κατά πλειοψηφία η έγκριση του Τεχνικού Προγράμματος έτους 2013 της Επιχείρησης και της υπ’ αρ. 505/27.12.2013 απόφασής της με την οποία αποφασίσθηκε κατά πλειοψηφία η έγκριση του προϋπολογισμού έτους 2014.

Με άλλη προσφυγή είχαν ζητήσει εξάλλου και την ακύρωση του τεχνικού προγράμματος 2014 του δήμου διότι, όπως υποστηρίζουν, εσφαλμένα, καταχρηστικά και μη παραδεκτά, περιλαμβάνει έργα αρμοδιότητας ΔΕΥΑΡ και όχι των τεχνικών υπηρεσιών ή άλλων υπηρεσιών του Δήμου.

Στην απόφαση τονίζεται ότι οι προσφεύγοντες απαραδέκτως στρέφονται κατά αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Δήμου Ρόδου, διότι, οι τελευταίες αφορούν αποφάσεις συλλογικού οργάνου Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.), οι οποίες δε δύνανται να αποτελέσουν αντικείμενο ειδικής διοικητικής προσφυγής, βάσει των διατάξεων του άρθρου 227 παρ. 1α του ν. 3852/2010.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου