Ρεπορτάζ

Αθωώθηκε γνωστός ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου για παραβίαση των μέτρων εξάπλωσης του κορωνοϊού

Αθώος κρίθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου γνωστός ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου της Ρόδου κατηγορούμενος για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.
Κατηγορήθηκε ειδικότερα ως υπαίτιος του ό,τι στη Ρόδο, στις 08.08.2021 και περί ώρα 02.40, με πρόθεση παραβίασε τα μέτρα που προβλέπει ο νόμος για να αποτραπεί η διάδοση μεταδοτικής ασθένειας και συγκεκριμένα παρά το γεγονός ότι με Κ.Υ.Α. είχε επιτραπεί η λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος με εξυπηρέτηση μόνο καθήμενων πελατών, εντούτοις ο κατηγορούμενος ως ιδιοκτήτης του καταστήματος παρείχε υπηρεσίες εστίασης σε ανοιχτό χώρο και συγκεκριμένα αλκοολούχα ποτά σε 15 μη καθήμενα άτομα κατά παράβαση των μέτρων προστασίας και αποφυγής διασποράς της νόσου covid- 19. Από την πράξη του δε αυτή μπορούσε να προκύψει κίνδυνος διασποράς της νόσου αυτής σε αόριστο αριθμό ανθρώπων.
Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε κατηγορηματικά τα όσα του αποδίδονται τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι το κατάστημά του κείται σε ένα ακίνητο που απαρτίζεται από έναν μεγάλο αύλειο χώρο επιφανείας – εμβαδού 932,96 τ.μ. και ωφέλιμης επιφανείας 446,95 τ.μ. γεγονός που αναφανδόν καταδεικνύει ότι δεν υφίσταται καν θέμα τήρησης των εκ του νόμου απαιτουμένων αποστάσεων, κάτι που μηδόλως έχει παραβιασθεί από την εφαρμογή τους.

Την επίμαχη χρονική περίοδο, όπως και όλο το χρονικό διάστημα ισχύος των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, παρά τις ανυπέρβλητες σχεδόν δυσκολίες και αντιξοότητες, το κατάστημά του άρχισε να λειτουργεί περιορισμένα, τηρώντας από την έναρξη της λειτουργίας του τα μέτρα που κάθε φορά προβλέπονταν και όπως αυτά τροποποιούνταν, από τις αρμόδιες αρχές και παρά τις πρακτικές δυσκολίες που καθημερινά αντιμετώπιζαν με επιτυχία, στην προσπάθειά τους να επιτηρούν τη συμπεριφορά των πελατών, ώστε αυτοί να μη συνωστίζονται σε ένα μέρος του καταστήματος αλλά να διαχέονται στο χώρο, ήδη πριν από την επιβολή του μέτρου της απαγόρευσης των ορθίων πελατών στα καταστήματα του είδους.
Την επίμαχη ημέρα, ήτοι 08/08/2021 (δηλαδή Σάββατο προς Κυριακή), δεν επισκέφθηκε καθόλου το κατάστημα, καθώς λόγω ενός αιφνιδίου προβλήματος συγγενούς του, παρέμεινε στην οικογενειακή του εστία. Εκ των υστέρων και όταν πληροφορήθηκε από τους υπαλλήλους τη βεβαίωση της παραβάσεως εξεπλάγη, καθώς ανέκαθεν τηρούσε τα ισχύοντα μέτρα. Την ημέρα εκείνη αφενός μεν έτυχε να σηκωθούν μερικοί θαμώνες από τα τραπέζια τους, για λόγους που δε γνωρίζει καθώς δε βρισκόταν εκεί και έως ότου σπεύσουν οι υπάλληλοι της επιχείρησης να τους επιπλήξουν έγινε ο έλεγχος των αστυνομικών, ενώ μερικοί εξ αυτών, ήτοι των δήθεν ορθίων πελατών, ήσαν άτομα, που άλλοι αφενός μεν αποχωρούσαν από την επιχείρηση, αφετέρου δε ανέμεναν τον έλεγχο για την είσοδό τους στο κατάστημα.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη ο δικηγόρος κ. Στέλιος Κιουρτζής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου