Ρεπορτάζ

«Καμπάνα» σε ιδιοκτήτη μπαρ για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών

Ποινή φυλάκισης 6 μηνών και χρηματική ποινή 360 χρηματικών μονάδων προς 2 ευρώ την ημέρα και σε περίπτωση μη πληρωμής εκτέλεση 360 ημερών, με 3ετή αναστολή, επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε έναν ημεδαπό που κρίθηκε ερήμην ένοχος για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.
Κρίθηκε ειδικότερα ένοχος για το ό,τι στη Ρόδο περί ώραν 01.00 της 25ης Ιουλίου 2021 με πρόθεση παραβίασε τα μέτρα που προβλέπει ο νόμος για να αποτραπεί η διάδοση μεταδοτικής ασθένειας και δη, παρότι με νομοθεσία ήτοι την Δ1α.ΓΠ.ΟΙΚ.44779/16.7.2921, είχε επιτραπεί η λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, με εξυπηρέτηση μόνο καθήμενων πελατών, ωστόσο στον ως άνω τόπο και χρόνο, ως ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με πρόθεση εξυπηρετούσε, παρέχοντας υπηρεσίες εστίασης σε είκοσι πελάτες, οι οποίοι βρίσκονταν σε ανοικτό χώρο του καταστήματος, έμπροσθεν των τραπέζιών και διασκέδαζαν, μη καθήμενοι, παρότι αυτό απαγορευόταν.
Από την πράξη του αυτή γνώριζε ότι μπορούσε να προκύψει κίνδυνος διασποράς της ασθένειας Covid – 19, σε αόριστο αριθμό πολιτών.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου