ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην πλατεία Δημαρχείου θα γίνει φέτος το Χριστουγεννιάτικο Χωριό

Πέγκυ Ντόκου 2 λεπτά ανάγνωση
εικόνα_Viber_2025-11-17_12-02-58-396

• Επι­στρέ­φει με το πα­γο­δρό­μιο, τα σπι­τά­κια και πολ­λές εκ­δη­λώ­σεις • Δύο με­γά­λες συ­ναυ­λί­ες για το άναμ­μα  του χρι­στου­γεν­νιά­τι­κου δέ­ντρου και την αλ­λα­γή του χρό­νου

Στην πλα­τεία Δη­μαρ­χεί­ου “επι­στρέ­φει” φέτος το Χρι­στου­γεν­νιά­τι­κο Χωριό, όπως γι­νό­ταν για πολλά χρό­νια. Τη σχε­τι­κή από­φα­ση έλαβε σε προη­γού­με­νη συ­νε­δρί­α­σή της η Δη­μο­τι­κή Κοι­νό­τη­τα της Ρόδου μετά από αί­τη­μα της ΔΕΡ­ΜΑΕ για την πα­ρα­χώ­ρη­ση του χώρου για να ξε­κι­νή­σει το στή­σι­μο του χω­ριού, που θα πα­ρα­μεί­νει μέχρι και τις 10 Ια­νουα­ρί­ου.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι σε μία από τις τε­λευ­ταί­ες συ­νε­δριά­σεις του δη­μο­τι­κού συμ­βου­λί­ου, ο δή­μαρ­χος Αλέ­ξαν­δρος Κο­λιά­δης είχε κάνει γνω­στό ότι φέτος το χωριό δεν θα στη­θεί στο «Θέρ­μαι» όπως τα προη­γού­με­να χρό­νια, καθώς έχουν ξε­κι­νή­σει οι ερ­γα­σί­ες στο κέ­ντρο, τόσο για ανα­κα­τα­σκευή πε­ζο­δρο­μί­ων και ασφαλ­το­στρώ­σεις όσο και για την αντι­κα­τά­στα­ση του κα­τα­θλι­πτι­κού αγω­γού από τη ΔΕΥΑΡ.

Όπως δή­λω­σε προς τη “δ” ο αντι­δή­μαρ­χος Πο­λι­τι­σμού κ. Γιώρ­γος Τόπ­πος:

«Φέτος, το Χρι­στου­γεν­νιά­τι­κο Χωριό θα στη­θεί στην Πλα­τεία Δη­μαρ­χεί­ου. Αυτό γί­νε­ται σε συ­νερ­γα­σία με τη ΔΕΡ­ΜΑΕ. Ο Δήμος Ρόδου ετοι­μά­ζει διά­φο­ρα χρι­στου­γεν­νιά­τι­κα και γιορ­τι­νά δρώ­με­να –κυ­ρί­ως για παι­διά, αλλά και για ενή­λι­κες. Θα πραγ­μα­το­ποι­η­θούν συ­ναυ­λί­ες με το­πι­κά μου­σι­κά σχή­μα­τα, θε­α­τρι­κά για παι­διά, διά­φο­ρες δρα­στη­ριό­τη­τες και πλού­σιο εορ­τα­στι­κό πρό­γραμ­μα που θα ανα­κοι­νω­θεί σύ­ντο­μα. Επί­σης σχε­διά­ζου­με δύο με­γά­λες συ­ναυ­λί­ες –μία για το άναμ­μα του χρι­στου­γεν­νιά­τι­κου δέ­ντρου και μία για την Πρω­το­χρο­νιά. Το δέ­ντρο και το χωριό θα είναι φέτος λίγο δια­φο­ρε­τι­κά. Και φέτος, τα σπι­τά­κια θα είναι το­πο­θε­τη­μέ­να πε­ρι­με­τρι­κά. Το δέ­ντρο δεν θα είναι το­πο­θε­τη­μέ­νο στο κέ­ντρο. Θα έχου­με επί­σης το πα­γο­δρό­μιο, κα­ρου­ζέλ και Άγιο Βα­σί­λη που θα βγαί­νει φω­το­γρα­φί­ες με τα παι­διά και θα μοι­ρά­ζει δώρα. Επί­σης, στα σπι­τά­κια θα δια­νέ­μο­νται γλυ­κί­σμα­τα, ρο­φή­μα­τα κ.λπ. και διά­φο­ρα προ­ϊ­ό­ντα. Στην πόλη της Ρόδου, θα γί­νο­νται κα­θη­με­ρι­νά εκ­δη­λώ­σεις».

Όπως ανέ­φε­ρε ο αντι­δή­μαρ­χος, η εί­σο­δος για όλα θα είναι δω­ρε­άν και φέτος, ο Δήμος Ρόδου θα ετοι­μά­σει πλού­σιο πρό­γραμ­μα με δρώ­με­να και εκ­δη­λώ­σεις για να μπο­ρέ­σουν, όσοι επι­λέ­ξουν να μεί­νουν στην Ρόδο αλλά και όσοι την επι­σκε­φτούν, να μπο­ρούν να πε­ρά­σουν όμορ­φες γιορ­τές.

Σε κάθε πε­ρί­πτω­ση, το πρό­γραμ­μα με τις εκ­δη­λώ­σεις ανα­μέ­νε­ται να ανα­κοι­νω­θεί στο επό­με­νο διά­στη­μα.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.