Το Safe Travel Barometer , μια παγκόσμια ολοκληρωμένη βάση δεδομένων για πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας COVID-19 και εμπειρίας ταξιδιωτών, ανακοίνωσε το  Safe Travel Score,  για περισσότερα από 400 αεροδρόμια παγκοσμίως, με το αεροδρόμιο της Αθήνας “Ελ. Βενιζέλος”, να καταλαμβάνει την 6η θέση τον Οκτώβριο 2020 και την δεύτερη στην Ευρώπη.

Το  Safe Travel Score  είναι μια πρωτοβουλία βαθμολογίας υγειονομικών συνθηκών COVID-19 για πρώτη φορά στην ταξιδιωτική βιομηχανία, που δημιουργήθηκε για την ανάκαμψη του τομέα από την πανδημία. Για τα αεροδρόμια, το  Safe Travel Score  βασίζεται σε ανεξάρτητο έλεγχο 29 μέτρων υγείας και ασφάλειας ταξιδιωτών, μαζί με πρωτοβουλίες ευκολίας ταξιδιού και συνολική εμπειρία ταξιδιού, με βάση όσα έχουν ανακοινωθεί από αεροδρόμια, ρυθμιστικές και κυβερνητικές αρχές για την ανακούφιση του άγχους των ταξιδιωτών και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης.

Σύμφωνα με την αξιολόγηση του Οκτωβρίου 2020, το Διεθνές Αεροδρόμιο του Αμπού Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (AUH) και το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι (DXB) οδήγησαν τον παγκόσμιο βαθμολογικό πίνακα αεροδρομίων με βαθμολογία  ασφαλούς ταξιδιού  4,4 στα 5 το καθένα. Τα αεροδρόμια των ΗΑΕ έχουν λάβει αρκετά προληπτικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της υλοποίησης check in με βάση αισθητήρες, συστήματα ταυτοποίησης με βάση βιομετρικά στοιχεία για τον περιορισμό των φυσικών αλληλεπιδράσεων και την εξάλειψη της σάρωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων, κ.λπ., για να βελτιώσουν την εμπειρία των επιβατών.

Σημαντικά αεροδρόμια παγκοσμίως πέτυχαν παρόμοιο  σκορ,  λόγω της γρήγορης εισαγωγής μέτρων. Συνολικά, 63 από τα 424 αεροδρόμια (15%) που αξιολογήθηκαν βαθμολογήθηκαν 4.0 ή υψηλότερα. Άλλα αεροδρόμια που έφτασαν στην πρώτη βαθμίδα της βαθμολογίας 4.4 περιλαμβάνουν το Hamad International του Κατάρ (DOH), το London Heathrow (LHR) και το αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης (SIN). Κοντά τους είναι το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών (ATH) της Ελλάδας, το Διεθνές Αεροδρόμιο Πεκίνου της Κίνας (PEK), η Βοστώνη-Λογκάν (BOS), το Διεθνές Αεροδρόμιο Chhatrapati Shivaji (BOM) και το Διεθνές Αεροδρόμιο Ben-Gurion (TLV) όλα με βαθμολογία 4,3 το καθένα.

Safe Travel Score, European Airports, October 2020

Heathrow Airport (LHR) U.K. 4.4 Athens International Airport (ATH) Greece 4.3 Paris Charles de Gaulle Airport (CDG) France 4.3 Amsterdam Airport Schiphol (AMS) The Netherlands 4.2 Dusseldorf International Airport (DUS) Germany 4.2 Frankfurt Airport (FRA) Germany 4.2 Berlin Brandenburg Airport (SXF) Germany 4.1 Birmingham Airport (BHX) U.K. 4.1 Bordeaux Airport (BOD) France 4.1 Manchester Airport (MAN) England 4.1

Πηγή money-tourism.gr

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ