Αθλητικά

Σ.Π.Π.Δ.: Ενημέρωση από τον Σύνδεσμο Προπονητών

Ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τα μέλη του ενόψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος της Β’ Κατηγορίας και τις επανεξετάσεις για τα διπλώματα προπονητικής, εξέδωσε ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Δωδεκανήσου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Με αφορμή την έναρξη του πρωταθλήματος της Β’ Κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Δωδεκανήσου, η Ε.Ε. του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Ν. Δωδεκανήσου υπενθυμίζει στα σωματεία και στους συναδέλφους προπονητές τα εξής:
1) Σύμφωνα με το άρθρο 8 της προκήρυξης του πρωταθλήματος, της οποίας έχουν λάβει γνώση τα σωματεία, οι ομάδες που έχουν δηλώσει συμμετοχή, οφείλουν να έχουν διπλωματούχο προπονητή, μέλος του Σ.Π.Π.Δ., στην τεχνική περιοχή, διαφορετικά θα υποστούν τις κυρώσεις που αναφέρονται στο ανωτέρω άρθρο της προκήρυξης.
Δεν είναι δυνατόν να ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, για ένα κανονισμό του επίσημου φορέα που είναι η Ε.Π.Σ. Δωδεκανήσου και η οποία στέκεται δίπλα στα σωματεία σε όλα σχεδόν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Τα ίδια ισχύουν και για τα σωματεία που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ΄ Κατηγορίας.
2) Οι συνάδελφοι προπονητές που δεν έχουν επικοινωνήσει με την Ε.Ε. του Συνδέσμου μας (ταμίας Γιάννης Κουμέντος 6940603299) για τις συνδρομές τους, προκειμένου να αποσταλεί στην Ε.Π.Σ.Δ. η βεβαίωση του Σ.Π.Π.Δ., ώστε αποκτήσουν δελτίο εισόδου στην τεχνική περιοχή, μπορούν να το πράξουν έστω και την τελευταία στιγμή. Όσοι αμέλησαν να ενεργήσουν σύμφωνα με τα ανωτέρω, προλαβαίνουν ακόμα μέχρι και το Σάββατο 19/10/2019, για να τακτοποιήσουν την όποια εκκρεμότητα υπάρχει.
3) Το άρθρο 8 της προκήρυξης αναφέρει τα παρακάτω:
Α. Τα σωματεία της Α΄. Β΄, Γ΄ και Υποδομών (Κ-16, Κ-14) κατηγορίας, υποχρεούνται να προσλαμβάνουν προπονητή, βοηθό προπονητή ή προπονητή τερματοφυλάκων με κάρτα τριετίας της Ε.Π.Ο. σε ισχύ (όπως προβλέπει ο κανονισμός προπονητών 2019-2020 και απόφαση 18/12/7/2019 της Ε.Ε. της Ε.Π.Σ.Δ.).
ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ-ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ
Η Ε.Ε του συνδέσμου μας, ενημερώνει, όσους συνάδελφους προπονητές δεν πρόλαβαν ή δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν σε επανεξέταση και σε αναθεωρητικό σεμινάριο τριετίας, τους δίνεται η ευκαιρία να το πράξουν σύμφωνα με την ανακοίνωση της ομοσπονδίας μας σε συνεργασία με την Ε.Π.Ο., που αναφέρει τα παρακάτω:
«Αγαπητοί συνάδελφοι
Ύστερα από συνεννόηση με την Ε.Π.Ο. σας κάνουμε γνωστό ότι :
Οι προπονητές των διπλωμάτων ΟΥΕΦΑ Β’ ΟΥΕΦΑ Α’ και ΟΥΕΦΑ ΠΡΟ, που έχουν φοιτήσει σε σχολές μέχρι 31/12/2017 και έχουν μείνει επανεξεταστέοι σε ένα μάθημα, εάν δεν έχουν εξαντλήσει το δικαίωμα των δύο επανεξετάσεων ή εάν δεν έχουν κάνει καμία επανεξέταση, μπορούν να συμμετάσχουν σε σχολές επανεξέτασης, που διοργανώνει η Ε.Π.Ο., μέχρι την 31/12/2019, ύστερα από σχετική αίτησή τους, προς το τμήμα μητρώου προπονητών της Ε.Π.Ο.
Επίσης οι παραπάνω συνάδελφοι, εάν έχουν μείνει σε δύο μαθήματα και δεν έχουν δώσει επανεξέταση, καμία φορά, μπορούν να επανεξετασθούν μία φορά και στα δύο μαθήματα ή δύο φορές σε ένα μάθημα κάθε φορά, μέχρι την 31/12/2019.
Οι προπονητές του διπλώματος ΟΥΕΦΑ C’, που έχουν φοιτήσει σε σχολές ΟΥΕΦΑ C’, μέχρι την 31/12/2017 και έχουν μείνει επανεξεταστέοι, σε ένα μάθημα, οφείλουν να δώσουν το μάθημα αυτό μέχρι δύο φορές, έως την 31/12/2019.
Όσοι από τους παραπάνω προπονητές έχουν μείνει επανεξεταστέοι σε δύο μαθήματα, αυτοί μπορούν να επανεξετασθούν, μία φορά και στα δύο μαθήματα ή δύο φορές σε ένα μάθημα κάθε φορά, μέχρι 31/12/2019.
Έχει παρατηρηθεί ότι, αρκετοί συνάδελφοι που επιτυγχάνουν στις τελευταίες επανεξετάσεις , να αποκτήσουν δίπλωμα, δεν έχουν το δικαίωμα να εξασκήσουν το επάγγελμα του προπονητή και αυτό γιατί δεν έχουν παρακολουθήσει τις ανανεωτικές σχολές, που έγιναν στους κατά τόπους συνδέσμους προπονητών, σε όλη την Ελλάδα.
ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ-ΡΑΦΑΗΛ
Με ομόφωνη απόφαση της Ε.Ε. θα κατατεθεί το ποσό των 100 ευρώ στην Εθνική Τράπεζα για τον μικρό Παναγιώτη-Ραφαήλ.
Ευχόμαστε τα καλύτερα στο μικρό παιδί και να το δούμε υγιέστατο».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου