Ειδήσεις

ΝΔ : Η κυβέρνηση εξαφανίζει την Ποντιακή Γενοκτονία

Η Συντονίστρια Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Βούλτεψη κατηγορεί την κυβέρνηση ότι εξαφανίζει την Ποντιακή Γενοκτονία και σκοτώνει την εθνική μνήμη με αφορμή την αφαίρεση από την εξεταστέα ύλη της Γ΄ Λυκείου του κεφαλαίου για τον Παρευξείνιο Ελληνισμό. Κάνει επίσης λόγο για προμελετημένη ενέργεια στο πλαίσιο της επιχειρούμενης εθνικής λοβοτομής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Προσβολή στην ιερή μνήμη των 353.000 θυμάτων της Ποντιακής Γενοκτονίας, όλων των ξεριζωμένων από τις εστίες τους Ελλήνων του Πόντου και του συνόλου του Ελληνισμού, αποτελεί η αιφνιδιαστική και ύποπτη απόφαση του υπουργείου Παιδείας να αφαιρέσει από την εξεταστέα ύλη της Γ΄ Λυκείου του κεφαλαίου για τον «Παρευξείνιο Ελληνισμό κατά το 19ο και 20ο αιώνα» (9 σελίδες) και την αντικατάστασή του από ενότητες του Κεφαλαίου «Από την Αγροτική Οικονομία στην Αστικοποίηση» (31 σελίδες)!

Την ώρα που ο Ελληνισμός δίνει τη μάχη του για τη διεθνή αναγνώριση αυτού του προμελετημένου εγκλήματος, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προχωρεί σε μια εξίσου προμελετημένη ενέργεια, που στοχεύει ευθέως στην συλλογική εθνική μνήμη.

Είναι προφανές ότι έχουμε να κάνουμε με άλλη μια σκόπιμη ενέργεια του ΣΥΡΙΖΑ και των συνιστωσών του, μια σκόπιμη «χειρουργική» επέμβαση στο πλαίσιο της επιχειρούμενης εθνικής λοβοτομής, που βαρύνει προσωπικά την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου και εξυπηρετεί την αντεθνική προπαγάνδα.

Η σκοπιμότητα αποδεικνύεται και από την απάντηση που το υπουργείο Παιδείας έδωσε στην Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, καθώς παραπέμπει στο σχετικό ΦΕΚ, χωρίς καμιά αναφορά στην ουσία. Ένα ΦΕΚ που επίσης εκδόθηκε παράτυπα, καθώς δεν υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Η Νέα Δημοκρατία, δια βουλευτών της, έχει ήδη καταθέσει Ερώτηση για το θέμα.

Καλούμε το υπουργείο Παιδείας να σταματήσει άμεσα τη συγγραφή «λευκών σελίδων», να σεβαστεί την Ιστορία της πατρίδας μας και να απέχει από κάθε σκόπιμη ενέργεια, στρεφόμενη κατά των απανταχού Ποντίων και του συνόλου του Ελληνισμού».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου