Τοπικές Ειδήσεις

Στα πιο κερδοφόρα ξενοδοχεία ο όμιλος Χατζηλαζάρου, Εσπέρια, Αίθριον Παλλάς

Την λίστα με τις 20 πλέον κερδοφόρες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, σύμφωνα τους δημοσιευμένους ισολογισμούς του 2017, όπως έχουν επεξεργαστεί από την ICAP, δημοσιεύει κατ’ αποκλειστικότητα το money-tourism.gr.

Στην εφετινή λίστα, που σημειώνεται ότι αφορά δημοσιευμένους ισολογισμούς του 2017, και είναι τα τελευταία διαθέσιμα, αφού οι ισολογισμοί του 2018 δεν έχουν δημοσιευθεί ακόμη, παρατηρούνται αρκετές αλλαγές σε σχέση με τους ισολογισμούς του 2016, αλλά υπάρχουν και αρκετές «σταθερές».

Πιο αναλυτικά, στην πρώτη θέση βρέθηκε η ΛΑΜΨΑ ΑΕ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ, ανεβαίνοντας δύο θέσεις, από το 2016 και διπλασιάζοντας σχεδόν τα κέρδη της, αφού εμφανίζει θετικό αποτέλεσμα 10,8 εκατ. €, έναντι 5,7 εκατ. το 2016. Η κα. Χλόη Λασκαρίδη, με τον Τάσο Χωμενίδη καi τον Τιμ Ανανιάδη, έχουν καταφέρει την ταχύτατη ανέλιξη των μεγεθών της εισηγμένης εταιρίας, συμφερόντων της οικογένειας Λασκαρίδη, στην οποία ανήκουν τα ξενοδοχεία Μεγάλη Βρεταννία και King George στην Αθήνα, το Sheraton στη Ρόδο καθώς και τα Hyatt Regency Belgrade και Mercure Excelsior στο Βελιγράδι. Επιπροσθέτως, η ΛΑΜΨΑ, έχει εκμισθώσει το κτήριο που φιλοξενούσε πριν από πολλά χρόνια το ιστορικό ξενοδοχείο Kings’ Palace στην Αθήνα, το οποίο ύστερα από μία μεγάλη επένδυση ανακατασκευής, πρόκειται να επαναλειτουργήσει εντός του 2019, εντασσόμενο στο δίκτυο των “MGallery Hotels”, που είναι brand boutique ξενοδοχείων ιδιαίτερου χαρακτήρα του γαλλικού ομίλου Accor Hotels.

Στη δεύτερη θέση εκτινάχθηκε ο ταχύτατα αναπτυσσόμενος όμιλος του Παντελή Σαπουνάκη, ο οποίος υλοποιεί ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα εξαγορών ξενοδοχειακών μονάδων, ανακαινίσεων, ανέγερσης νέων δωματίων στα υφιστάμενα ξενοδοχεία, καθώς και επενδύσεις σε μεγάλες συμπληρωματικές αθλητικές υποδομές, που θα του επιτρέψουν να προχωρήσει σε 12μηνη λειτουργία κάποιων από τα ξενοδοχεία του ομίλου στο Ηράκλειο Κρήτης. Ο όμιλος Σαπουνάκη εμφάνισε κέρδη 9,59 εκατ. €, έναντι κερδών 6,6 εκατ. το 2016, με κύκλο εργασιών 37 εκατ. €. Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο όμιλος κυπριακός όμιλος LOUIS, με κέρδη 8,5 εκατ. € και στην τέταρτη η εταιρία εκμετάλλευσης εστιατορίων NEWREST.

Στην πέμπτη θέση με σημαντική αύξηση της κερδοφορίας της βρέθηκε η ΦΑΙΑΞ του ομίλου Νίκου Δασκαλαντωνάκη, η οποία διαχειρίζεται 9 πολυτελή ξενοδοχεία σε Κρήτη, Κέρκυρα, Ρόδο, Αχαϊα, Ηλεία και Χαλκιδική, συνολικής δυναμικότητας μεγαλύτερης των 4.800 κλινών. Η ΦΑΙΞ εμφάνισε κέρδη 7,9 εκατ. €, έναντι 5,3 εκατ. το 2016.

Στην έκτη θέση, με σημαντική επίσης βελτίωση των μεγεθών της βρέθηκε η ΓΚΟΛΦ ΡΕΖΙΝΤΕΝΣΙΣ, της οικογένειας Σμπώκου, στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας συμμετέχει και ο όμιλος Βασιλάκη. Η εταιρία που διευθύνεται από τις Αγάπη και Κωστάντζα Σμπώκου πέτυχε κέρδη 7,5 εκατ. € το 2017, έναντι 6,4 εκατ. το 2016.

Στην έβδομη θέση βρέθηκε η ΧΑΤΖΗΛΑΖΑΡΟΥ Ι. ΑΕ, του Γιάννη Χατζηλαζάρου, του οποίου οι εταιρίες βρίσκονται σταθερά στις πιο κερδοφόρες, με 6,8 εκατ. €, έναντι 5,1 εκατ. το 2016 και ο οποίος υλοποιεί μεγάλες επενδύσεις σε νέα ξενοδοχεία στη Ρόδο. Ο Όμιλος H Ηotels Collection αποτελεί μια αμιγώς οικογενειακή επιχείρηση που έχει ως στόχο να προσφέρει τη γνήσια ελληνική φιλοξενία. Διαθέτει 6 ξενοδοχεία στη Νότια Ρόδο με συνολική δυναμικότητα άνω των 2150 δωματίων και μια μεγάλη γκάμα από επιλογές που ανταποκρίνονται στις επιθυμίες και ανάγκες του κάθε επισκέπτη. Ξεκίνησε το 1993 και σήμερα αποτελεί μια από τις δυναμικότερες τουριστικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

Στην όγδοη θέση βρέθηκε η εταιρία εκμετάλλευσης εστιατορίων ΓΡΗΓΟΡΗΣ, ενώ στην 9η η εταιρία ΚΑΡΑΒΕΛ της οικογένειας Διβάνη, που διευθύνεται από τον κ. Σπύρο Διβάνη.

Στην 10η βρέθηκε η ξενοδοχειακή εταιρία ΕΣΠΕΡΙΑ, της οικογένειας Βασιλάκη, από τη Ρόδο, με κέρδη 5,6 εκατ. € το 2017, έναντι 4,6 εκατ. το 2016, ενώ στην 11η η ΔΑΙΔΑΛΟΣ που διαχειρίζεται το Robinson Club της Κω.

Στην 12η θέση με άνοδο 3 θέσεων και  υπερδιπλασιασμό της κερδοφορίας της βρέθηκε η ΑΙΘΡΙΟΝ ΠΑΛΛΑΣ ΑΕ, των οικογενειών Κωνσταντινίδη και  Χατζηκωνσταντίνου στη Ρόδο. Η εταιρία πέτυχε κέρδη 4,4 εκατ. €, έναντι 2 εκατ. το 2016.

Στην 13η και 16η θέση βρέθηκαν δύο εταιρίες της οικογένειας Ανδρέαδη Σταύρου και Ανδρέα και συγκεκριμένα οι IKOS OLIVIA και ΣΑΝΗ ΑΕ και οι οποίες σταθερά βρίσκονται στις πλέον κερδοφόρες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Αντίστοιχα, στις θέσεις 14 και 19 βρέθηκαν δύο εταιρίες του ομίλου ΗΛΕΚΤΡΑ των οικογεινειών Φωκά, Ρέτσου κα Σβυριάδη, με σημαντική βελτίωση των μεγεθών τους.

Στην 18η θέση, σταθερά με υψηλή κερδοφορία βρέθηκε η ΕΛΛΗΝΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑΙ & ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗΣ, που έχει τα CYAN HOTELS και διευθύνεται από τον κ. Μανώλη Μανούσο.

. Πηγή money-tourism.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου