Τοπικές Ειδήσεις

Συζητήθηκε αίτημα επικύρωσης συμβάσεως αναδιάρθρωσης οφειλών γνωστής ροδίτικης εταιρείας

Ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, με την διαδικασία της εκούσιας δικαιοδοσίας, συζητήθηκε η αίτηση γνωστής εμπορικής και βιοτεχνικής επιχείρησης της Ρόδου και 4 εταίρων της, για την επικύρωσή της από 20 Δεκεμβρίου 2019 συμβάσεως αναδιάρθρωσης των οφειλών της.
Πρόκειται για την πρώτη σύμβαση αναδιάρθρωσης οφειλών που καταρτίστηκε στο νησί σε εφαρμογή των διατάξεων του νόμου περί εξωδικαστικής ρυθμίσεως οφειλών επιχειρήσεων και υπεγράφη μεταξύ της αιτούσας και τριών συστημικών τραπεζών.
Η εταιρεία αιτήθηκε την υπαγωγή της στις διατάξεις του Ν. 4469/2017 («Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων»), ενώ ως συντονιστής της διαδικασίας ορίστηκε ο κ. Σταμάτιος – Μιχαήλ Παπαποστόλου.
Η σύμβαση μαζί με το πρακτικό περαίωσης του συντονιστή κατατέθηκε πλέον στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου για την επικύρωση της αναδιάρθρωσης οφειλών από τη δικηγόρο κ. Δέσποινα Ζιώγα.
Ο Ν. 4469/2017 περί εξωδικαστικής ρύθμισης χρηματικών οφειλών ρυθμίζει τη διαδικασία εξωδικαστικής ρύθμισης χρηματικών οφειλών προς οποιονδήποτε πιστωτή, οι οποίες, είτε προέρχονται από την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας του οφειλέτη, είτε αποτελούν οφειλές από άλλη αιτία, εφόσον η ρύθμιση των εν λόγω οφειλών κρίνεται από τους συμμετέχοντες στη διαδικασία απαραίτητη προκειμένου να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του οφειλέτη.
Η αιτούσα εταιρεία δραστηριοποιείται στην εμπορία ποτών καθώς και στην εμπορία και παραγωγή ζωοτροφών.
Οι πιστωτές της εταιρείας είναι ο ΕΦΚΑ, η ΑΑΔΕ και τα πιστωτικά ιδρύματα Eurobank, Εθνική Τράπεζα και Alpha Bank.
Στο πλαίσιο και επί σκοπώ αναδιάρθρωσης των συνολικών οφειλών της, υπέβαλε τον Οκτώβριο του 2017 αίτηση εξωδικαστικού συμβιβασμού. Η αίτηση συνυποβλήθηκε και από μια ανώνυμη εταιρεία η οποία έχει εγγυηθεί για τις υποχρεώσεις της οφειλέτριας.
Η συνοφειλέτρια συμμετείχε στη διαδικασία του εξωδικαστικού μηχανισμού και στην κατάρτιση της Σύμβασης Αναδιάρθρωσης.
Η αίτηση συνυποβλήθηκε επίσης και από τους 4 εταίρους της που έχουν εγγυηθεί ομοίως για τις υποχρεώσεις της οφειλέτριας συνολικού ύψους 3.964.884,98 €.
Η εταίρεια εκπροσωπήθηκε από την δικηγόρο κ. Δέσποινα Ζιώγα ενώ άσκησαν κύριες παρεμβάσεις ο ΕΦΚΑ δια της κ. Εύης Αρνιθενού και το Ελληνικό Δημόσιο δια της κ. Μαρίας Ελευθερίου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου