Τοπικές Ειδήσεις

Υποψήφιος με την «Συμμαχία» του Μανώλη Γλυνού ο πρόεδρος της Δ.Κ. Ρόδου Μιλτιάδης Παγκάς

Η παράταξη «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου», με χαρά ανακοινώνει σήμερα την υποψηφιότητα του προέδρου της Δ.Κ. Ρόδου Μιλτιάδη Παγκά.

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου, αποδέχθηκε την πρόταση του υποψήφιου περιφερειάρχη Μανώλη Γλυνού για να ενισχύσει με τις γνώσεις και την εμπειρία του την «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» ώστε όλοι μαζί να κάνουμε πράξη το όραμα για μια Περιφέρεια Τεσσάρων Εποχών.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Μανώλης Γλυνός, καλωσόρισε τον Μιλτιάδη Παγκά δηλώνοντας τα εξής: «Καλωσορίζουμε στην Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου τον Μιλτιάδη Παγκά. Η πορεία του στον Α΄Βαθμό Αυτοδιοίκησης και η κοινωνική του δράση αποτελούν τα εχέγγυα για μια επιτυχημένη πορεία και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Ενώνοντας τις δυνάμεις μας με πολίτες που έχουν προμετωπίδα την δημοκρατική τους συνείδηση, ερχόμαστε ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο μας. Να μετατρέψουμε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε Περιφέρεια Τεσσάρων Εποχών, έχοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Καλωσόρισες Μιλτιάδη, Καλή επιτυχία!».

Στο πολιτικό του μήνυμα, ο Μιλτιάδης Παγκάς αναφέρει: «Η τεχνολογία κάνει άλματα, η παραγωγή τρέχει με νέους ρυθμούς, η καθημερινότητα των ανθρώπων αλλάζει. Ήρθε η ώρα που η αυτοδιοίκηση πρέπει να εναρμονιστεί με τα νέα δεδομένα, να εξασφαλίσει την νησιωτική βιωσιμότητα και να διατηρήσει ζωντανές τις μικρές κοινωνίες των νησιών του Αρχιπελάγους. Οι πρακτικές του παρελθόντος δεν μας αρμόζουν, ούτε μας χαρακτηρίζουν.

Πρέπει επιτέλους να αντιμετωπίσουμε μεθοδικά, αποτελεσματικά και με σχέδιο τις σοβαρές ελλείψεις στον τομέα της υγείας, τις ανεπαρκείς-ακριβείς συγκοινωνίες και τους χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Να προστατέψουμε το πλούσιο φυσικό μας περιβάλλον και να υιοθετήσουμε δράσεις με οικολογικό πρόσημο. Σεβόμενοι τον πολιτισμό και την παράδοση των νησιών μας, να αναδείξουμε το Νότιο Αιγαίο ως πολιτιστικό κέντρο της Μεσογείου. Να κάνουμε τον πολίτη αρωγό και συμμέτοχο στην διαμόρφωση και στον καθορισμό των θέσεων που αφορούν το νησιωτικό χώρο. Να εξασφαλίσουμε την ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη για όλα τα νησιά και να αναβαθμίσουμε το επίπεδο της συνεργασίας της Περιφέρειας με τους Δήμους και τα τοπικά συμβούλια.

Ως εκ τούτου, οι επικείμενες περιφερειακές εκλογές αποτελούν κομβικό σημείο για το μέλλον των νησιών μας. Ως Δωδεκανήσιος πολίτης έχω την υποχρέωση να δηλώσω και εγώ “παρών” στον μεγάλο αγώνα ανασυγκρότησης του νησιωτικού χώρου. Στην “Συμμαχία” του Νοτίου Αιγαίου με επικεφαλής τον κ. Μανόλη Γλυνό βρήκα τα υγιή συστατικά σε συνδυασμό με το ήθος, τις αξίες, τις ικανότητες, την αποφασιστικότητα και το κοινό όραμα για την Αλλαγή στο Νότιο Αιγαίο.

Με αίσθημα ευθύνης έχοντας πλήρη γνώση των προκλήσεων, αποδέχθηκα την πρόσκληση να συμμετέχω στην όλη προσπάθεια. Έχοντας για αρκετά χρόνια υπηρετήσει ως αιρετός τον θεσμό της Τ.Α. στον Α’ βαθμό τον οποίο και συνεχίζω να υπηρετώ μέχρι και σήμερα, από την θέση του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου, διαθέτω την εμπειρία, την γνώση και την θέληση να εργαστώ και να παλέψω για ένα Νότιο Αιγαίο της δημιουργίας, του πολιτισμού, των αξιών και της αειφορίας».

 

 BIOΓΡΑΦΙΚΟ                                        

Γεννήθηκε στην Ρόδο και μεγάλωσε στην Παλιά Πόλη. Πατέρας του ήταν ο καθηγητής Γεώργιος Παγκάς από τον Αρχάγγελο και μητέρα του είναι η καθηγήτρια Άννα  Φωτάρα  από την Σύμη. Είναι παντρεμένος  με την  Ζαφειρούλα Διακολουκά  και έχουν μία κόρη.

Είναι ελεύθερος επαγγελματίας και λογιστής-φοροτεχνικός από το 1992 και κάτοχος αδείας Α΄Τάξης από το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, τμήμα  Δωδεκανήσου.

Είναι  μέλος της ΕΛΦΕΕ Ρόδου και σύμβουλος  επιχειρήσεων.

Υπηρέτησε για πρώτη φορά το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης στον Α΄βαθμό  το1990 σε ηλικία 27 ετών, ενώ σήμερα υπηρετεί τον θεσμό από την  θέση του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου. Επίσης είναι μέλος της Α΄βάθμιας σχολικής επιτροπής του Δήμου Ρόδου.

Είναι μέλος συλλόγων που δραστηριοποιούνται υπέρ του περιβάλλοντος, εθελοντικών οργανώσεων που στόχο έχουν την στήριξη ατόμων που πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες, εθελοντές ζωής, στήριξης θυμάτων τροχαίων  ατυχημάτων κ.ά.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου