Τοπικές Ειδήσεις

Πρόταση Γάκη για εκπαιδευτικές ανταλλαγές ανάμεσα σε σχολεία Δωδεκανήσου – Δανίας

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Δανίας, βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, συναντήθηκε στη Βουλή με εκπαιδευτικούς και μαθητές του Λυκείου «Næstved Gymnasium» από τη Δανία.

Ο Δημήτρης Γάκης απαντώντας στις ερωτήσεις των μαθητών, που εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για την άνοδο της Ακροδεξιάς και των νεοφασιστικών ομάδων σε ολόκληρη την Ευρώπη, τόνισε ότι πρόκειται για ένα τεράστιο πρόβλημα, που απειλεί ολόκληρη την Ευρώπη. Οι απαρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι Αρχές της που την ενέπνευσαν βρίσκονται ακριβώς στο τέλος του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου και στην οριστική συντριβή του ναζισμού. Η Ελλάδα έχει μια μακρά δημοκρατική παράδοση και θα συνεχίσει να την υπερασπίζεται σε συνεργασία με όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις στην Ευρώπη.

Στη συνάντηση οι Δανοί μαθητές συζήτησαν με το βουλευτή Δωδεκανήσου για το εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα, ενημερώθηκαν για την ιστορία του κοινοβουλευτισμού της χώρας μας και ιδιαίτερα ενδιαφέρθηκαν για την ιστορική και πολιτιστική παράδοση της Δωδεκανήσου. Ο Δημήτρης Γάκης, στον χαιρετισμό του υπογράμμισε το ενδιαφέρον του για τη θεσμική συνεργασία με το Κοινοβούλιο της Δανίας ιδιαίτερα για θέματα νησιωτικής πολιτικής, εκπαίδευσης, τουρισμού και τοπικής αυτοδιοίκησης και πρότεινε την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας σε εκπαιδευτικά προγράμματα μεταξύ των σχολείων της Δανίας με σχολικές μονάδες από τα Δωδεκάνησα. Προς αυτή την κατεύθυνση ο βουλευτής δεσμεύτηκε να αναλάβει αντίστοιχη πρωτοβουλία, ιδιαίτερα προς το Δήμο Ρόδου και τις σχολικές μονάδες του νησιού.

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

-.-

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου