Ειδήσεις

Ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει τη βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΪ

«Επίθεση εναντίον της Δημοκρατίας»

Για αυτονόητη και απερίφραστη καταδίκη της τρομοκρατικής επίθεσης στον ΣΚΑΪ που μπορεί να είχε βάλει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές έκανε λόγο ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, μιλώντας στον σταθμό.

«Ο τρόμος και ο φόβος δεν μπορούν να μπουν στην εξίσωση και το πλαίσιο της αντιπαράθεσης… Μένουν πάντα στο περιθώριο των εξελίξεων, ευτυχώς δεν υπάρχουν ανθρωπινά θύματα» σημείωσε ο κ. Βούτσης.

Ερωτηθείς για το κυβερνητικό εμπάργκο στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Βουλής δήλωσε: «Μην συμψηφίζουμε και εργαλειοποιούμε αυτά τα ζητήματα, είναι διαφορετικά ζητήματα, δεν μπορούν να μπαίνουν στο ίδιο ζύγι, ούτε καν επηρεάζουν».

«Πιστεύω ότι η χώρα γύρισε σελίδα, βγαίνουμε από το ξέφωτο, και αυτό θα βοηθήσει να μην υπάρξουν ακρότητες» σημείωσε.

Γεροβασίλη: Η Δημοκρατία δεν απειλείται

«Η Δημοκρατία είναι θωρακισμένη και δεν απειλείται» τόνισε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, σε δηλώσεις που έκανε έξω από τις κτιριακές εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού “Σκάι”. «Πρέπει να το σκεφτούν καλά όλοι όσοι αφήνουν διαδρόμους για να περνούν φωνές τρομοκρατίας ή φασισμού» προσέθεσε η κ. Γεροβασίλη.

«Είμαστε εδώ από την πρώτη στιγμή, με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας για ένα γεγονός που τραυματίζει τη δημοκρατία. Η δημοκρατία, όμως, θωρακίζεται ακόμη περισσότερο και φυσικά δεν απειλείται» συνέχισε η υπουργός μιλώντας στους δημοσιογράφους, υπογραμμίζοντας ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν μέχρι την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης.

Παπακώστα: Οι πολιτικοί δεν πρέπει να αφήνουν κενά – Κάποιοι τα εκμεταλλεύονται

Η Δημοκρατία στις επιθέσεις που δέχεται αμύνεται. Η Δημοκρατία δεν απειλείται. Τέτοιες ενέργειες τρομοκρατικού τύπου και τυφλής βίας που απευθύνονται προς την κοινωνία με τον βίαιο αυτόν τρόπο δεν έχουν θέση στη Δημορκατία μας και πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι σε αυτό«, δήλωσε στον ΣΚΑϊ η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, η οποία άφησε αιχμές κατά πολιτικών:

Ενδεχομένως να ήθελαν να πλήξουν και ανθρώπινες ζωές. Αυτό είναι ανατριχιαστικό. Σήμερα δεν υπάρχει κανείς από την κοινωνία, απ’ όπου και να προέρχεται, που να στηρίζει τέτοιες ενέργειες. Ο πολιτικός κόσμος δεν πρέπει να αφήνει κενά, τρύπες και κάποιοι να τα εκμεταλλεύονται με κάθε τρόπο. Πρώτοι οι πολιτικοί θα πρέπει να το δούμε σοβαρά αυτό, δεν χρειάζεται να μας συμβεί κάτι χειρότερο. Όλοι πρέπει να χαμηλώσουμε τους τόνους».

«Κάθε κανάλι έχει το δικό του στίγμα, αλλά δεν πρέπει να επιχειρείται η φίμωση ή η τρομοκράτησή του. Ξέρουμε να αξιολογούμε τα περιστατικά και ξέρουμε να απαντούμε», τόνισε και πρόσθεσε: «Ζούμε σε παράξενους καιρούς, Οι εξτρεμιστικές απόψεις βρίσκουν έδαφος σε όλη την Ευρώπη».

Σπυράκη: Να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι ένοχοι της τρομοκρατικής επίθεσης

Αυτό που πρέπει να επισημάνουμε ότι η Δημοκρατία και η ελευθεροτυπία δεν φιμώνονται και δεν τρομοκρατούνται από κανέναν, δήλωσε στον ΣΚΑΪ η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη.

«Πρόκειται για μια τρομοκρατική επίθεση και πρέπει να βρεθούν οι ένοχοι και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Είναι ευθύνη της κυβέρνησης να δείξει πολιτική βούληση και να υπάρξει άμεση δράση. Η διαφορετική άποψη στοχοποιήθηκε χρόνια τώρα. Σε αυτή τη διαδρομή δεν βρέθηκε κανείς να πει ότι η διαφορετική άποψη και η πολυφωνία είναι στοιχεία της Δημοκρατίας», πρόσθεσε.

Ποτάμι: Επίθεση εναντίον της Δημοκρατίας

«Η βομβιστική επίθεση εναντίον Μέσων Ενημέρωσης  είναι επίθεση εναντίον της Δημοκρατίας. Είναι καθήκον όλων των δημοκρατικών δυνάμεων να καταδικάσουν την επίθεση, επισημαίνοντας ότι η τρομοκρατία δεν έχει θέση στην κοινωνία μας» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι, για την τρομοκρατική επίθεση στο κτίριο του ΣΚΑΪ.

Το Ποτάμι εκφράζει συμπαράσταση στους εργαζόμενος και τη διοίκηση του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής και σημειώνει: «Οι αρχές πρέπει να ανακαλύψουν τους ενόχους και όλοι πρέπει να απομονώσουμε τις ακραίες φωνές και να ενισχύσουμε το κλίμα διαλόγου αποφεύγοντας την ακραία πόλωση και τη στοχοποίηση ανθρώπων και Μέσων».

ΚΙΝΑΛ: Η Δημοκρατία και η Ενημέρωση δεν τρομοκρατούνται

«Καταδικάζουμε κατηγορηματικά και απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση κατά του ΣΚΑΙ. Η Δημοκρατία και η Ενημέρωση δεν τρομοκρατούνται. Η κυβέρνηση οφείλει να βρει τους δράστες και να τους στείλει στη Δικαιοσύνη. Οι εργαζόμενοι όρθιοι θα συνεχίσουν τον αγώνα της ενημέρωσης. Είμαστε στο πλευρό τους» δήλωσε ο Σταμάτης Μαλέλης, γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής για την τρομοκρατική επίθεση κατά του ΣΚΑΪ.

Το ΚΚΕ για την επίθεση

«Οι ενέργειες αυτές είναι απόλυτα καταδικαστέες. Λειτουργούν, εκτός των άλλων, ως άλλοθι για την ένταση της καταστολής και βοηθούν αντικειμενικά εκείνους, που θέλουν να επιβληθεί κλίμα φόβου και σιγή νεκροταφείου στον λαό» τονίζεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ για την έκρηξη βόμβας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ : Βαθιά αντιδημοκρατική ενέργεια

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την τοποθέτηση βόμβας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. Αποτελεί μια βαθιά αντιδημοκρατική ενέργεια, που στρέφεται ενάντια στην ελευθεροτυπία και την ενημέρωση. Οι αστυνομικές αρχές πρέπει να ολοκληρώσουν τάχιστα τις έρευνές τους και οι δράστες να οδηγηθούν άμεσα  στη Δικαιοσύνη».

Οι ΑΝΕΛ καταδικάζουν τη βομβιστική επίθεση

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη βομβιστική επίθεση κατά του ΣΚΑΪ. Πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια που στρέφεται κατά της ελευθεροτυπίας και της Δημοκρατίας», αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση και συνεχίζει:

«Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους δημοσιογράφους και όλους τους εργαζόμενους του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σταθμού».

Αβραμόπουλος: Φαινόμενο που απειλεί ζωές και θεσμούς

«Απερίφραστα καταδικάζω την τρομοκρατική ενέργεια κατά του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και συμπαρίσταμαι στο προσωπικό, στους δημοσιογράφους και στη Διοίκηση του σταθμού», ανέφερε αρχικά στη δήλωσή του ο κ. Αβραμόπουλος και συνέχισε:

«Το φαινόμενο αυτό, που όλο και περισσότερο κλιμακώνεται, σαφώς απειλεί τη Δημοκρατία μας, την ελεύθερη έκφραση, την κοινωνική μας συνοχή και την απαραίτητη δημόσια ασφάλεια. Απειλεί ζωές και θεσμούς.  Έχουμε ηθική και πολιτική υποχρέωση ως δημοκρατική κοινωνία, ως πολιτεία και ως πολιτικό σύστημα, να ορθώσουμε τείχος προστασίας των δημοκρατικών μας θεσμών  και του δικαιώματος  των Ελλήνων πολιτών για ασφάλεια».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου