Τοπικές Ειδήσεις

Συνάντηση της διοίκησης του «Περιφερειακού Φυτωρίου Νοτίου Αιγαίου» με τον Στρ. Καρίκη

Συνάντηση του Προέδρου του «Περιφερειακού Φυτωρίου Νοτίου Αιγαίου», Μιχάλη Λουλού και της Διευθύνουσας Συμβούλου Μαρίας Αγγέλου έλαβε χώρα την Τέταρτη με τον Αντιδήμαρχο και Αναπληρωτή Δημάρχου Στράτο Καρίκη και τις προϊστάμενες των δημοτικών παιδικών σταθμών της πόλης της Ρόδου, σε συνέχεια των δράσεων που έχουν αναπτύξει.

Ο πρόεδρος του Φυτωρίου και η διευθύνων σύμβουλος ενημέρωσαν τους εκπαιδευτικούς για τις δράσεις που αναπτύσσει η περιφέρεια και το «Περιφερειακό Φυτώριο Νοτίου Αιγαίου», που είναι κυρίως η οργάνωση επισκέψεων στα σχολεία για περιβαλλοντικά θέματα και θέματα πρωτογενή τομέα και παράλληλα η διάθεση καλλωπιστικών φυτών για τους κήπους των σχολείων όπως και λαχανοκομικών φυτών με πρόβλεψη, όπου δεν υπάρχει χώρος φύτευσης, να παραχωρείται και η ανάλογη υλικοτεχνική υποδομή.

Επιπλέον το «Περιφερειακό Φυτώριο Νοτίου Αιγαίου», θα δέχεται επισκέψεις των σχολείων στο χώρο του σε συνεργασία με το ΚΠΕ Πεταλούδων – με τα έξοδα μετακίνησης να καλύπτονται από την εταιρεία – για την υλοποίηση περιβαλλοντικών προγραμμάτων και προγραμμάτων ενημέρωσης για τον πρωτογενή τομέα, με την συμμετοχή των μαθητών, προσαρμοσμένα κάθε φορά ανάλογα με το ηλικιακό επίπεδο κάθε βαθμίδας, δίνοντας πάντα έμφαση στην βιωματική μάθηση, με σκοπό την ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης ήδη από την νηπιακή ηλικία, κάτι που έχει πια καταστεί αναγκαίο στην εποχή της κλιματικής αλλαγής, που βιώνουμε.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου