Σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με 3ετή αναστολή καταδικάστηκε χθες από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου ένας 59χρονος ημεδαπός, κάτοικος Μεσαιωνικής Πόλης Ρόδου, που κρίθηκε ένοχος προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση και εξύβρισης κι αθώος απειλής.
Ο 59χρονος συνελήφθη συγκεκριμένα το πρωί της 15ης Νοεμβρίου 2017 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου κατόπιν μηνύσεων, που υπέβαλαν εις βάρος του, οι γονείς τριών 14χρονων αγοριών.
Σύμφωνα με τις μηνύσεις, ενώ τα 3 ανήλικα παιδιά βρίσκονταν στην πλατεία Ακαδημίας στη Ρόδο, περί ώραν 12.30, ο κατηγορούμενος τα πλησίασε, τα παρενόχλησε ερωτικά και τους πρότεινε να συνευρεθούν μαζί του έναντι χρηματικής αμοιβής ύψους 50 ευρώ. Ταυτόχρονα τους έκανε και άσεμνες χειρονομίες με τα χέρια του, υπονοώντας ξεκάθαρα να έρθουν σε σαρκική επαφή μαζί του.
Ενα από τα παιδιά σαφώς εκνευρισμένο του ζήτησε να φύγει, απειλώντας τον ότι θα τον κλείσει στην φυλακή και τότε ο 59χρονος τον κυνήγησε σε απόσταση 200 μέτρων περίπου για να τον χτυπήσει, εξυβρίζοντάς τον παράλληλα.
Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον κατηγορούμενο στην οδό Δημοκρατίας και τον προσήγαγαν.
Οι ανήλικοι και οι γονείς τους τον αναγνώρισαν κι ακολούθησε η σύλληψή του.
Ο ίδιος προανακρινόμενος υποστήριξε ότι δεν ακούμπησε κανένα από τα παιδιά κι ότι δεν τα πλησίασε ο ίδιος αλλά εκείνα διότι τον γνωρίζουν και κάνουν «χαβαλέ» μαζί του.
Ομολόγησε ότι εξύβρισε και κυνήγησε το ένα παιδί διότι τον έβριζε, όπως είπε στον δρόμο και τον άκουγαν όσοι ήταν εκεί.
Ενώπιον του αυτοφώρου ο 59χρονος αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι είναι παιδόφιλος και ισχυρίστηκε ότι είναι γνωστός σε μαθητές και μαθήτριες σχολείων τους οποίους και επισκέπτεται συχνά γιατί τον συμπαθούν λόγω της ιδιαιτερότητας του χαρακτήρα του.
Είπε ότι είναι ομοφυλόφιλος κι ότι μαθητές τον γνωρίζουν διότι χορεύει σε νυχτερινά κέντρα κι ότι του αρέσει να «καλαμπουρίζει» με τα παιδιά τα οποία τον αγκαλιάζουν και τον συμπαθούν κι ότι αντλεί δύναμη και κουράγιο από αυτά.

Τόνισε συγκεκριμένα ότι συχνά περνά από ταχυφαγείο πλησίον του σχολικού συγκροτήματος της Ακαδημίας και ότι συναναστρέφεται με ανήλικους αρνούμενος όμως κατηγορηματικά ότι είχε ποτέ προτείνει σε κάποιο παιδί να συνευρεθεί ερωτικά μαζί του.
Πριν από δύο μήνες περίπου, όπως είπε, συνάντησε τα παιδιά των εγκαλούντων σε νυχτερινό κέντρο της Μεσαιωνικής Πόλης, ότι τα γνωρίζει εναμιση χρόνο περίπου κι ότι χάριν αστεϊσμού αφού συνομίλησαν είπε σε ένα από αυτά να πάει όποτε θέλει να τον συναντήσει στην οικία του. Ενα παιδί, όπως υποστήριξε, του είπε ότι για να τον επισκεφθεί θα πρέπει να του δώσει 20 ευρώ κι εκείνος πάλι χάριν αστεϊσμού του απάντησε όχι 20… 50 ευρώ θα σου δώσω.
Τόνισε ότι επρόκειτο για αστείο κι ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να δώσει το ως άνω χρηματικό ποσό γιατί είναι άνεργος και συντηρείται από την πρόνοια και αναμένει την πρόσληψή του στην ΔΕΣ ΡΟΔΑ, προκειμένου να συμπληρώσει συντάξιμα χρόνια.
Οι γονείς των ανηλίκων που κατέθεσαν ενώπιον του δικαστηρίου ήταν σαφώς ενοχλημένοι τονίζοντας ότι ο 59χρονος έχει κατ’ επανάληψη προσεγγίσει με ασελγείς προτάσεις τα παιδιά τους, ενώ ένας τον αποκάλεσε κατ’ επανάληψη παιδόφιλο.
Το όλο θέμα πάντως δεν θα περιοριστεί στην ως άνω απόφαση του δικαστηρίου αφού οι γονείς πρόκειται να ζητήσουν την προστασία των παιδιών τους από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου ως και από την Διεύθυνση αυτού κι άλλων σχολικών συγκροτημάτων τα οποία φέρεται να επισκέπτεται ο 59χρονος, προκειμένου να υποβληθεί αρμοδίως αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.
Σκοπός της αιτήσεως θα είναι να εκδοθούν περιοριστικά μέτρα εις βάρος του προκειμένου να μην πλησιάζει σχολεία και παιδιά.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ