Ειδήσεις

Σε καλό δρόμο η ανάπτυξη στην Κάλυμνο του θρησκευτικού Τουρισμού με Ρώσους Ορθοδόξους.

Οι προσπάθειες του Μητροπολίτη Παϊσίου και του τέως Δημάρχου Δ.Διακομιχάλη φέρνουν καρπούς

Σε καλό δρόμο βρίσκεται η ανάπτυξη στην Κάλυμνο του θρησκευτικού τουρισμού με Ρώσους Ορθοδόξους.
Οι προσπάθειες που κατέλαβαν τα προηγούμενα χρόνια τόσο ο Μητροπολίτης Παϊσιος όσο και ο τέως Δήμαρχος Δ.Διακομιχάλης, φαίνεται ότι έχουν δρομολογήσει το θέμα και σύντομα θα φέρουν καρπούς.
Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες που διαθέτουμε ο τέως Δήμαρχος Δ.Διακομιχάλης ,ενημερώθηκε από τον επίτιμο Ρώσο Πρόξενο στην Αλεξανδρούπολη ,ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για την αδελφοποίηση του Δήμου Καλυμνίων με ένα Δήμο της Αγίας Πετρούπολης.
Να θυμίσουμε ότι το αίτημα αδελφοποίησης είχε υποβληθεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή του Δ.Διακομιχάλη και είχε γίνει αποδεκτό από την Ένωση Δήμων της Περιφέρειας της Αγίας Πετρούπολης, με επιστολή που είχε σταλεί στις 24 Απριλίου 2014 και την οποία παραθέτουμε.
Χαρακτηριστική είναι η αναφορά στην επιστολή: “Ο τοπικός άγιος Σάββας είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για συνεχείς επισκέψεις στην Κάλυμνο, Ρώσων Ορθοδόξων τουριστών”.
Στη συνέχεια οι διαδικασίες πάγωσαν λόγω εκλογών στους Δήμους της Αγίας Πετρούπολης το περασμένο Σεπτέμβριο.
Ήδη οι εκλογές ολοκληρώθηκαν.
Βέβαια και οι ενέργειες που εκδηλώθηκαν από τον Μητροπολίτη Παίσιο προς το Πατριαρχείο Μόσχας, είναι σημαντικές .
Δεν είναι τυχαίο ότι εκτενέστατο αφιέρωμα στην Μητρόπολή Καλύμνου , φιλοξενεί ρωσικό περιοδικό του Πατριαρχείου Μόσχας.
Το δημοσίευμα μάλιστα καταλαμβάνει τις πρώτες 13 σελίδες του περιοδικού, καθώς επίσης και το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο, το οποίο είναι αφιερωμένο στην Κάλυμνο.
Στις σελίδες αυτές, η ομάδα δημοσιογράφων που είχε επισκεφθεί την Κάλυμνο, κάνει εκτενή αναφορά στη Μονή του Αγίου Σάββα, αλλά και στην Κάλυμνο γενικότερα.
Μάλιστα, υπήρξε πρόσφατη επικοινωνία του Μητροπολίτη Καλύμνου με το σύνδεσμό στο Πατριαρχείο σχετικά με το άρθρο και επιβεβαίωσε την πρόθεσή της προώθησης του θρησκευτικού τουρισμού της Μητροπόλεώς μας σε ταξιδιωτικά γραφεία του Κιέβου, και μάλιστα το εκτενέστατο αυτό άρθρο θα μεταφραστεί και στα Ουκρανικά.

Είναι απαραίτητο οι προσπάθειες αυτές να έχουν συνέχεια με σωστούς χειρισμούς, προκειμένου να προσελκύσουν την ρωσική τουριστική αγορά.

kalymnos-news.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου