Αθλητικά

Ποδηλασία: Το σαββατοκύριακο της… 6ης Ανάβασης Πανορμίτη

Στην Ιερά Μονή Πανορμίτη στρέφεται το σαββατοκύριακο η προσοχή της ποδηλατικής οικογένειας της Δωδεκανήσου, καθώς θα διεξαχθεί η 6η Ανάβαση Παντορμίτη που διοργανώνει ο Έλαφος.
Συνολικά θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 100 αθλητές, από 11 διαφορετικούς συλλόγους.
Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Έλαφος:
«Στις 17 και 18/10/2020 πραγματοποιείται η 6η ποδηλατική ανάβαση Πανορμίτη που συνδιοργανώνεται από τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου (Δ.Ο.Π.Α.Ρ.), τον Α.Σ.Ρ. Έλαφος, την Ιερά Μονή Πανορμίτη και τον Δήμο Σύμης.
Στους αγώνες συμμετέχουν ένδεκα (11) σωματεία μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας: Α.Σ.Ρ. Έλαφος, Γ.Σ. Διαγόρας, Ροδήλιος Π.Ο.Ρ., Α.Ο. Άθλος, Α.Ο. Ανταίος, Φιλίνος Κω, Π.Ο. Κω, Π.Ο. Ιβίσκος, Π.Ο. Βόλος, Ο.Φ.Ν.Ι., Τάλως και ο αριθμός των αθλητών που έχουν δηλώσει συμμετοχή έχει ξεπεράσει τους 100 στις επίσημες κατηγορίες της Ε.Ο.Π. η οποία έχει εκδώσει και την σχετική έγκρισή της. Πρόκειται για αγώνες ατομικής χρονομέτρησης όπου δοκιμάζεται η αντοχή, το θάρρος, η δύναμη του σώματος και της ψυχής!
Το Σάββατο 17/10/2020 απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η ανάβαση 2,4 χλμ. για τις κατηγορίες ΜΙΝΙ και 5 χλμ. για τους ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ . Οι προηγούμενες διοργανώσεις έχουν αποδείξει την θεαματική, αλλά και ταυτόχρονα συγκινητική προσπάθεια των μικρών, αλλά με μεγάλη ψυχή αθλητών που σημειώνουν απίθανους χρόνους στην ατομική χρονομέτρηση!
Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη ανάβαση απόστασης 12 χλμ. με μέση κλίση διαδρομής 5,5 για τις κατηγορίες ΑΝΔΡΩΝ, ΕΦΗΒΩΝ, ΠΑΙΔΩΝ, ΜΑΣΤΕΡ και ΟΠΕΝ από την Ιερά Μονή Πανορμίτη έως την περιοχή Στρατερί, στον ορεινό όγκο που οδηγεί στη Σύμη και έχει θέα από ψηλά την Ιερά Μονή και το λιμάνι του Πανορμίτη.
Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν με την συνεργασία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου και του Αστυνομικού Τμήματος Σύμης για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας και του Κέντρου Υγείας για την ιατρική κάλυψη. Την μετακίνηση των αθλητών και των συνοδών έχει αναλάβει η ναυτιλιακή εταιρεία Dodekanisos Seaways και η συνδρομή της όπως πάντα, είναι αποτελεσματική.
Επίσημος Αλυτάρχης των αγώνων ο Σπύρος Τάντης. Το Δ.Σ. του Α.Σ.Ρ. Έλαφος ευχαριστεί θερμά όλους τους συνδιοργανωτές και υποστηρικτές του αγώνα και ευχόμεθα καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες».
Αναλυτικά η προκήρυξη της 6ης Ανάβασης Πανορμίτη:
«Πρόγραμμα
Σάββατο 17 Οκτώβριου:
• 15:00 Ατομική Χρονομέτρηση Μίνι Μικρά (2,4km) και ακολούθως Μίνι Μεγάλα (2,4km)
• 15:30 Ατομική Χρονομέτρηση Παγκορασίδες (5km) και ακολούθως Παμπαίδες (5km)
• 17:00 Απονομές Επάθλων
Κυριακή 18 Οκτώβριου:
• 10:30 Ατομική Χρονομέτρηση Παίδες και ακολούθως Νεάνιδες, Γυναίκες, Sportive, Μάστερς, Έφηβοι, Άνδρες απόστασης 11,8χλμ.
• 13:00 Απονομές Επάθλων
Διαδρομή
Εκκίνηση: Ιερά Μονή Πανορμίτη – επαρχιακή οδός με κατεύθυνση προς Σύμη -Τερματισμός Μίνι στο 2,4χλμ – Τερματισμός ΠΠ-ΠΚ στο 5χλμ – Τερματισμός Α-Ε-Π-ΜΣ στην Παναγία Στρατερή (12ο χλμ).
Όροι συμμετοχής
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές ποδηλάτες που ανήκουν στη δύναμη της Ε.Ο.Π. με ενεργό δελτίο για το 2020.
Για την κατηγορία Sportive επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών (-τριων) 17 ετών και άνω
(γεννηθέντες από το 2003 και πριν), απαιτείται δε η κατάθεση πρόσφατης βεβαίωσης ικανότητας άθλησης, από ιατρό (καρδιολόγο ή παθολόγο). Στην κατηγορία Sportive δεν επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών με ενεργό δελτίο για το 2020 στις επίσημες κατηγορίες, που αναφέρονται στην παρούσα προκήρυξη.
Παροχές
Διαμονή: Η Ιερά Μονή Πανορμίτη θα φιλοξενήσει δωρεάν όλους τους αθλητές, στις εγκαταστάσεις της Μονής. Αρχηγοί Ομάδων και συνοδοί αθλητών θα καλύψουν οι ίδιοι τα έξοδα διαμονής τους, με κόστος 5 €/κρεβάτι.
Έξοδα μετακίνησης: Μέρος των εξόδων μετακίνησης (ακτοπλοϊκά εισιτήρια) θα καλυφθεί από τον ΔΟΠΑ Ρόδου. Μετά το πέρας των συμμετοχών ο διοργανωτής θα ενημερώσει τους συμμετέχοντες συλλόγους, για το οικονομικό ύψος της παροχής αυτής.
Γραμματεία Αγώνων
Η Γραμματεία θα λειτουργήσει και τις 2 ημέρες μια ώρα πριν την εκκίνηση. Τους αριθμούς
παραλαμβάνει ο δηλωμένος αρχηγός της κάθε ομάδας, αφού προσκομίσει τα δελτία των αθλητών και τις Κάρτες Υγείας των αθλητών της ομάδας του. Η παραλαβή αριθμών για συμμετέχοντες στην Sportive θα γίνει σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο, με υπόδειξη του διοργανωτή.
Κατά τον έλεγχο των δελτίων, οι αρχηγοί των ομάδων θα πρέπει επίσης να προσκομίζουν τα δελτία καταγραφής αθλούμενου της Γ.Γ.Α., τα οποία θα πρέπει να έχουν συμπληρωθεί από όλους τους αθλητές και αθλήτριες, καθώς και την υπεύθυνη δήλωση που πρέπει να υπογραφεί από τον αρχηγό της ομάδας.
Η υπεύθυνη δήλωση θα λέει ότι τα μέλη της αποστολής του σωματείου και ο συνοδός είναι γνώστες του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου της Ε.Ο.Π. και οφείλουν να το τηρούν στον αγωνιστικό χώρο και στους λοιπούς χώρους της διοργάνωσης. Τα έντυπα αυτά θα πρέπει να κατατεθούν στον Υπεύθυνο COVID-19 των αγώνων, ο οποίος θα βρίσκεται πλησίον της Γραμματείας.
Τα Σωματεία να φροντίσουν να βρίσκονται εγκαίρως για υπογραφές – παραλαβή αριθμών.
Προσέλευση αθλητών στην εκκίνηση έως και 15΄ λεπτά πριν την προκαθορισμένη ώρα τους, και αφού έχουν ολοκληρώσει τον τεχνικό έλεγχο του εξοπλισμού τους, θα υπογράφουν το φύλλο αγώνα και θα λαμβάνουν εκκίνηση.
Τεχνικό Συνέδριο
Το Σάββατο 17/10/2020 και ώρα 13:00, σε χώρο της Ιεράς Μονής Πανορμίτη. Η παρουσία των αρχηγών των ομάδων είναι υποχρεωτική.
Κανονισμοί αγώνα
Ο αγώνας διεξάγεται με τους κανονισμούς της Ε.Ο. Ποδηλασίας και της UCI, για ότι δεν προβλέπεται στους κανονισμούς της Ε.Ο.Π. θα ισχύσουν οι εγκύκλιοι – κανονισμοί για τις Αναβάσεις (Εγκ.Τ.Ε.2/2018) και για τον εξοπλισμό των μικρών κατηγοριών (Εγκ.Τ.Ε. 3/2020).
ΘΑ ΤΗΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΟΡΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΝ ΙΣΧΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ Ε.Ο.Π. ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΟΥ COVID-19.
Λοιπά
Σε όλες τις κατηγορίες ισχύει το μέγιστο επιτρεπόμενο ανάπτυγμα ανά κατηγορία (κανονισμός ΕΟΠ 2.2.023).
Η σειρά εκκίνησης των αθλητών θα καθοριστεί σύμφωνα με τις υποδείξεις των ομάδων στην δήλωση συμμετοχής. Η τελική σειρά εκκίνησης θα ανακοινωθεί στο τεχνικό συνέδριο.
Στον αγώνα δεν θα επιτραπούν οχήματα συνοδείας. Επί της διαδρομής θα επιτραπούν μόνο οχήματα της διοργάνωσης και της αγωνοδίκου επιτροπής.
Βραβεύσεις
1ος νικητής Κύπελλο, χρυσό μετάλλιο και δίπλωμα
2ος νικητής αργυρό μετάλλιο και δίπλωμα
3ος νικητής χάλκινο μετάλλιο και δίπλωμα
4ος , 5ος και 6ος δίπλωμα
Απονομές
Θα γίνουν μετά από το τέλος κάθε αγώνα, όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα, στην Ιερά Μονή Πανορμίτη. Οι αθλητές θα προσέλθουν με την αγωνιστική τους ενδυμασία.
Έλεγχος Αντιντόπινγκ
Σε περίπτωση που το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ αποφασίσει ελέγχους, θα υπάρξει ενημέρωση για τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ε.Ο.Π., της UCI και του ΕΣΚΑΝ.
Ποινές
Στον αγώνα θα εφαρμοστούν οι ποινές που προβλέπονται στην Ε.Ο.Π. και όπου δεν προβλέπεται, της UCI.
Ιατρική κάλυψη
Θα οριστεί ιδιώτης γιατρός με ευθύνη του διοργανωτή και ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας σε ετοιμότητα.
Αλυτάρχης: Σπύρος Τάντης (κριτής Ε.Ο.Π.).
Διευθυντής Αγώνα: Κυριάκος Κελεπέρας, τ.6972200236, 2241038341. Λοιπές πληροφορίες: Μίκα Κελεπέρα 6977608726, 2241038817.
Αποδοχή Συμμετοχής – Προσωπικά Δεδομένα
I. Με την συμμετοχή του στον αγώνα, ο ποδηλάτης αποδέχεται το περιεχόμενο και τους όρους της παρούσας προκήρυξης των αγώνων.
II. Άπαντες οι συμμετέχοντες στους αγώνες με οποιαδήποτε ιδιότητα, αθλητές, συνοδοί, θεατές και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην διοργάνωση, αποδέχονται όπως τα προσωπικά τους στοιχεία, τα αποτελέσματα αγώνων με τις επιδόσεις, τις φωτογραφίες, τα βίντεο αυτών, να δίνονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, στα μέσα δικτύωσης και επικοινωνίας, και να επεξεργάζονται από τον διοργανωτή του αγώνα.
Ρύθμιση απροβλέπτων
Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται στην παρούσα, αποφασίζει επί τόπου η Αγωνόδικος Επιτροπή η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίησης του αγώνα. Ο διοργανωτής Α.Σ.Ρ.
Έλαφος δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε ατύχημα, καταστροφή ή κλοπή υλικού
οποιουδήποτε συμμετέχει στον αγώνα με οποιαδήποτε ιδιότητα».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου