Την παραπάνω δήλωση έκανε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Ρόδου, κ. Φώτης Χατζηδιάκος, αμέσως μετά την μεταφορά 54 μεταναστών από τη Σύμη και τη Χάλκη στις εγκαταστάσεις των παλιών σφαγείων, οι οποίοι μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν «εγκατεστημένοι» σε πάρκα και πλατείες της πόλης.

Ο Δήμαρχος Ρόδου συνόδευσε ο ίδιος τους μετανάστες και έδωσε εντολή για τον άμεσο καθαρισμό και τη διαμόρφωση του χώρου των παλιών σφαγείων, προκειμένου να παραμείνουν οι μετανάστες μέχρι να αποχωρήσουν για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος επεσήμανε την άμεση κινητοποίηση της δημοτικής αρχής τονίζοντας όμως πως «Αυτό από μόνο του δεν λύνει το πρόβλημα. Χρειάζεται η έγκαιρη ενημέρωση από τους Δημάρχους των γύρω νησιών, καθώς και από τις αντίστοιχες λιμενικές και αστυνομικές αρχές, προκειμένου να γνωρίζουμε τον αριθμό των μεταναστών που κατευθύνονται στο νησί μας».

Να σημειωθεί πως όλοι οι μετανάστες που βρίσκονται στο χώρο των σφαγείων αναχωρούν για Αθήνα την Τετάρτη, και παρά τις ενέργειες του Δημάρχου για να άμεση αναχώρηση τους, μόλις 15 άτομα μπόρεσαν σήμερα να φύγουν, λόγω της αυξημένης πληρότητας των πλοίων.

Από το πρωί συνεργεία του Δήμου καθαρίζουν το χώρο των σφαγείων, ενώ παράλληλα ο Δήμος της Ρόδου έχει ήδη μεριμνήσει από το δημοτικό συσσίτιο, για τη σίτιση των μεταναστών, έχει εγκαταστήσει χημικές τουαλέτες, και κάδους απορριμμάτων στο χώρο. Στο χώρο των σφαγείων βρίσκονται επίσης από το πρωί συνεργεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, οι εθελοντές CBR, η εταιπρόφυκα, οι οποίοι συνδράμουν με τα μέλη τους στον καθαρισμό, στη διαμόρφωση και στη φύλαξη του χώρου, καθώς και ιδιοκτήτες μηχανημάτων και εργολάβοι χωματουργικών εργασιών.

Φωτορεπορτάζ:

Ένα σχόλιο στο Φ. Χατζηδιάκος: «Οι μετανάστες δεν πρόκειται να εξαπλωθούν ανεξέλεγκτα στο κέντρο της Ρόδου»

  1. Avatar Ο/Η Μάνος λέει:

    Ακριβώς όπως και οι ΡΟΜΑ. Αλήθεια μ’ αυτούς τι γίνεται? Είναι ακόμη στο καρνάγιο?
    Με τις πρώτες βροχές αυτοί που έχουν κατασκηνώσει απέναντι από το παλιό νεκροταφείο θα μπουκάρουν στο κτίριο που έπρεπε να λειτουργεί σαν αίθουσα δραστηριοτήτων όπως παλιά. Με δύο νηπαιγωγούς γινόταν η δουλειά. Κατά τα άλλα πρώτος στόχος η απομάκρυνση τους……….

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ