Τοπικές Ειδήσεις

Ανοιχτή επιστολή του κ. Φώτη Κωστόπουλου προς τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου

Ανοιχτή επιστολή του κ. Φώτη Κωστόπουλου προς τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου το πρόβλημα του Κτηματολογίου Ρόδου:

Προς

Τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου

 

κ. Περιφερειάρχη

Αναλαμβάνω την πρωτοβουλία να απευθυνθώ δημόσια σ’ εσάς, γιατί το πρόβλημα του Κτηματολογίου Ρόδου έχει περιέλθει σε πλήρη αποτελμάτωση.

Αναγνωρίζουμε όλοι την ταχύτητα της αντίδρασης σας, σχετικά με την δημοπράτηση επισκευής του Κτηματολογίου.

Αυτή όμως η πρωτοβουλία σας, κινδυνεύει να ακυρωθεί λόγω της απαίτησης να εκκενωθεί πλήρως το Κτηματολόγιο για να αρχίσουν οι εργασίες επισκευής του.

Αυτό φαινομενικά μπορεί να φαίνεται εφικτό, όμως στην πράξη η μεταφορά και επαναφορά του Κτηματολογίου στο κτίριο είναι αντικειμενικά μια πολύ δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία, λόγω πολλών παραγόντων που δεν είναι της παρούσης. Αλλά ακόμη και αν ξεκινήσει σήμερα η μεταφορά θα απαιτούσε διάστημα 5-6 μηνών και άλλο τόσο η επαναφορά του.

Έτσι μετά από έξη (6) μήνες αναστολής της λειτουργίας του Κτηματολογίου βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν, χωρίς καμιά προοπτική.

Στο μεταξύ οι δυσμενείς επιπτώσεις στην τοπική οικονομία είναι τεράστιες αφού έχουν σταματήσει όλες οι συναλλαγές.

Απευθύνω έκκληση σ’ εσάς, που έχετε αποδείξει ότι είστε άνθρωπος των λύσεων, να αναλάβετε πρωτοβουλία επίλυσης του θέματος, γιατί δεν πάει άλλο.

Πρέπει να βρεθεί τρόπος επισκευής του κτιρίου χωρίς προηγούμενη εκκένωση του. Η έναρξη εκτέλεσης εργασιών εξωτερικά, με την αποξήλωση αρχικά των εξωτερικών επιχρισμάτων, από την οποία θα αποκαλυφθεί κατά πόσον είναι επαρκής η στατικότητα του κτιρίου, είναι μια αρχή που θα καθορίσει την εξέλιξη των πραγμάτων και της προοπτικής του κτιρίου, λαμβανομένου υπ’ όψη ότι στο ίδιο κτίριο στεγάζονται και άλλες Υπηρεσίες (Πυροσβεστική, Αστυνομία).

Νομίζω ότι για όλα τα πράγματα υπάρχουν λύσεις, αρκεί να υπάρχει και η βούληση. Εξ άλλου έχουν βρεθεί λύσεις για πολύ πιο σύνθετα τεχνικά έργα και παρεμβάσεις.

Κάνω έκκληση σ’ εσάς να εξαντλήσετε κάθε δυνατότητα που υπάρχει, να υπερβείτε στείρες αντιπαραθέσεις και δώστε λύση, η κατάσταση δεν πάει άλλο.

Ιδού η Ρόδος.

Ρόδος 17-5-2021

Με εκτίμηση

Φώτης Κωστόπουλος

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου