Ειδήσεις

Άμεση η δημιουργία Τομέα του Οργανισμού στη Νότια Ρόδο και η τοποθέτηση Ασθενοφόρου στο Κ.Υ. Έμπωνα.

Η διοίκηση του Ε.Κ.Α.Β. στοχεύοντας στην βέλτιστη παροχή υπηρεσιών επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας, αποφάσισε την άμεση δημιουργία Τομέα του Οργανισμού στη Νότια Ρόδο αλλά και την τοποθέτηση Ασθενοφόρου στο Κ.Υ. του Έμπωνα.
Οι συγκεκριμένες αποφάσεις ελήφθησαν, αφού εξετάστηκαν οι αυξημένες ανάγκες κάλυψης της Ρόδου λόγω της επικείμενης Τουριστικής περιόδους συνδυαστικά με την γεωγραφική ιδιομορφία του νησιού σε σχέση με ειδικές ορεινές περιοχές όπως αυτή του δήμου Αταβύρου.
Ο σχεδιασμός και η τελική πραγματοποίηση (από 1/5/2014) της ενίσχυσης των δυνάμεων του Ε.Κ.Α.Β. στη Ρόδο στηρίχτηκε στη συνδρομή της 2η Υγειονομικής Περιφέρειας, μέσω της οποίας διασφαλίστηκε η στελέχωση των πληρωμάτων των ασθενοφόρων καθώς και στην αμέριστη και αξιοσημείωτη συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας και των Αρχών της Ρόδου.
Ειδικά σε αυτή την περίπτωση, η Διοίκηση του Ε.Κ.Α.Β. ευχαριστεί θερμά τη Δημοτική Αρχή, την Διοίκηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αλλά και τον Σύλλογο Ξενοδόχων του νησιού, οι οποίοι αναγνωρίζοντας τις ανάγκες της εποχής θα συνδράμουν ουσιαστικά παρέχοντας στέγη και τροφή στους αποσπασμένους υπαλλήλους του Ε.Κ.Α.Β. που θα προσέλθουν στο νησί για ενίσχυση των δυνάμεων του, στην προγραμματισμένη καλοκαιρινή τους άδεια.

Κατόπιν των παραπάνω, θα πρέπει να γίνει σαφές πως όλες οι ενέργειες και αποφάσεις της Διοίκησης του Ε.Κ.Α.Β. διέπονται από τις αρχές της συνείδησης, της αξιοπρέπειας αλλά και του αισθήματος ευθύνης για την παροχή υπηρεσιών υγείας προς όλους. Ορμώμενοι από αυτές τις αρχές και έχοντας διαπιστώσει και καταγράψει όλες τις ανάγκες του Οργανισμού σε προσωπικό ανά την Ελλάδα, έχουμε ήδη εισηγηθεί στο υπουργείο Υγείας την προκήρυξη Διαγωνισμού για πρόσληψη 200 μονίμων υπαλλήλων του κλάδου ΔΕ/Πληρωμάτων Ασθενοφόρων, η οποία και βρίσκεται στο Α.Σ.Ε.Π. στο τελικό στάδιο προ της δημοσίευσης της.

Καλή Ανάσταση & Καλό Πάσχα

Ο Πρόεδρος Δ.Σ. Ε.Κ.Α.Β.
Δημήτριος Παπαγιαννίδης

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου