Αθλητικά

Στον Ρ.Ο.Α. το πρωτάθλημα Ε3 της Θ’ Ένωσης

Ο Ροδιακός Όμιλος Αντισφαίρισης θα διοργανώσει το πρωτάθλημα Ε3 12ης εβδομάδας (Α/Κ 12-14-16 ετών) από την Παρασκευή 22 Μαρτίου έως και την Κυριακή 24 Μαρτίου 2019, με πιθανότητα παράτασης τη Δευτέρα 26 Μαρτίου.

Δικαίωμα συμμετοχής, με βάση την απόφαση για διεξαγωγή αγώνων Junior, έχουν όλοι οι αθλητές των συλλόγων που ανήκουν στη δύναμη της Θ’ Ένωσης της ΕΦΟΑ. Οι λεπτομέρειες της διοργάνωσης:

Αριθμός γηπέδων: 5 γήπεδα green set + 2 χωμάτινα σε περίπτωση μεγάλης συμμετοχής.

Μπάλες: Babolat

Δηλώσεις συμμετοχής-απόσυρση: Μέχρι Δευτέρα 18/3 και ώρα 21.00 για όλες τις κατηγορίες των αθλητών θα γίνεται από τους συλλόγους ή ατομικά από τους αθλητές, μόνο ηλεκτρονικά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας www.e-efoa.gr. Τα σωματεία και πολλοί αθλητές διαθέτουν ήδη κωδικό πρόσβασης. Οι αθλητές χωρίς πρόσβαση μπορούν να λαμβάνουν κωδικούς με τη βοήθεια των σωματείων τους. Το σωματείο μπορεί να ακυρώσει τη συμμετοχή τιμωρημένου αθλητή εφόσον έχει ενημερώσει για την τιμωρία την Ένωση και την ΕΦΟΑ.

Δεν θα ισχύσει ο θεσμός του alternate on site. Το ταμπλό θα κλείνει με τις δηλώσεις και alternate θα επιτρέπεται μόνο εφόσον υπάρχουν απόντες από τους δηλωθέντες. Για όσους δηλωθούν και δεν εμφανιστούν, θα ισχύει ο κανονισμός της ΕΦΟΑ.

Κλήρωση αγώνων: Μετά το sing in στα γραφεία του ομίλου.

Sing in: Θα ανακοινωθεί την Τρίτη 19 Μαρτίου μετά τις 17.00 στο site του ομίλου www.rhodestennis.gr ή στη σελίδα του ομίλου στο facebook Rhodes Tennis Club.

Υποχρεώσεις αθλητών:

-Δελτίο αθλητικής ταυτότητας  (ΔΑΤ): όπως αυτό εκδίδεται από την ομοσπονδία.

-Ετήσια ενεργοποίηση ΔΑΤ: Το δελτίο ενεργοποιείται κάθε χρόνο με την καταβολή παραβόλου, που θα περιλαμβάνει και το κόστος της Κάρτας Αθλητή.

Για την ενεργοποίηση του ΔΑΤ απαιτείται από τους αθλητές: α)να έχουν θεωρημένη και να έχουν κοινοποιήσει στην ομοσπονδία, την Κάρτα Υγείας Αθλητή (η οποία εκδίδεται ηλεκτρονικά από την πλατφόρμα www.e-efoa.gr, θεωρείται από καρδιολόγο ή πιστοποιημένο γιατρό και ισχύει για ένα έτος από τη θεώρηση της) και β)να έχουν καταβάλει το σχετικό παράβολο ενεργοποίησης το οποίο προκύπτει από τους πίνακες του αγωνιστικού σχεδιασμού της ΕΦΟΑ. Με ενεργοποιημένο ΔΑΤ λαμβάνουν μέρος σε όλα τα πρωταθλήματα και η Αθλητική Ταυτότητα (η οποία εκδίδεται μόνο μια φορά) αποδεικνύει μόνο την ταυτοπροσωπία.

-Παράβολο συμμετοχής 15 ευρώ.

Οι νικητές είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν στην έδρα των αγώνων μία ώρα μετά τη λήξη του αγώνα τους για διαιτησία (σε περίπτωση που τους ζητηθεί) με ποινή αποκλεισμού σε περίπτωση άρνησης. Δεν μπορεί να κάνει διαιτησία αθλητής σε αγωνιζόμενο από τον όμιλο του.

Επιλογή αθλητών-αθλητριών: Η κατάρτιση των ταμπλώ θα γίνει βάση της Πανελλήνιας Βαθμολογίας των αθλητών και αθλητριών της 10ης εβδομάδας.

Σύστημα-Τρόπος διεξαγωγής αγώνων: Σύστημα Knock Out. Μέχρι και τον γύρο των 16 οι αγώνες θα διεξαχθούν στα 2 σετ των 6 games (σε περίπτωση ισοπαλίας, 1-1 σετ, tie break των 10 πόντων). Από την γύρο των 8 (προημιτελικοί) θα διεξαχθούν σε 2 νικηφόρα σετ των 6 games.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου