Την απόλυτη στήριξή του στη Σοφία Μπεκατώρου εξέφρασε ο ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης.

«Από τα 19 μου έλεγα ότι η Ομοσπονδία είναι κράτος εν κράτει», ενώ τόνισε πως «πρέπει να μπει ένα τέλος στην ομερτά».

Ο χρυσός ολυμπιονίκης δήλωσε στο Open την αμέριστη συμπαράστασή του στη Σοφία Μπεκατώρου, αναφέροντας πως δεν είναι μόνο σπουδαία αθλήτρια αλλά και άνθρωπος και πως τα όσα κατήγγειλε έρχονται να προστεθούν σε όσα ο ίδιος είχε κάνει γνωστά από χρόνια για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία.

Ο Νίκος Κακλαμανάκης κατήγγειλε πως παράγοντες της ομοσπονδίας «απειλούσαν παιδιά για να μην μιλήσουν». Αναφορικά με το εάν είχαν έρθει σε γνώση του άλλα τέτοια περιστατικά κακοποίησης, ο ολυμπιονίκης απάντησε: «Είχα ακούσει διάφορα πράγματα δεξιά και αριστερά…».

“Η σιωπή δεν είναι πια μέρος κανενός αθλητή”

Λίγους μήνες πριν την αποκάλυψη της Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από παράγοντα της ΕΙΟ, αρκετοί Ολυμπιονίκες της Ιστιοπλοίας είχαν καταγγείλει την Ομοσπονδία για συναλλαγές κάτω από το τραπέζι και τρομοκρατία.

Ο τεράστιος αυτός σάλος που ξέσπασε με επίκεντρο την γενναία κατάθεση ψυχής από την Ολυμπιονίκη έρχεται μάλιστα λίγους μήνες μετά από την έντονη κόντρα που είχε ξεσπάσει στα εσωτερικά του αθλήματος, όταν αρκετοί Ολυμπιονίκες ((Καγιαλής, Μάντης Καραχάλιου, Κακλαμανάκης, Μπεκατώρου) είχαν προχωρήσει σε καταγγελίες κατά της ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας κάνοντας λόγο για κλίμα τρομοκρατίας.

“Για αυτή την αντιπαλότητα θα πρέπει να ρωτήσετε μάλλον τους αθλητές και όχι την ομοσπονδία διότι από ένα σύνολο 2.500 αθλητών από 25 μετάλλια που κατακτά η Ελλάδα πανευρωπαϊκά και παγκόσμια κάθε χρόνο, που κατακτάει η ελληνική ιστιοπλοία σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, το να βγουν κάποιοι αθλητές και να κάνουν παράπονο, πρέπει να ρωτήσετε τους ίδιους”, είχε δηλώσει σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην κρατική τηλεόραση τον Σεπτέμβριο του 2020 ο Αντώνης Δημητρακόπουλος, με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας να απαντάει στις κατηγορίες για συναλλαγές κάτω από το τραπέζι και κλίμα τρομοκρατίας ως εξής:

“Αυτά είναι αστεία, δεν ξέρω τι εννοείται για συναλλαγές διότι η ομοσπονδία είχε δύο ελέγχους συνεχόμενους και οι δύο έλεγχοι απέδειξαν πως η ομοσπονδία είναι πάνλευκη και επίσης θέλω να πω ότι οι ίδιοι αθλητές, οι κορυφαίοι αυτοί αθλητές, πριν από λίγο καιρό έλεγαν τα καλύτερα λόγια για την ομοσπονδία και για τη βοήθεια που τους έδινε. Τώρα τι μεσολάβησε σε αυτό το διάστημα και άλλαξαν άποψη, δεν μπορώ να το ξέρω.

Στην ίδια εκπομπή είχε βρεθεί και ο Νίκος Κακλαμανάκης, ως εκπρόσωπος των αθλητών που είχαν την κόντρα με την ομοσπονδία, με τον χρυσό Ολυμπιονίκη να δηλώνει σχετικά:

“Η υπεραπλούστευση και η υπεργενίκευση είναι το γήπεδο στο οποίο παίζει συνήθως η ομοσπονδία. Εμάς μας περιφρονούν πάρα πολλά χρόνια, ξέρουμε πολλοί, πολλά, η σιωπή δεν είναι πια μέρος κανενός αθλητή, ποτέ δεν υπήρξε.

Αν κάποιοι φοβήθηκαν και δεν μπορούσαν να μιλήσουν τώρα πια δεν φοβούνται, είναι ελεύθεροι και θα μιλήσουν και ξέρουμε πολλά περισσότερα και λίγα έχουμε πει”.

Πηγές in.gr/ sport24.gr

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ