ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οργή Κακλαμανάκη: Παράγοντες της Oμοσπονδίας απειλούσαν παιδιά να μην μιλήσουν

news room 1 λεπτό ανάγνωση

Την από­λυ­τη στή­ρι­ξή του στη Σοφία Μπε­κα­τώ­ρου εξέ­φρα­σε ο ολυ­μπιο­νί­κης Νίκος Κα­κλα­μα­νά­κης.

«Από τα 19 μου έλεγα ότι η Ομο­σπον­δία είναι κρά­τος εν κρά­τει», ενώ τό­νι­σε πως «πρέ­πει να μπει ένα τέλος στην ομερ­τά».

Ο χρυ­σός ολυ­μπιο­νί­κης δή­λω­σε στο Open την αμέ­ρι­στη συ­μπα­ρά­στα­σή του στη Σοφία Μπε­κα­τώ­ρου, ανα­φέ­ρο­ντας πως δεν είναι μόνο σπου­δαία αθλή­τρια αλλά και άν­θρω­πος και πως τα όσα κα­τήγ­γει­λε έρ­χο­νται να προ­στε­θούν σε όσα ο ίδιος είχε κάνει γνω­στά από χρό­νια για τον τρόπο με τον οποίο λει­τουρ­γεί η Ιστιο­πλοϊ­κή Ομο­σπον­δία.

Ο Νίκος Κα­κλα­μα­νά­κης κα­τήγ­γει­λε πως πα­ρά­γο­ντες της ομο­σπον­δί­ας «απει­λού­σαν παι­διά για να μην μι­λή­σουν». Ανα­φο­ρι­κά με το εάν είχαν έρθει σε γνώση του άλλα τέ­τοια πε­ρι­στα­τι­κά κα­κο­ποί­η­σης, ο ολυ­μπιο­νί­κης απά­ντη­σε: «Είχα ακού­σει διά­φο­ρα πράγ­μα­τα δεξιά και αρι­στε­ρά…».

“Η σιωπή δεν είναι πια μέρος κα­νε­νός αθλη­τή”

Λί­γους μήνες πριν την απο­κά­λυ­ψη της Σο­φί­ας Μπε­κα­τώ­ρου για σε­ξουα­λι­κή κα­κο­ποί­η­ση που υπέ­στη από πα­ρά­γο­ντα της ΕΙΟ, αρ­κε­τοί Ολυ­μπιο­νί­κες της Ιστιο­πλοί­ας είχαν κα­ταγ­γεί­λει την Ομο­σπον­δία για συ­ναλ­λα­γές κάτω από το τρα­πέ­ζι και τρο­μο­κρα­τία.

Ο τε­ρά­στιος αυτός σάλος που ξέ­σπα­σε με επί­κε­ντρο την γεν­ναία κα­τά­θε­ση ψυχής από την Ολυ­μπιο­νί­κη έρ­χε­ται μά­λι­στα λί­γους μήνες μετά από την έντο­νη κό­ντρα που είχε ξε­σπά­σει στα εσω­τε­ρι­κά του αθλή­μα­τος, όταν αρ­κε­τοί Ολυ­μπιο­νί­κες ((Κα­για­λής, Μά­ντης Κα­ρα­χά­λιου, Κα­κλα­μα­νά­κης, Μπε­κα­τώ­ρου) είχαν προ­χω­ρή­σει σε κα­ταγ­γε­λί­ες κατά της ομο­σπον­δί­ας Ιστιο­πλο­ΐ­ας κά­νο­ντας λόγο για κλίμα τρο­μο­κρα­τί­ας.

“Για αυτή την αντι­πα­λό­τη­τα θα πρέ­πει να ρω­τή­σε­τε μάλ­λον τους αθλη­τές και όχι την ομο­σπον­δία διότι από ένα σύ­νο­λο 2.500 αθλη­τών από 25 με­τάλ­λια που κα­τα­κτά η Ελ­λά­δα πα­νευ­ρω­παϊ­κά και πα­γκό­σμια κάθε χρόνο, που κα­τα­κτά­ει η ελ­λη­νι­κή ιστιο­πλοία σε ευ­ρω­παϊ­κό και πα­γκό­σμιο επί­πε­δο, το να βγουν κά­ποιοι αθλη­τές και να κά­νουν πα­ρά­πο­νο, πρέ­πει να ρω­τή­σε­τε τους ίδιους”, είχε δη­λώ­σει σε τη­λε­ο­πτι­κή του συ­νέ­ντευ­ξη στην κρα­τι­κή τη­λε­ό­ρα­ση τον Σε­πτέμ­βριο του 2020 ο Αντώ­νης Δη­μη­τρα­κό­που­λος, με τον πρό­ε­δρο της Ελ­λη­νι­κής Ομο­σπον­δί­ας Ιστιο­πλο­ΐ­ας να απα­ντά­ει στις κα­τη­γο­ρί­ες για συ­ναλ­λα­γές κάτω από το τρα­πέ­ζι και κλίμα τρο­μο­κρα­τί­ας ως εξής:

“Αυτά είναι αστεία, δεν ξέρω τι εν­νο­εί­ται για συ­ναλ­λα­γές διότι η ομο­σπον­δία είχε δύο ελέγ­χους συ­νε­χό­με­νους και οι δύο έλεγ­χοι απέ­δει­ξαν πως η ομο­σπον­δία είναι πάν­λευ­κη και επί­σης θέλω να πω ότι οι ίδιοι αθλη­τές, οι κο­ρυ­φαί­οι αυτοί αθλη­τές, πριν από λίγο καιρό έλε­γαν τα κα­λύ­τε­ρα λόγια για την ομο­σπον­δία και για τη βο­ή­θεια που τους έδινε. Τώρα τι με­σο­λά­βη­σε σε αυτό το διά­στη­μα και άλ­λα­ξαν άποψη, δεν μπορώ να το ξέρω.

Στην ίδια εκ­πο­μπή είχε βρε­θεί και ο Νίκος Κα­κλα­μα­νά­κης, ως εκ­πρό­σω­πος των αθλη­τών που είχαν την κό­ντρα με την ομο­σπον­δία, με τον χρυσό Ολυ­μπιο­νί­κη να δη­λώ­νει σχε­τι­κά:

“Η υπε­ρα­πλού­στευ­ση και η υπερ­γε­νί­κευ­ση είναι το γή­πε­δο στο οποίο παί­ζει συ­νή­θως η ομο­σπον­δία. Εμάς μας πε­ρι­φρο­νούν πάρα πολλά χρό­νια, ξέ­ρου­με πολ­λοί, πολλά, η σιωπή δεν είναι πια μέρος κα­νε­νός αθλη­τή, ποτέ δεν υπήρ­ξε.

Αν κά­ποιοι φο­βή­θη­καν και δεν μπο­ρού­σαν να μι­λή­σουν τώρα πια δεν φο­βού­νται, είναι ελεύ­θε­ροι και θα μι­λή­σουν και ξέ­ρου­με πολλά πε­ρισ­σό­τε­ρα και λίγα έχου­με πει”.

Πηγές in.gr/ sport24.gr

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.