Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του υποσταθμού της ΔΕΗ στην περιοχή Αγίου Νικολάου, όπως ενημέρωσαν στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ τον δήμαρχο, κ. Φώτη Χατζηδιάκο, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο γραφείο του.
«Είχα συνάντηση με τα στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ, τον κ. Κ. Νιωτάκη και τον κ. Αθ. Δράτσα, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία για την κατασκευή του υποσταθμού αναδιανομής ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή Αγίου Νικολάου. Όπως γνωρίζετε, όλο αυτό το εγχείρημα έχει περάσει από πολλές δυσκολίες. Ολοκληρώθηκε όμως το κατασκευαστικό κομμάτι και ευελπιστούμε ότι μέχρι το τέλος του Αυγούστου του 2018 θα είναι όλα έτοιμα», δήλωσε ο δήμαρχος μετά τη συνάντηση και χαρακτήρισε την κατασκευή του υποσταθμού ως ένα «καλό δώρο» για το νέο έτος, καθώς θα εξασφαλισθεί η ενεργειακή επάρκεια της πόλης για τα επόμενα 50 χρόνια!
«Όταν ενημέρωσα τα στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ για τα σχέδια της δημοτικής αρχής αναφορικά με την αναβάθμιση της Νέας Αγοράς και τη δημιουργία της νέας μαρίνας στο Μαντράκι και εξέφρασα τις επιφυλάξεις μου, εάν σε δύο χρόνια από τώρα θα μπορούμε να έχουμε την απαιτούμενη ενεργειακή επάρκεια, με διαβεβαίωσαν ότι με τη λειτουργία του συγκεκριμένου υποσταθμού, εξασφαλίζεται η ενεργειακή επάρκεια για τα επόμενα 40 με 50 χρόνια. Αυτό κατά την άποψή μου, είναι μία μεγάλη ικανοποίηση. Είναι ένα καλό δώρο για το ξεκίνημα του 2018. Πιστεύω ότι όλα θα εξελιχθούν ομαλά», ανέφερε ο δήμαρχος.
Ο υποσταθμός αναμένεται ωστόσο να τεθεί σε λειτουργία το 2019. Εκρεμμεί η μεταφορά των δικτύων υψηλής και μέσης τάσης από τον υποσταθμό στο Ροδίνι στο νέο υποσταθμό και η υπογειοποίηση των καλωδίων. Ο δήμαρχος είπε ότι τις επόμενες μέρες θα μεταβεί στην Αθήνα με αφορμή την πρώτη συνεδρίαση της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου για το έτος 2018 και θα συναντήσει τον πρόεδρο του ΔΕΔΔΗΕ, ώστε να συζητήσει για το σύνολο των παρεμβάσεων που απαιτούνται. Επεσήμανε όμως ότι οι προθέσεις της επιχείρησης είναι θετικές.
«Ζήτησα τη συνδρομή τους για τη βιώσιμη ανάπλαση της περιοχής από του Κόβα μέχρι το Καρνάγιο και μέχρι το Ροδίνι. Ζήτησα να ολοκληρωθεί άμεσα η μεταφορά των δικτύων υψηλής και μέσης στάθμης από τον υποσταθμό του Ροδινιού στον Άγιο Νικόλαο και ταυτόχρονα να ολοκληρωθεί η υπογειοποίηση όλων των καλωδίων που υπάρχουν στα Μαράσια, στη Μητρόπολη, στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Νικολάου. Στις 8 και 9 Φεβρουαρίου θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση της ΠΕΔ στην Αθήνα. Με αφορμή τη συνεδρίαση αυτή, θα ζητήσω συνάντηση με τον πρόεδρο του ΔΕΔΔΗΕ ώστε να κλείσει το σύνολο των απαιτούμενων έργων υπογειοποίησης και μεταφοράς των δικτύων υψηλής και μέσης στάθμης μέσα στο 2018. Μπορώ να πω ότι βρήκα ευήκοα ώτα. Αυτή είναι η απαίτησή μας, έως τα τέλη του Αυγούστου του 2018 να έχει ολοκληρωθεί το κτήριο και ταυτόχρονα να είναι σε εξέλιξη η διαδικασία μεταφοράς των δικτύων υψηλής και μέσης στάθμης. Νομίζω ότι δικαιούται η Ρόδος το κάτι παραπάνω στο πλαίσιο και των διαδικασιών ανάπλασης-αναβάθμισης της όλης περιοχής», δήλωσε ο δήμαρχος, Φ. Χατζηδιάκος.

Σημειώνεται ότι η διοίκηση και τα μέλη του ΑΠΟΠΕΣ (Αναπτυξιακού Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου Συνοικιών Αγίου Νικολάου, Αγίου Δημητρίου) αντιδρούν στη λειτουργία του υποσταθμού, ενώ είχαν εκφράσει τις έντονες αντιρρήσεις τους για τη συνέχιση κατασκευής του κτηρίου, παρά την έκδοση της σχετικής απόφασης του ΣΥΠΟΘΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ (Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων Δωδ/σου) που επέβαλλαν τη διακοπή των εργασιών. Στο επόμενο διάστημα θα φανεί ποια στάση θα κρατήσει ο σύλλογος ΑΠΟΠΕΣ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ