Ειδήσεις

Κεραμέως: «Αυξημένος κατά 102 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός του 2020 για τη Παιδεία»

“Στόχος μας ένα εκπαιδευτικό σύστημα που θα απελευθερώνει το δυναμικό των Ελλήνων που εμπιστεύεται αξιολογεί επιμορφώνει εκπαιδευτικούς  με ένα σχολείο σύγχρονο, ένα πανεπιστήμιο απελευθερωμένο και καινοτόμο. Είναι χρέος μας να δουλέψουμε σκληρά και συλλογικά για να κάνουμε το όραμά μας έργο έχοντας στον πυρήνα μας μαθητές και φοιτητές». Με τα λόγια αυτά η υπουργός Παιδείας, Νίκης Κεραμέως ανέλυσε στη Βουλή κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού τους στόχους της για τη χρονιά που έρχεται. Όπως είπε, το κονδύλι του προϋπολογισμού για την παιδεία το 2020 θα είναι αυξημένο κατά 102 εκατ. ευρώ και συνολικά θα αγγίζει τα 4,954 δισ ευρώ. Αναφερόμενη στις προκλήσεις η υπουργός τόνισε πως έχουν προγραμματιστεί ήδη 4.500 μόνιμων εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια, τη δευτεροβάθμια και την ειδική αγωγή, καθώς και άλλους 5.250 μόνιμων στη γενική εκπαίδευση.

Μιλώντας για τα πανεπιστήμια σημείωσε πως έχουν ενισχυθεί από ίδιους πόρους του υπουργείου κατηγορώντας την προηγούμενη κυβέρνηση πως δεν είχε εξασφαλίσει τα απαραίτητα κονδύλια. Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε πως το επόμενο διάστημα θα καταθέσει νομοσχέδιο για την εισαγωγή αντικειμενικών κριτηρίων για τη χρηματοδότηση των πανεπιστημίων με στόχο την αξιοποίηση των χρημάτων των φορολογούμενων αξιοκρατικά.

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου