Τοπικές Ειδήσεις

Σε κατάληψη το δημοτικό σχολείο Γενναδίου

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Χθες, Δευτέρα η πλειοψηφία των γονιών (πάνω από το 90%) δεν στείλαμε συνειδητά τα παιδιά μας στο σχολείο, ως μια πρώτη κίνηση διαμαρτυρίας. Σήμερα πραγματοποιούμε κατάληψη του σχολείου για να κάνουμε γνωστή σε όλη την κοινωνία της Ρόδου την επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται στο σχολείο μας, αλλά και να απαιτήσουμε από τους αρμόδιους να λάβουν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργεία του σχολείου.

Στο δημοτικό σχολείο Γενναδίου καταγράφηκαν την Πέμπτη και την Παρασκευή πολλά κρούσματα κορωνοϊού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου. Τα αναποτελεσματικά υγειονομικά πρωτόκολλα, σε συνδυασμό με την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, οδήγησαν να μετατραπεί και το δικό μας σχολείο σε εστία μετάδοσης του COVID.

Στο σχολείο μας υπάρχουν τρεις αίθουσες κενές, και αντί το υπουργείο να προσλάβει τρεις δασκάλους, και να σπάσουν τα τμήματα με 24 μαθητές, επιλέγει να στριμώχνει τα παιδιά με ανυπολόγιστες συνέπειες για την ασφάλεια και την μόρφωση τους. Ταυτόχρονα ενώ βρισκόμαστε στο τέταρτο κύμα της πανδημίας δεν έχει έρθει ο ΕΟΔΥ ούτε μια φορά στο σχολείο να πραγματοποιήσει τεστ, ούτε έχει γίνει η αναγκαία απολύμανση του σχολείου, πέρα από τη δουλειά που κάνουν οι καθαρίστριες του σχολείου.

Από την προηγούμενη χρονιά ήδη και από την αρχή αυτής της σχολική χρονιάς, έχουμε στείλει έγγραφα προς το υπουργείο παιδείας, με τα οποία ζητάμε να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να λειτουργεί το σχολείο μας με ασφάλεια. Τα θέματα αυτά θέσαμε δια ζώσης πρόσφατα και στον προϊστάμενο της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Ψαρά.

Αντίστοιχες παρεμβάσεις πραγματοποιήσαμε σε δήμο και περιφέρεια για τα θέματα που τους αφορούν, κτίριο – καθαριότητα και σχολικά λεωφορεία αντίστοιχα.

Όμως τα αιτήματα μας δεν εισακούστηκαν με αποτέλεσμα να φτάσουμε στην σημερινή επικίνδυνη κατάσταση για το σχολείο μας και την τοπική κοινωνία.

Μας λέει το υπουργείο παιδείας, πως για να κλείσει ένα τμήμα πρέπει να έχει 50%+1 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Η ίδια προϋπόθεση ισχύει και για όλο το σχολείο. Αναρωτιόμαστε, δεν γνωρίζουν πως αν φτάσουμε εκεί τότε θα κινδυνεύει η ζωή πολλών ανθρώπων;

Η απάντηση όλων των αρμόδιων είναι η ίδια, πως τα υγειονομικά πρωτόκολλα είναι επαρκή και θα συνεχίσουμε έτσι. Ωστόσο οι γονείς έχουμε διαφορετική άποψη και για αυτό τον λόγο αντιδρούμε σε αυτή την παράλογη πολιτική και κινητοποιούμαστε.

Θέλουμε το σχολείο να μείνει ανοικτό για να μην πάει και άλλο πίσω η μόρφωση των παιδιών μας, αλλά θέλουμε ταυτόχρονα το σχολείο να είναι ασφαλές για τα παιδιά και τις οικογένειες μας. Για αυτό τον λόγο διεκδικούμε άμεσα από την κυβέρνηση τα εξής αιτήματα:

· Να μεταβεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο δημοτικό σχολείο Γενναδίου και να πραγματοποιήσει τεστ στο σύνολο των μαθητών. Να μεταβεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Γεννάδι για να πραγματοποιήσει τεστ σε γονείς και κατοίκους. Κάθε 14 ημέρες να επαναλαμβάνονται τα τεστ.

· Να προσληφθούν τρεις δάσκαλοι ώστε να σπάσουν τα τμήματα της Β’, Γ’ και Δ’ δημοτικού.

· Να προσληφθούν άμεσα οι δάσκαλοι της παράλληλης στήριξης, ψυχολόγος και κοινωνικός λειτουργός στο σχολείο μας (ειδικότητες που μας κατήργησαν αδικαιολόγητα).

Επίσης διεκδικούμε από τον δήμο να πραγματοποιήσει την απολύμανση του σχολείου και να επαναλαμβάνεται δύο φορές τον μήνα.

Ο αγώνα μας θα συνεχιστεί με διάφορους τρόπους μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας που είναι δίκαια, λογικά και αναγκαία, προς όφελος της πλειοψηφίας της κοινωνίας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΕΝΝΑΔΙΟ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου