Τοπικές Ειδήσεις

Επαυσε οριστικά λόγω παραγραφής η δίωξη εις βάρος επιχειρηματία για δωροδοκία αξιωματικού της ΕΛΑΣ

Με απόφαση που εξέδωσε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου έπαυσε οριστικά η δίωξη εις βάρος ιδιοκτήτη παραδοσιακού καφενείου, που έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις αρχές με την λειτουργία «παράνομου καζίνο» ιδιοκτησίας συγγενικού του προσώπου, για ενεργητική δωροδοκία αξιωματικού της ΕΛΑΣ, λόγω παραγραφής.
Το συγκεκριμένο αδίκημα υποβαθμίστηκε με πρόσφατο νομοθέτημα σε πλημμέλημα κι ενώ η δικογραφία εις βάρος του εκκρεμούσε κατόπιν εξέτασής της από τον Ανακριτή Διαφθοράς, σχηματίστηκε κατηγορητήριο το οποίο ωστόσο δεν επιδόθηκε εντός των ορίων της παραγραφής.
Από εκεί και πέρα από την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψαν στοιχεία εις βάρος του για να δικαιολογηθεί η καταδίκη του για συμμετοχή και διεξαγωγή παράνομου χαρτοπαιχτικού παιγνίου και κυρίως δεν προέκυψε ότι ήταν εκείνος που το διοργάνωσε με αποτέλεσμα να κριθεί αθώος και για το αδίκημα αυτό λόγω αμφιβολιών.
Ο κατηγορούμενος, εφέρετο συγκεκριμένα με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση ενός και του αυτού εγκλήματος, να παρείχε σε υπάλληλο άμεσα οποιασδήποτε φύσης αθέμιτο ωφέλημα για τον εαυτό του, προκειμένου αυτός, κατά παράβαση των καθηκόντων του, να προβεί σε παράλειψη αντικείμενη στα καθήκοντά του.
Συγκεκριμένα, σε μη επακριβώς προσδιορισμένο κατά την ανάκριση χρόνο και πάντως εντός του χρονικού διαστήματος από αρχές έως τα μέσα περίπου του μηνός Μαΐου του έτους 2014, εφέρετο να προσέφερε σε αξιωματικό της ΕΛΑΣ, ο οποίος κατά το χρόνο εκείνο υπηρετούσε σε νευραλγική θέση της αστυνομίας και ενημερωνόταν και συμμετείχε σε επιχειρήσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ειδικά στα καταστήματα εκείνα για τα οποία υπήρχαν καταγγελίες ή πληροφορίες για τη διενέργεια τυχερών παιγνίων ή άλλη εγκληματική δραστηριότητα, όπως, επίσης, μετείχε ως επικεφαλής στη διενέργεια των επιχειρήσεων αυτών, το χρηματικό ποσό των 500 € προκειμένου ο τελευταίος αφενός να απόσχει από κάθε είδους ελέγχους και κυρίως για υγειονομικές παραβάσεις και διενέργεια τυχερών παιγνίων στο παραδοσιακό καφενείο ιδιοκτησίας της συζύγου του, το οποίο όμως εκμεταλλεύεται ο ίδιος, αφετέρου να τον ενημερώνει για επιχειρήσεις ελέγχων που είχαν αποφασιστεί στο παραπάνω κατάστημα.
Για τον ίδιο ακριβώς λόγο εφέρετο να προσέφερε εν συνεχεία στον αξιωματικό, σε μη επακριβώς προσδιορισμένο κατά την ανάκριση χρόνο και πάντως εντός του χρονικού διαστήματος από αρχές έως τα μέσα περίπου του μηνός Ιουλίου του έτους 2014, το χρηματικό ποσό των 300 € και κατά το χρονικό διάστημα των μηνών Αυγούστου έως και Οκτωβρίου του έτους 2014 το χρηματικό ποσό των 250 € εβδομαδιαίως.
Επιπλέον στον κατηγορούμενο αποδιδόταν ότι σε δωμάτιο ξενοδοχείου κατά τις βραδινές ώρες της 3ης Ιουλίου 2015 και πρώτες πρωινές ώρες της 4ης Ιουλίου 2015, συμμετείχε από κοινού με τρίτα άτομα, στη διεξαγωγή απαγορευμένου τυχερού παιγνίου, μετερχόμενος παραπλανητικές ενέργειες κατά τη διεξαγωγή του προς εξασφάλιση της θετικής υπέρ του εαυτού του και των άγνωστων συμπαικτών του έκβασης του παιγνίου.
Συγκεκριμένα, στον ανωτέρω τόπο και χρόνο, κατηγορήθηκε ότι συμμετείχε στη διεξαγωγή του απαγορευμένου τυχερού παιγνίου “Omaha poker” (Ομάχα πόκερ), με έτερο άτομο και άλλα έξι άγνωστα στην ανάκριση άτομα, τα οποία αφίχθηκαν από την Αθήνα αποκλειστικά για το σκοπό αυτό, κατά τη διεξαγωγή του οποίου οι, επίσης, συμμετέχοντες σ’ αυτό, απώλεσαν το συνολικό χρηματικό ποσό των 17.000 ευρώ ένεκα των παραπλανητικών ενεργειών που μετήλθε με τους άγνωστους επτά συμπαίκτες του κατά τη διεξαγωγή του παιγνίου, κατά την οποία όταν ένας από αυτούς είχε καλό συνδυασμό φύλλων (σετ), ανέφερε τη φράση “τα πάντα όλα Αλέφαντος” και όσοι από τους υπόλοιπους είχαν, επίσης, καλό συνδυασμό φύλλων (χρώμα), αύξαναν το στοίχημα ποντάρισμα (raise) ή επαύξαναν με τη σειρά τους το ήδη αυξηθέν στοίχημα – ποντάρισμα (re-raise), παρακινώντας με τον τρόπο αυτό τους ως άνω τρίτους παίκτες, ήτοι έναν πολιτικό μηχανικό και τον επονομαζόμενο ως “διερμηνέα”, να τους ακολουθούν, προκειμένου να παραμείνουν στο παιχνίδι, αντιμετωπίζοντας το αυξημένο στοίχημα με την τοποθέτηση στοιχήματος τουλάχιστον ισόποσου με αυτό.
Την υπόθεση χειρίστηκε ο δικηγόρος κ. Άκης Δημητριάδης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου