Τοπικές Ειδήσεις

Στο εδώλιο πρώην επιτελείς της ΔΕΥΑ Ρόδου για ανεπίτρεπτη μεταβολή χρήσης δάσους

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου κατηγορούμενοι για ανεπίτρεπτη μεταβολή χρήσης δάσους και για ηθική αυτουργία στην πράξη αυτή, θα καθίσουν την 27η Οκτωβρίου 2021, ένας κάτοικος της Ρόδου και οι κ.κ. Δημήτρης Τσίκκης και Δημήτρης Καρατζιάς.
Kατηγορούνται ειδικότερα ως υπαίτιοι του ό,τι στη Ρόδο, την 17η Ιουνίου του 2016 ο πρώτος κατηγορούμενος, στη θέση «Λουκά βουνό» της περιφέρειας Καλυθιών του Δήμου Ρόδου, κατ’ εντολή του δεύτερου κατηγορουμένου, απέρριψε σημαντική ποσότητα λυματολάσπης στο συγκεκριμένο σημείο, την οποία μετέφερε με φορτηγό, παραβλάπτοντας με αυτό τον τρόπο την κατά προορισμό χρήση του δάσους καθώς η περιοχή καλυπτόταν από φρυγανώδη και δασική βλάστηση.
Ο δεύτερος κατηγορούμενος ως πρόεδρος τον διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΡ και ο τρίτος κατηγορούμενος ως αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΡ, στον ανωτέρω τόπο και χρόνο φέρονται να έδωσαν εντολή στον πρώτο κατηγορούμενο να προβεί στην τέλεση του αδικήματος.
Θυμίζουμε ότι έχουν αθωωθεί από το ίδιο δικαστήριο τέσσερα διευθυντικά στελέχη της ΔΕΥΑ Ρόδου που είχαν κατηγορηθεί για περιβαλλοντικές παραβάσεις εξαιτίας της εναπόθεσης ακατέργαστης λυµατολάσπης από την επεξεργασία των ακαθάρτων στην περιοχή «Λούκα» του πρώην Δήµου Καλλιθέας.
Η παραγόµενη λυµατολάσπη από τον βιολογικό της Ρόδου κατέληγε, σε παράνοµους ΧΑΔΑ στ’ Αφάντου, στην Κάµειρο, στη Νότια Ρόδο και στον Αρχάγγελο και µετά τη διακοπή της λειτουργίας τους από το 2011 εναποτίθετο πλέον στην περιοχή «Λούκα».
Η παραγόµενη από τον βιολογικό λυµατολάσπη, όπως υποστηρίζει η ΔΕΥΑ Ρόδου, αφυδατώνεται και δεν είναι τοξική ούτε και περιέχει βαρέα µέταλλα διότι στο δίκτυο αποχέτευσης της Ρόδου δεν είναι συνδεδεµένες βιοµηχανίες, όπως συνέβαινε στη Ψυτάλεια.
Περιέχει παθογόνους οργανισµούς, η οσµή της είναι δυσάρεστη αλλά θεωρούν ότι δεν προκαλεί βλάβες στην υγεία.
Ως συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων παρίσταται ο δικηγόρος κ. Ακης Δημητριάδης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου