ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Στη Σύμη για τη βάπτιση του γιου του ζεύγους Κούστα στον Πανορμίτη – Νονά η Άννα Βίσση

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

Στη Σύμη, με το σκάφος του Γιάννη Κούστα, μετα­βαί­νει ο Αρχιε­πί­σκο­πος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώ­νυ­μος, προ­κει­μέ­νου να τελέσει αύριο Σάββατο, όπως έχει γράψει η “δ”  το μυστή­ριο της βάπτι­σης του γιου του εφο­πλι­στή και της συζύγου του, Δήμη­τρας Μέρ­μη­γκα, στην Ιερά Μονή του Ταξιάρχη Μιχαήλ Πανορ­μίτη Σύμης.

Μάλιστα, νονά του παιδιού θα είναι η στενή φίλη του ζευ­γα­ριού και δημο­φι­λής καλ­λι­τέ­χνις Άννα Βίσση! H βάφτιση θα τελε­στεί νωρίς το από­γευμα. Ο  μικρού­λης θα λάβει το όνομα του πατέρα του, Ιωάννης.

Μετά το ιερό μυστή­ριο, θα ακο­λου­θή­σει δεξίωση σε στενό κοσμικό κύκλο για τους τυχε­ρούς προ­σκε­κλη­μέ­νους, καθώς σύμφωνα με πλη­ρο­φο­ρίες το ζευγάρι έχει επι­λέ­ξει να κρα­τή­σει χαμη­λούς τόνους και να μοι­ρα­στεί τη χαρά της βάφτι­σης του γιου του με λίγους και εκλε­κτούς φίλους.

Πανορ­μί­της Σύμης: Το μονα­στήρι με τη θαυ­μα­τουργή εικόνα που συρ­ρέ­ουν εκα­το­ντά­δες προ­σκυ­νη­τές κάθε χρόνο

Bρίσκεται στο νότιο άκρο της Σύμης, χτι­σμέ­νος μέσα σ’ έναν κλειστό όρμο, περίπου 12 χιλιό­με­τρα νότια της πρω­τεύ­ου­σας και έχει θαυ­μά­σια αμμου­διά. Είναι το δεύτερο πιο σημα­ντι­κό­τερο μονα­στήρι της Δωδε­κα­νή­σου, μετά το μονα­στήρι του Iωάννου του Θεο­λό­γου στην Πάτμο.

H χρο­νο­λο­γία της ίδρυσής του είναι άγνωστη, το μόνο σίγουρο είναι ότι προ­σθή­κες στα κτί­σματά του έγιναν στο τέλος του 18ου αιώνα. Στο καθο­λικό του μονα­στη­ριού υπάρ­χουν αξιό­λο­γες τοι­χο­γρα­φίες και η αση­μέ­νια εικόνα του Tαξιάρχη, που σύμφωνα με την παρά­δοση βρέθηκε εκεί που χτί­στηκε αργό­τερα το μονα­στήρι.

Το μονα­στήρι δια­θέ­τει ξενώνες, όπου μπορούν να φιλο­ξε­νη­θούν έως και 500 άτομα. Ιδιαί­τερο ενδια­φέ­ρον έχει και η βοτσα­λωτή αυλή με ωραία γεω­με­τρικά σχέδια. Το καμπα­να­ριό της είναι παρό­μοιο με αυτό της μονής Ζαγκόρσκ, κοντά στη Μόσχα. Αξίζει επίσης να επι­σκε­φθεί κανείς το λαο­γρα­φικό και εκκλη­σια­στικό μουσείο. Στο σκευο­φυ­λά­κιο του μονα­στη­ριού φυλά­γο­νται τάματα -που βάζουν σε μπου­κά­λια οι πιστοί από κάθε γωνιά της Γης- και λέγεται ότι τα «ξεβρά­ζει» η θάλασσα. Σύμφωνα με τους ντό­πιους, αν κάποιο τάμα δεν εκπλη­ρω­θεί, ο Άγιος πηγαί­νει και το παίρνει μόνος του και για τον λόγο αυτόν τον απο­κα­λούν καλο­προ­αί­ρετα «Κλέφτη».

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.