ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

«Χτίζοντας γέφυρες μέσα μας και γύρω μας»-Εικαστική έκθεση

news room 1 λεπτό ανάγνωση
233

Με επι­τυ­χία πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε η ει­κα­στι­κή έκ­θε­ση που διορ­γα­νώ­θη­κε από το Κέ­ντρο Πρό­λη­ψης των Εξαρ­τή­σε­ων και Προ­α­γω­γής της Ψυ­χο­κοι­νω­νι­κής Υγεί­ας «ΔΙΟ­ΔΟΣ» σε συ­νερ­γα­σία με το Κ.Ε.Κ. Γ. Γεν­νη­μα­τάς Α.Ε., στο πλαί­σιο έργου “Δρά­σεις Ενη­μέ­ρω­σης Επι­μόρ­φω­σης και Κα­τάρ­τι­σης” χρη­μα­το­δο­τεί­ται από ιδί­ους πό­ρους της Πε­ρι­φέ­ρειας Νο­τί­ου Αι­γαί­ου.

Η έκ­θε­ση με τίτλο «Χτί­ζο­ντας γέ­φυ­ρες μέσα μας και γύρω μας» απο­τύ­πω­σε ένα με­γά­λο «δείγ­μα» των δρά­σε­ων της χρο­νιάς και ήταν αφιε­ρω­μέ­νη στη μνήμη του σπου­δαί­ου φω­το­ρε­πόρ­τερ Γιάν­νη Μπε­χρά­κη.

Η οπλο­θή­κη De Milly, όπου φι­λο­ξε­νή­θη­κε η έκ­θε­ση, έγινε γέ­φυ­ρα που συ­νέ­δε­σε το πα­ρελ­θόν αυτού του τόπου με το παρόν. Ο επι­σκέ­πτης είχε την δυ­να­τό­τη­τα να περ­πα­τή­σει σε μο­νο­πά­τια αυ­το­γνω­σί­ας, έμπνευ­σης, δη­μιουρ­γί­ας, απο­δο­χής, επι­μο­νής και ονεί­ρων , βλέ­πο­ντας τόσο τις φω­το­γρα­φί­ες και ζω­γρα­φιές των μα­θη­τών και των ενη­λί­κων, όσο και δια­βά­ζο­ντας τις προ­σω­πι­κές ιστο­ρί­ες τους. Ιστο­ρί­ες που ενώ­θη­καν με τις δικές του «φωνές» και δια­μόρ­φω­σαν νέες.

Την έκ­θε­ση επι­σκέ­φθη­καν δε­κά­δες μα­θη­τών Α΄βάθ­μιας και Β΄βάθ­μιας, εκ­παι­δευ­τι­κοί, εκ­πρό­σω­ποι και δομές η Πα­νά­κεια (Κο­ρω­νίς), το ΚΔΑΠ­ΜΕΑ «Χαρ­τα­ε­τός», το Κέ­ντρο Κοι­νω­νι­κής Πρό­νοιας Περ. Νο­τί­ου Αι­γαί­ου, τα μέλη της ομά­δας του ερ­γα­στη­ρί­ου φω­το­γρα­φί­ας του Ιδρύ­μα­τος Στα­μα­τί­ου, πολ­λοί συ­μπο­λί­τες και του­ρί­στες του νη­σιού, οι οποί­οι και συμ­με­τεί­χαν στη ψη­φο­φο­ρία για την ανά­δει­ξη των φω­το­γρα­φιών που θα πλαι­σιώ­σουν το νέο ημε­ρο­λό­γιο της «Διό­δου».

«Μια ακόμη στο­χευ­μέ­νη δου­λειά από τη «ΔΙΟΔΟ» που εύ­χο­μαι να συ­νε­χι­στεί απρό­σκο­πτα και με την αμέ­ρι­στη συ­νερ­γα­σία και στή­ρι­ξη του ΚΕΚ. Γεν­νη­μα­τάς και την Πε­ρι­φέ­ρειας Νο­τί­ου Αι­γαί­ου», μας ευ­χή­θη­κε η Πρό­ε­δρος του Κ.Ε.Κ. Γ. Γεν­νη­μα­τάς, κα Χα­ρού­λα Για­σι­ρά­νη.

Πολλά συγ­χα­ρη­τή­ρια ευ­χή­θη­κε στην ομάδα και η κα. Λίτσα Κρε­μα­στι­νού Αντι­δή­μαρ­χος Δήμου Ρόδου.

Τέλος, ο Πρό­ε­δρος του Δ.Σ. της «Διό­δου» και Αντι­δή­μαρ­χος Δήμου Ρόδου, κος Σάβ­βας Κα­λα­θε­νός, ευ­χή­θη­κε οι γέ­φυ­ρες τε­λι­κά να οδη­γή­σουν και σε όμορ­φες συλ­λο­γι­κές ιστο­ρί­ες!

Θερ­μές ευ­χα­ρι­στί­ες στον φω­το­γρά­φο, Mako, για την στή­ρι­ξη και τη συμ­βο­λή του και στην Εφο­ρεία Αρ­χαιο­τή­των Δω­δε­κα­νή­σου, του Υπουρ­γεί­ου Πο­λι­τι­σμού και Αθλη­τι­σμού για την πα­ρα­χώ­ρη­ση της αί­θου­σας της οπλο­θή­κης De Milly.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.