Από 22 έως 28 Απριλίου 2014, 16 πιανίστες από 10 χώρες διαγωνίστηκαν σε πρόγραμμα εξαιρετικής δυσκολίας. Μετά από τρεις γύρους με διαφορετικό πρόγραμμα κάθε φορά, τα τελικά αποτελέσματα είναι τα παρακάτω:

1ο βραβείο: Grewe Caterina από την Γερμανία

2ο βραβείο δεν δόθηκε από την κριτική επιτροπή

3ο βραβείο μοιράστηκαν οι: Πάρις Τσενίκογλου από την Ελλάδα και ο Aliev Robert από την Ρωσία.

Ειδικό βραβείο στη μνήμη της Nadia Bretschneider δόθηκε στον Noerjadi Ronald από την Ινδονησία.

Την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού τίμησαν με την παρουσία τους οι: Jean Fassina από την Γαλλία, Elza Kolodin από την Πολωνία, Fabrizio Ruspoli από την Ιταλία και Ναταλία Μιχαηλίδου από την Ελλάδα.

Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής ήταν ο ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής της Arte Con Anima, Σέργιος Αϊβάζης.

Ο χώρος διεξαγωγής, ειδικά διαμορφωμένος από την Arte Con Anima αποδείχθηκε εξαιρετικός για την διεξαγωγή πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Διεθνής Διαγωνισμός Πιάνου συμπλήρωσε 10 χρόνια διεξαγωγής και αγκαλιάστηκε από το πολυπληθές κοινό, Έλληνες και ξένους οι οποίοι από νωρίς γέμιζαν τον χώρο χειροκροτώντας και ενθαρρύνοντας όλους τους καλλιτέχνες.

Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε με την τελετή λήξης στην οποία οι τέσσερις διακριθέντες χάρισαν μοναδικές στιγμές στο κοινό καθώς εκτέλεσαν τα πιο εντυπωσιακά κομμάτια από το πρόγραμμα τους.

Την βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους : η επίτιμη πρόξενος της Γαλλίας στη Ρόδο κυρία Αλίκη Μοσχή-Gauguet, ο πρόεδρος του Σπιτιού της Ευρώπης στη Ρόδο κύριος Μιχάλης Καβουκλής, η κυρία Άννα Χαρίτου, εκπρόσωποι του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Riches καθώς και καθηγητές πιάνου.

O Διαγωνισμός διοργανώθηκε με την στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (Τμήμα Πολιτισμού και Τμήμα Τουρισμού), του Εμπορικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και τελεί υπό την αιγίδα της Εθνικής Ελληνικής Επιτροπής UNESCO, του Δήμου Ροδίων και της 4ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ